در روندچاپ مقالات در مجلات معتبر خارجی به اصطلاحاتی بر می خوریم که ممکن است برای کسی که تازه اقدام به نوشتن مقاله می کند تازگی داشته باشد. موسسه سینا در این مقاله اصطلاحات رایج در مقاله نویسی را برای شما بررسی می کند و معانی هر کدام را توضیح خواهد داد.
ژورنال همان مجله ای است که مقاله خود را به آن ارسال می کنید و نام انگلیسی مجله می باشد. این مجلات می تواند فصل نامه، دوفصل نامه، سال نامه و یا دوسال نامه باشند.
سابمیت به معنای ارسال کردن است و به پروسه ارسال مقاله به یک مجله گفته می شود که در مقاله ای جداگانه موسسه سینا به این مهم پرداخته است.
به مقاله ی ارسال شده برای یک ژورنال گفته می شود
به مقاله خام و دست نویس شما که هنوز به مجله ای ارسال و پذیرفته نشده است، منیو اسکریپت می گویند. هنگامی که این مقاله به مجله ای ارسال و پذیرفته شود Article یا paper نام می گیرد.
هنگامی که مقاله دست نویس خود را به یک مجله ارسال یا سابمیت می کنید کد و شماره ای برای شما جهت پیگری و رهگیری روند پذیرش، ارسال می شود که به شماره منیواسکریپت معروف است.
چکیده مقاله/در این بخش چکیده فعالیت پژوهشی ضمن بیان اهمیت موضوع و نتایج به دست آمده، به طور شفاف و دقیق توضیح داده می شود.
به هر مقالهای، حتی مقالات چاپ شده در مجلات غیرعلمی گفته می شود.
مقالهای که در ژورنال های علمی پذیرفته شده باشد/ زمانیکه دست نویس شما داوری شده و در ژورنالی چاپ شد.
مقالات برتر کنفرانس ها که معمولا نسخه تکمیل شده آنها در مجلات چاپ میشوند.
شخصی است که مقاله شما را داوری اولیه کرده و آن را به داوران اصلی ژورنال یا مجله می فرستد و نظر آن ها را درباره مقاله شما و قابلیت چاپ در مجله مورد نظر جویا می شود.
بدین معنی که مقاله شما به دست ادیتور رسیده و او به دنبال کسانی جهت داوری مقاله شما می گردد.
این عبارت بدین معناست که مقاله شما در در دست بررسی داوران است و نتیجه آن به محض اطلاه داورها اعلام می شود. عبارت Refereeing نیز به معنای این است که مقاله در حال داوری است.
این واژه به معنای برگشت مقالات به نویسنده در جهت اعمال اصطلاحاتی در مقاله است. اگر Major Revise باشد بدین معناست که باید اصلاحات زیاد و متعددی انجام شود که در این حالت مقاله بعد از اصلاحات مورد نظر دوباره به داوران فرستاده می شود تا تایید شود. اگر Minor Revise باشد مقاله اصلاح شده توسط ویراستار و یا مدیر یا کارشناس اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد زیرا اصلاحات درخواستی کم و معدود بوده است.
وازه دیگری که در این بخش باید معرفی شود Resubmit است. این واژه به وضعیتی اطلاق می شود که ایرادات زیادی برای اصلاح در مقاله شما از نظر داوران وجود دارد که در این حالت باید مقاله را دوباره بازنویسی کرده و دوباره سابمیت کنید. مقاله اصلاح شده مانند مقاله معمولی دوباره و به دقت داوری می شود. در نامه بازگشت به شما پیشنهاد می شود که مقاله کاملا دوباره بازنویسی و سابمیت مجدد شود و یا به مجله ای دیگری ارسال شود.
مقدمه مقاله/ دراین قسمت باید تاریخچه و اهمیت موضوع، مشکلات و نقاط ضعف روشهای پیشین و رویکرد شما برای حل این مشکلات نوشته شود.
ضمیمه یا پیوست/ در این بخش مطالبی که با متن مقاله مرتبط می باشد اما ذکر آنها در متن اصلی در اولویت دوم قرار دارد، درج میگردد.
مراجع/ این بخش مربوط به مشخصات تمامی منابع و مقالاتی است که در متن مقاله به آنها ارجاع شده، که باید به طور دقیق و کامل نوشته شوند.
الگوی نگارش یک مقاله علمی
نتایج/ به نتایج عملی به دست آمده در یک مقاله گفته می شوند.
بعد از قالب بندی و قبل از چاپ، مقاله ی پذیرش شده به شما مجددا توسط ژورنال جهت تایید نهایی مشخصات ارسال می گردد.
مواد و روشهای مورد استفاده در مقاله/در این بخش کلیه مواد و دستگاههای استفاده شده، پروتکل انجام آزمایش(در مقالات تجربی) و روابط ریاضی،فرضیهها، اثبات قضیههای ذکر شده، نرم افزارهای استفاده شده و مقادیر عددی پارامترها(در مقالات تئوری) به طور کامل نوشته می شوند.
جمع بندی/ در این قسمت به مرور بسیار مختصری از کل مقاله پرداخته می شود.
بحث/ این قسمت از مقاله به تفسیر و تعبیر نتایج و دستاوردهای پژوهش اختصاص دارد.
تقدیر و تشکر/ در این قسمت از موسسات یا ارگانها و افرادی که به نحوی در انجام پژوهش به نویسندگانکمک نموده اند، تشکر و قدردانی میشودAccept یا پذیرش
به معنای پذیرفته شدن ، هنگامی که مقاله شما توسط هیئت تحریریه و داوران پذیرفته شود و در نوبت چاپ قرار گیرد می گویند اکسپت شده است. در مقاله دیگر در موسسه سینا کاملا در مورد اکسپت شدن مقالات بحث گردید.
ریجکت به معنای رد شدن مقاله شما توسط مجله هدف است. این واژه هنگامی استفاده می شود که مقاله شما توسط داوران و مجله برای چاپ پذیرفته نشود و رد شود.
به گونه ای از رد شدن یک مقاله در یک ژورنال اطلاق می گردد که به دلیل ضعیف بودن مقاله ارسال شده می باشد واگر نویسندگان، به دقت به پرسشهای داوران پاسخ دهند و مقاله را اصلاح نمایند، امکان بازنگری و داوری مجدد وجود خواهد داشت و می توانند آن را مجدداً به ژورنال ارسال نمایند.
زمانیکه یک مقاله پس از ارسال به یک ژورنال به دلایل مختلف به طور کامل رد شده باشد.