سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

استخراج مقاله از پایان نامه جهت چاپ در نشریات معتبر بین المللی

انتشار 22 فروردین 1401
مطالعه 8 دقیقه

یکی از بهترین راه های تقویت رزومه دانش پژوهشان، چاپ مقاله در نشریات معتبر است. برای کسانی که تجربه نگارش مقاله ندارند، میخواهیم در مورد استخراج مقاله از پایان نامه جهت چاپ در نشریات معتبر بین المللی صحبت کنیم.

استخراج مقاله از پایان نامه جهت چاپ در نشریات معتبر بین المللی

معمولا مقالات علمی حاصل مطالعه و تجزیه و تحلیل آمارها، داده های خام است که منجر به دستیابی به نتایجی بزرگ میشود. نگارش مقاله هم در واقع شرح گزارشی از چگونگی بدست آوردن همین نتایج است. نوشتن و چاپ مقاله در نشریات معتبر میتواند مزایای بسیاری داشته باشد، در همین راستا دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی برای اینکه بتوانند رزومه تحصیلی و پژوهشی خود را بهبود بخشند، نیاز به چاپ مقاله در نشریات معتبر دارند اما با توجه به محدودیت زمان و دشوار بودن نگارش مقاله، عموما ترجیح میدهند از پایان نامه خود مقاله تهیه کنند. در همین راستا میخواهیم در این مطلب در مورد استخراج مقاله از پایان نامه و چاپ آن در نشریات معتبر بین المللی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

تصویر
 

نحوه استخراج مقاله از پایان نامه

در استخراج مقاله باید حواستان باشد، قرار است یک پایان نامه مثلا 100 صفحه ای به مقاله ای 20 صفحه ای تبدیل کنیم. باید از بخش های مهم پایان نامه استفاده شود و اصولا مقاله نویسی در آن رعایت گردد. در همین راستا شروع به استخراج مقاله کنید:

عنوان مقاله: عنوان باید جمله خبری کوتاه باشد و در آن از اختصارات استفاده نشده باشد.

چکیده مقاله: چکیده میتواند همان چکیده پایان نامه باید. درصورت نیاز کمی خلاصه شود. همچنین میتوان از اولین پاراگراف مقدمه استفاده کرد و چکیده را تهیه کرد. چکیده بهتر است بین 150 الی 250 کلمه باشد. 

مقدمه مقاله: در صورتیکه پایان نامه بیش از یک فرضیه دارد، لازم نیست تمام فرضیه ها و سوالات را در مقاله بیاورید. میتوانید از آنها در مقالات دیگر استفاده کنید. اگر می‌دانید که قرار است به چه ژورنالی اثرتان را ارسال کنید، حتما مقالات چاپ‌شده دیگر در آن را بررسی کنید و ببینید که به چه سبک و سیاقی بخش مقدمه‌شان را نوشته‌اند.

بخش روش شناسی مقاله: در این بخش باید جامعه آماری، نحوه جمع آوری داده ها، نحوه انجام آزمایش و ابزار ها نوشته و شرح داده شود. 

نتایج: در این بخش باید نتایج کاری را بیان کنید که فرضیه مربوط به آن را بیان کرده اید. 

بحث: درمورد نتایج مقاله باید شرح دهید و به خواننده مقاله بگویید چه چیزهایی از این نتایج دستگیرش میشود. خود نتایج را نباید در این بخش تکرار کنید. در استخراج مقاله از پایان نامه باید دقت داشته باشید که چشم‌اندازی از کارهای پیش رو به مخاطبان بدهید تا محققان دیگر در مسیر رشد عنوانی که مطرح کرده‌اید، قدم بردارند و مقالات دیگری بنویسند و کارهای تازه‌تری ارائه دهند. محدودیت‌هایی که در مسیر کارتان بوده هم اعلام کنید.

منابع مقاله: بخش ارجاعات به مقالات متون علمی، یکی از مهمترین بخش های مقاله است. سعی کنید منابع را محدود کنید و تنها مواردی را در مقاله استفاده کنید که جدید و کاملا مرتبط با موضوع باشند.

صفر تا صد چاپ مقاله علمی

  • نگارش مقاله / استخراج مقاله از پایان نامه

  • انتخاب ژورنال مناسب جهت سابمیت

  • فرمت بندی مقاله 

  • سابمیت مقاله

  • داوری مقاله 

  • نتیجه نهایی مقاله (ریجکت ، پذیرش یا دریافت اصلاحیه)

تصویر
 

نحوه انتخاب ژورنال مناسب

در ابتدا باید به مقاله ای که تهیه کرده اید کاملا مسلط باشید. موضوع مقاله را دقیق بدانید و سطح مقاله را با کمک اساتیدخود تخمین بزنید. سپس چند ژورنال مرتبط را مشخص کنید و سایت مجله و بخش اهداف آن بروید و اسکوپ مجلات را دقیق مطالعه کنید. همچنین با مطالعه چند مقاله چاپ شده در این مجلات و آشنایی با سلیقه ادیتور و داوران، میتوانید در نهایت بهترین تصمیم را بگیرید. مجله را انتخاب کنید که هم از نظر موضوعی به مجله نزدیک باشد و هم از نظر سطح علمی مناسب هم باشند.

انواع مجلات علمی

مجلات ISI

مؤسسه اطلاعات علمی یا Institute for Scientific Information مؤسسه‌ای با تمرکز بر علم‌سنجی و انتشارات علمی است که در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد آمریکایی تأسیس شد. این مؤسسه پس از بیماری آقای گارفیلد توسط مؤسسه علمی تامسون در سال ۱۹۹۲ خریداری و به‌عنوان Thomson ISI شناخته شد. شرکت تامسون در سال ۲۰۰۲ شرکت رویترز را نیز خریداری کرده و شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters) با ریاست آقای دیوید تامسون تشکیل شد که دفتر مرکزی آن در نیویورک قرار دارد و مؤسسه اطلاعات علمی یا موسسه ISI قبلی اکنون بخشی از آن است. از جمله اساسی‌ترین و معروف‌ترین کارهای این شرکت انتشار نام مجلات معتبر است که به نام مجلات ISI یا مجلات برتر تامسون رویترز معروف‌اند. کار مهم بعدی این موسسه انتشار ضریب تأثیر یا Impact Factor برای مجلات است.

Impact Factor

در سال 1960 میلادی ، توسط یوجین گارفیلد ، بنیان گذار موسسه اطلاعاتی ISI معرفی شد. ایمپکت فکتور مهمترین شاخص مطرح شده در زمینه سنجش علمی است و در واقع ،  نشان دهنده میزان تاثیر گذاری یک مقاله به مقالات بعدی است. 

نکته: به صورت کلی مجلات ISI ، به دو دسته مجلات ایمپکتدار (JCR) و مجلات بدون ایمپکت (ISI Listed) تقسیم بندی میشوند. مجلات JCR جز مجلات درجه A و مجلات ISI Listed جزء مجلات درجه B تقسیم بندی میشوند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای ISI است ، به سایت http://mjl.clarivate.com/ مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم. باید یکی از چهار نمایه استنادی بالا باشند.

  مجلات اسکوپوس

اسکوپوس یکی از نمایه‌های استنادی معتبر و شناخته‌ شده‌ است که اطلاعات کتاب‌ شناختی حدود 60 میلیون سند را در خود جمع‌آوری کرده‌است. همچنین این پایگاه علمی یکی از محصولات ناشر بزرگ ، الزویر (Elsevier)  است که استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد. اسکوپوس همه حیطه‌های علوم که شامل علوم زیستی، فیزیک و شیمی و علوم اجتماعی می‌شود را در برمی‌گیرد. 

