برای اینکه بتوانیم مقاله را از پایان نامه ی خود بنویسیم باید به تمام قیمت های پایان نامه مسلط باشیم و نکات خاصی را رعایت کنیم.در این مقاله به آموزش استخراج مقاله از پایان نامه میپردازیم.
در دانشگاه هایی که به نگارش مقاله اهمیت چندانی نمیدهند معمولا دانشجویان از خیر دو نمره گذشته و در انجام این کار مبادرت چندانی نمیکنند. اصرار استادان و اداره آموزش تحصیلات تکمیلی دانشکدهها و دانشگاهها از این جهت به نفع دانشجو است. دانشجویانی که مایل هستند در مقطع دکترا ادامه تحصیل دهند ،باید به نگارش مقاله توجه ویژه کنند. در دوره دکتری الزاماً دانشجو باید دست کم دو مقاله علمی و پژوهشی را به چاپ رسانده و یا مجوز لازم را اخذ کرده باشد. نگارش مقاله و یا مقالات و به ویژه مقالاتی که از پایاننامه استخراج میشود برای داوطلبان دورههای بالاتر و یا استخدام در مراکز علمی و پژوهشی بسیار مفید است.در نظر داشته باشید دانشجویانی که در آزمون دکترا قبول میشوند ، اگر مقاله یا کتابی با نام خود چاپ نکنند در مصاحبه ی دکترا نمره ی لازم را بدست نمی آورند
مقاله استخراجی دارای ساختاری مشابه پایان نامه است و در این مقاله دانشجو باید بتواند پایان نامه خود را طبق اصول مقاله نویسی در حداکثر 10 تا 15 صفحه خلاصه نماید.
عنوان مقالات استخراجی نباید یکسان بوده و همچنین با مقالات پیشین تفاوت داشته باشد. با یک جستجوی ساده به فارسی و انگلیسی در گوگل یا گوگل اسکولار (Google Scholar) می توانید از این مورد مطمئن شوید.
موضوع مقالات باید بگونه ای طراحی شود که بروز بوده تا شانس پذیرش مقاله در مجلات ISI، ISC، اسکوپوس Scopus و یا پابمد pubmed و مدلاین medline (مخصوص دانشجویان و اساتید پزشکی) بالا رود.
چکیده پایان نامه بایستی شامل موضوع تحقیق، هدف تحقیق، مراحل انجام کار، نوآوری های مدنظر، نتایج کلیدی مقاله در حدود 100 تا 200 کلمه نوشته شود.
به نقل و قول از مقاله های دیگر توجه نکنید و به مقالات اصلی جهت ارجاع دهی مراجعه نمایید. برای این کار می توانید از نرم افرار zotero، Endnote و یا سایت https://scholar.google.com/ استفاده نمایید.
دانشجویان می توانند قبل از تدوین مقاله مستخرج از پایان نامه با شیوه های نگارش مقالات فارسی از نمونه های مشابه در حیطه تخصصی خود به پایگاه مقالات جهاد دانشگاهی www.sid.ir و یا مجلات الزویر، تیلور، اشپرینگر و … مراجعه نمایند و مقاله خود را در قالب ساختار مورد نظر نگارش نمایند.
انتخاب مجله مورد نظر بایستی بر اساس اصول انتخاب مجله و سطح بندی مقاله استخراج شده، باشد.
از آنجایی که فرآیند داوری مقالات در مجلات داخلی و یا خارجی در پایگاه های الزویر، اشپرینگر، و …طولانی بوده بهتر است دانشجو با توجه به زمان خود مجله را انتخاب نمایند.
در مواردی که دانشجو وقت آنچنانی برای پذیرش مقاله خود نداشته باشد، مجلاتی که با اخذ هزینه فرآیند داوری را تسریع می بخشند، می بایست مجله انتخاب شده جزو مجلات معتبر بوده و در لیست سیاه وزارت علوم و دانشگاه آزاد قرار نداشته و همچنین جعلی نباشد.
از آنجایی که چاپ مقاله در همایش یا کنفرانس های ملی و بین المللی یکی از شیوه های آسان پذیرش و چاپ مقاله است دانشجویان می توانند با مراجعه با سایت های معتبر معرفی کنفرانس ها مراجعه نمایند.
پس از اینکه مقاله ی استخراجی خود را آماده کردید میتوانید با تکیه بر محتوای داخلی مقاله و با مشورت اساتید خود ، اقدام به چاپ آنها در یکی از ژورنالهای داخلی یا خارجی کنید.
موسسه انتشاراتی سینا با سالها تجربه در زمینه ارسال و چاپ مقاله ، شما عزیزان را در این کار یاری خواهد کرد.کافی است با یکی از راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت سفارش کنید تا در اسرع وقت همکاران ما به انجام آن مبادرت کنند.