یکی از بزرگترین آزمون های مقاطع تحصیلات تکمیلی، آزمون های کتبی و مصاحبه است. در این مطلب در مورد برنامه ریزی برای آزمون مصاحبه دکتری 1400 صحبت خواهیم کرد.
برای اکثر دانش پژوهان علاقه مند به تحصیل، شاید آزمون دکتری، آخرین رویداد مهم سنجشی طول تحصیل آنها باشد. این آزمون به دلیل دو مرحله ای بودن آن، تفاوت هایی با سایر آزمون ها دارد و باید برنامه ریزی که انجام میشود، مداوم و پیوسته باشد. با بررسی تفاوت های آزمون دکتری، شیوه مطالعاتی درست را با رعایت نکات ریز انجام داده تا بتوانید از مرحله کتبی آن به سلامت عبور کنید.
آزمون مصاحبه دکتری، بدلیل داشتن حالت پرسش و پاسخ حضوری و ماهیت شفاهی، نیاز به برنامه ریزی متفاوت تری نسبت به سایر آزمون ها دارد. در ضمن، این نکته را باید بدانیم که مهمترین عامل موفقیت در آزمون مصاحبه، داشتن رزومه قوی پژوهشی است. پس برای شروع باید تلاشمان، برای بهبود رزومه پژوهشی باشد.
رزومه پژوهشی همان فعالیت های علمی مرتبط با رشته تخصصی است. عمده ترین آنها عبارتند از، چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی، چاپ کتاب های ترجمه شده، تالیف شده یا استخراج شده از پایان نامه دوره ارشد، شرکت در کنفرانس ها همایش های داخلی و خارجی و داشتن مقاله تایید از آنها، تدوین پایان نامه قوی، داشتن ثبت اختراع و پذیرش شدگان آزمون های معتبر علمی، از این دست بشمار میآیند.
همانطور که در جدول امتیازات پژوهشی، مشخص است، بیشترین امتیاز مزبوط به بخش مقاله است و بدون داشتن مقالات علمی، موفقیت در آزمون مصاحبه ممکن نیست. پس در برنامه ریزی خود باید روی داشتن مقالات علمی تمرکز کنیم.
برای چاپ مقاله، در ابتدا باید مقاله آماده داشته باشیم. اینکار در صورتی انجام میگیرد که یا مقاله بنویسیم و یا اینکه از پایان نامه خود مقاله استخراج کنیم. با توجه به محدودیت زمان، حتما استخراج مقاله پیشنهاد میشود.پس از استخراج مقاله، در صورتیکه قصد ارسال به ژورنال های بین المللی را دارید، باید مقاله، توسط مترجم متخصص، ترجمه گردد. پس از ترجمه، زمان انتخاب نشریه است. در انتخاب ژورنال باید دقت شود که اهداف مجله و مقاله همخوانی داشته باشد. سپس با توجه به فرمت مجله ای انتخاب کرده ایم، مقاله را فرمت بندی میکنیم. پس از فرمت بندی، مقاله توسط سیستم سابمیت مجله و یا ایمیل، به ادیتور ارسال میشود. پس از بررسی ادیتور، مقالاتی که استاندارد لازم را دارند برای داوری دقیق به چند داور ارسال میکند و مابقی مقالات که فاقد استاندارد اولیه هستند، به نویسنده بازگردانده میشوند. در مرحله آخر مقاله داوری شده و در صورتیکه مقاله محتوای قوی داشته باشد، پذیرش و در یکی از شماره های نشریه چاپ می شود. معمولا پروسه داوری مقاله 1 الی 3 ماه طول میکشد.
نکته: برای داشتن رزومه قوی، باید علاوه بر داشتن چندین مقاله چاپ شده در مجلات معتبر، باید کتاب و مقالات کنفرانسی هم داشته باشیم. متنوع بودن رزومه، باعث میشود داوران دید خوبی را نسبت به رزومه شما داشته و بابت امتیاز خود جلسه آزمون که 30 امتیاز میباشد، امتیاز بالاتری را مد نظر داشته باشند.
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.