شاخص SJR

مجلات اسکوپوس مانند مجلات ISI که از ایمپکت فکتور برای اعتبار دهی ژورنال های خود بهره می برد ، اسکوپوس نیز از فاکتوری به نام SJR بهره می برد. شاخص SJR هر مجله بیانگر میانگین وزنی تعداد مقالاتی است که در نوشته‌های علمی دیگر استناد شده‌اند. به عبارتی تعداد ارجاعات به مقالات یک مجله، نشان دهنده SJR آن مجله است. این شاخص به لحاظ مفهومی شبیه به ایمپکت فاکتور impact factor است؛ با این تفاوت که در محاسبه ایمپکت فاکتور همه سایتیشن‌ها یکسان فرض می‌شود و هیچ کدام‌ از این استنادها به دیگری برتری ندارد. ولی برای محاسبه SJR علاوه بر تعداد استنادها به اعتبار آن مجلات رفرنس داده شده هم توجه می‌شود.

Quartile Score

هنگامی که شما می‌خواهید مقاله‌ای را به عنوان مرجع جهت استناد به آن پیدا کنید ، باید از اعتبار مقاله و مجله‌ای که آن مقاله را به چاپ رسانده است ، اطمینان حاصل نمایید. هم‌چنین در صورتی که قصد دارید مقاله‌ای را در یک مجله خاص به چاپ برسانید می‌بایست از رتبه مجله در بین مجلات مشابه اطلاع داشته باشید. فاکتورهای گوناگونی می‌توانند در این مسیر شما را یاری کنند که یکی از آنها رتبه بندی مجلات بر اساس quartiles یا همان چارک‌ها می‌باشد.نمره Q یا Quartile Score در حقیقت برای رتبه‌بندی مجلات اسکوپوس استفاده می شود که در آن بر اساس هر طبقه‌ای که مجلات در آن قرار دارند، امتیازی بین Q1 تا Q4 به آنها تعلق می‌گیرد.

انواع تقسیم بندی مجلات اسکوپوس

  • مجلات اسکوپوس چارک 1 و2 ، جز مجلات درجه A قرار دارند.

  • مجلات اسکوپوس چارک 3 و4 ، جز مجلات درجه B قرار دارند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای SCOPUS  است ، به سایت  https://www.scimagojr.com/ مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم.

مجلات  ISC

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی می‌باشد. پس از تامسون و اسکوپوس ، ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند. معمولا این مجلات در درجه C قرار دارند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای ISC  است ، به سایت https://isc.gov.ir/fa مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم.

مجلات PUBMED

کتابخانه ملی پزشکی آمریکا  (NLM) بزرگترین کتابخانه پزشکی دنیا محسوب می شود. رسالت این کتابخانه که به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی عمل می کند، ارائه اطلاعات لازم به کاربران حوزه پزشکی و پیراپزشکی برای انجام پژوهش ، آموزش و انجام مراقبت های سلامتی و درمانی است. این کتابخانه از سال 1879 بالغ بر 29 میلیون رکورد اطلاعاتی و کتاب شناسی را در خصوص مقالات منتشر شده در زمینه پزشکی و پیراپزشکی است در خود انبار کرده است و در اختیار کاربران قرار می دهد. لازم به ذکر است اصلی ترین پایگاه داده پابمد، مدلاین است که  اطلاعات مقالات زیست-پزشکی را در خود ذخیره دارد و در برخی مواقع این دو واژه به جای یکدیگر به استفاده می شوند. از سال 1996 به بعد نیز دسترسی به این مجموعه برای  عموم و به صورت رایگان از طریق پابمد میسر گشت.

مجلات پابمد معمولا جز مجلات درجه  A ، دسته بندی میشوند.

برای اینکه مطمئن شویم مجله ای PUBMED است ، به سایت https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم.

مجلات علمی پژوهشی خارجی (اینترنشنال)

این مجلات ، معمولا به مجلات جدید النشری گفته میشوند که هنوز ، یکی از نمایه های معتبر لیست بالا را دریافت نکرده اند. همچنین مجلاتی ISI و اسکوپوسی که به دلایل مختلف از این پایگاه ها خارج میشوند ، جز این گروه از مجلات قرار میگیرند. درجه اعتبار این مجلات D میباشد.

استخراج مقاله از پایان نامه جهت چاپ در نشریات معتبر بین المللی در موسسه سینا

موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه تخصصی، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.


لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...


 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام