سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

انواع مجلات علمی بین المللی به همراه درجه اعتبار آنها

انتشار 13 مهر 1398
مطالعه 5 دقیقه

یکی از سوالات متداول دانشجویان و پژوهشگران ، اطلاع از میزان اعتبار مجلات علمی مختلف است. در این مطلب میخواهیم انواع مجلات علمی بین المللی را به همراه درجه اعتبار چاپ مقاله در آنها ، مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

انواع مجلات علمی بین المللی به همراه درجه اعتبار آنها

همانطور که میدانید ، مجلات علمی را میتوان ، بزرگترین منبع دسترسی به مقالات و کتاب های علمی معتبر دانست. دانشجویان و پژوهشگران ، برای آگاهی از آخرین دستاورد های علمی در زمینه های مختلف پژوهشی ، به آرشیو این مجلات مراجعه کرده و مقالات علمی مرتبط با تخصص خود را مطالعه می کنند. همچنین دانش پژوهان می توانند با آگاهی از اعتبار مجلات علمی ، مقالات و کتاب های تدوین شده خود را در این مجلات ثبت نمایند ؛ از این رو آگاهی و شناخت کافی در مورد مجلات علمی بین المللی به همراه درجه اعتبار آنها بسیار ضروری می باشد.

انواع مجلات علمی بین المللی به همراه درجه اعتبار آنها

مجلات ISI

موسسه اطلاعات علمی  Institute for Scientific Information یا همان ISI ، موسسه ای است که در سال 1960 ، توسط نابغه آمریکائی ، یوجین گارفیلد ، با هدف تمرکز بر علم‌سنجی و انتشارات علمی ، تاسیس شد. این موسسه پس از بیماری آقای گارفیلد ، در سال 1992 توسط شرکت علمی تامسون خریداری و عنوان آن به Thomson ISI تغییر یافت. این شرکت همچنین در سال 2002 ، شرکت رویترز را هم خریداری کرد و از این تاریخ ، شرکت تامسون رویترز به مدیریت دیوید تامسون کار خود را در چند بخش آغاز نمود. اکنون موسسه اطلاعات علمی یا همان ISI ، بخشی از این شرکت بزرگ میباشد.

فعالیت های علمی این شرکت در دو بخش وب‌ آف‌ نالج (WOK) و وب‌ آف‌ ساینس (WOS) انجام می‌گیرد. یکی از اساسی ترین خدمات این موسسه ، انتشار نام مجلات معتبر تامسون رویترز است. یکی از خدمات دیگر این موسسه ، انتشار ضریب تاثیر (Impact Factor) برای ژورنال های ISI  است.

نکته: به صورت کلی مجلات ISI ، به دو دسته مجلات ایمپکتدار (JCR) و مجلات بدون ایمپکت (ISI Listed) تقسیم بندی میشوند. مجلات JCR جز مجلات درجه A و مجلات ISI Listed جزء مجلات درجه B تقسیم بندی میشوند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای ISI است ، به سایت http://mjl.clarivate.com/ مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم.

مجلات اسکوپوس

یکی از نمایه های استنادی معتبر که توانسته اطلاعات علمی بیش از 50 میلیون سند علمی را جمع و ثبت نماید ،  پایگاه اسکوپوس است. این پایگاه ، یکی از  محصولات ناشر بزرگ ، الزویر است و همانطور که میدانید ، استفاده از داده ها و اطلاعات آن ، نیاز به پرداخت هزینه و خرید اشتراک دارد. این نمایه ، تمام علوم اجتماعی ، فیزیک ، شیمی و ... را در بر میگیرد و حتی حدود 15 درصد ، بیش از وب آف ساینس ، موضوعات علمی را پوشش میدهد. 

مجلات اسکوپوس مانند مجلات ISI ، که برای اعتبار دهی ژورنال ها از شاخص ایمپکت فکتور استفاده میکرد ، از شاخصی بنام SJR بهره میبرد. شاخص SJR هر مجله بیانگر میانگین وزنی تعداد مقالاتی است که در نوشته‌های علمی دیگر استناد شده‌اند. به عبارتی تعداد ارجاعات به مقالات یک مجله، نشان دهنده SJR آن مجله است. همچنین در طبقه بندی مجلات علمی اسکوپوس ، از چهار چارک یا همان quartiles استفاده میشود. 

.نمره Q یا Quartile Score در حقیقت برای رتبه‌بندی مجلات اسکوپوس استفاده می شود که در آن بر اساس هر طبقه‌ای که مجلات در آن قرار دارند، امتیازی بین Q1 تا Q4 به آنها تعلق می‌گیرد.

انواع تقسیم بندی مجلات اسکوپوس

  • مجلات اسکوپوس چارک 1 و2 ، جز مجلات درجه A قرار دارند.

  • مجلات اسکوپوس چارک 3 و4 ، جز مجلات درجه B قرار دارند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای SCOPUS  است ، به سایت  https://www.scimagojr.com/ مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم.

مجلات ISC

پایگاه استنادی علوم جهان  (ISC) ، یک سامانه اطلاع رسانی است  که هدفش ، سنجش و ارائه اعتبار به مجلات علمی کشورهای اسلامی است. پس از مجلات ISI و اسکوپوس ، مجلات پایگاه ISC ، سومین پایگاه استنادی برای ارزیابی عملکرد کشور های اسلامی در حوزه های پژوهشی است. این مجلات معمولا در درجه C  قرار دارند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای ISC  است ، به سایت https://isc.gov.ir/fa مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم.

مجلات پابمد

این پایگاه متعلق به کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NLM) می باشد. رسالت این کتابخانه که بزرگترین کتابخانه پزشکی جهان محسوب میشود ، ارائه اطلاعات لازم در مورد حوزه های پزشکی و پیرا پزشکی برای انجام پژوهش، آموزش و انجام مراقبت های سلامتی و درمانی است. اصلی ترین پایگاه داده پابمد ، مدلاین است که مقالات زیست -پزشکی را در خود ذخیره دارد و در برخی مواقع این دو کلمه به جای هم استفاده میشوند. از سال 1996 تاکنون ، دسترسی به این مجموعه برای عموم رایگان میباشد.

مجلات پابمد معمولا جز مجلات درجه  A ، دسته بندی میشوند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای  PUBMEDاست ، به سایت https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم.

مجلات علمی پژوهشی خارجی(اینترنشنال)

این مجلات ، معمولا به مجلات جدید النشری گفته میشوند که هنوز ، یکی از نمایه های معتبر لیست بالا را دریافت نکرده اند. همچنین مجلاتی ISI و اسکوپوسی که به دلایل مختلف از این پایگاه ها خارج میشوند ، جز این گروه از مجلات قرار میگیرند. درجه اعتبار این مجلات D میباشد.

موسسه سینا

یکی از بهترین راه های تسریع در پذیرش و چاپ مقاله ، استفاده از موسسات پژوهشی است. این موسسات با توجه به روابط و تعاملاتی که با سردبیران مجلات مختلف دارند ، می توانند در وقت و هزینه شما صرفه جویی کنند. در این بین ، یکی از بهترین موسسات فعال در زمینه های پژوهشی ، موسسه سینا است. این موسسه توانسته است با سیاست کاری مناسب و برنامه ریزی دقیق  ، با تمام مجلات معتبر و بین المللی همکاری مناسبی داشته باشد و با تضمین بالا مقالات شما را در مجلات معتبر ISI به چاپ برساند.

موسسه سینا ، بهترین موسسه ارائه کننده خدمات پژوهشی در کشور

تصویر

برای ثبت سفارش ، لطفا کلیک کنید.

 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام