ایمپکت فکتور، یک عدد بر مبنای فرمول ریاضی است و برای هر ژورنالی به سادگی قابل تعریف و محاسبه است و محاسبه آن مستقل از ISI بودن مقاله می باشد.
سوالی که برای بسیاری از دانشجویان و محققین پیش می آید اینست که آیا ایمپکت فکتور فقط برای ژورنالهای ISI تعریف میشود یا ممکن است ژورنالی ISI نباشد ولی ایمپکت فکتور داشته باشد؟
ایمپکت فکتور یا ضریب تاثیر برای اولین بار توسط Eugene Garfield، بنیانگذار موسسه Institute for Scientific Information معرفی شد که ژورنالهای آی اس آی را نمایه می کند. به همین دلیل چون این اندیس فقط برای مجلات لیست شده توسط موسسه ISI محاسبه می شود، ایمپکت فکتور همراه با مقالات ISI مطرح می شود.
سالانه ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مجله جدید توسط موسسه Institute for Scientific Information ارزیابی می شود. اگر این مجلات استاندارد های این موسسه را رعایت کنند نام آنها وارد Master Journal List خواهد شد. مجلات ISI بر حسب اینکه دارای ایمپکت فکتور باشند یا نه، به دو دسته تقسیم می شوند:
فعالیت مجلات ISI به صورت سالانه ارزیابی می شود و گزارش آن درJournal citation Reports یا به اختصار JCR چاپ می شود. در حال حاضر از بین هزاران مجله نمایه شده در Master Journal List فقط 50 درصد آنها توانسته اند ایمپکت فکتور بگیرند و وارد لیست بخش JCR Science Edition شوند. به مجلاتی که وارد بخش JCR می شوند WOS نیز می گویند. بنابر این از میان مجلات ISI ، آنهایی که مقالات خوب و حاصل پژوهش های نوین را چاپ می کنند و وارد بخش JCR می شوند و می توانند ایمپکت فکتور داشته باشند
مجلات ISI listed مانند ISC ، SCOPUS مجلات تضمینی می باشند که معتبر و مورد تائید وزارت علوم و دانشگاهها می باشند. این ها مجلات پولی هستند که اکثرا برای مقاطع کارشناسی ارشد و مصاحبه دکتری توصیه می کنیم که دانشجویان بتوانند به راحتی امتیاز کامل پژوهشی خود را در مصاحبه و یا نمره کامل خود را برای 2 نمره پایان نامه جهت پذیرش و چاپ مقاله شان دریافت نمایند.
در موسسه سینا، جهت ارسال مقالات برای مجلات تضمینی در ابتدا هیچ هزینه ای دریافت نمی شود. بعد از مشخص شدن نتایج داوری چنانچه مقاله پذیرش شده باشد مبلغ را از مشتری دریافت نموده و اقدامات لازم جهت اخذ نامه پذیرش نهایی از مجله صورت می گیرد. ولی چنانچه مقاله ریجکت شده باشد مجله دیگری معرفی و جایگزین می شود و هیچ هزینه ای از مشتری دریافت نمی شود.
مجلات JCR به مانند مجلات علمی پژوهشی داخلی، مجلات غیر تضمینی هستند که معتبر و مورد تائید وزارت علوم و دانشگاهها می باشند. این مجلات دارای ایمپکت فاکتور می باشند و بسیار مجلات معتبر و سخت گیری هستند که اکثرا برای مقاطع دکتری و اساتید و هیات علمی الزامی هستند. داوری و اخذ پذیرش از این مجلات بسیار سخت می باشد. زیرا این مجلات به لحاظ داشتن اعتبار بالا بصورت تضمینی با هیچ موسسه ای قرارداد نمی بندند و عمده داوری خود را روی بار علمی و محتوای مقاله ارسالی متمرکز می نمایند.
این مجلات هزینه ای برای چاپ دریافت نمی کنتد و در اصطلاح برای نویسندگان مقالات، رایگان هستند. مجلات ایمپکتدار مقاله ای با کیفیت بالا را طلب میکنند و هر مقاله ای را پذیرش نمی کنند. بهتر است قبل از انتخاب مجله، آن را به طور کامل بررسی کنیم. اینکه ایمپکت مجله در چه حدی می باشد؟ آیا مقاله من در حد این ایمپکت است یا نه؟ در نهایت مقالات چاپ شده و موجود در ارشیو مجله را مطالعه کرده و با مقاله خود مقایسه نماییم.
توجه داشته باشید که مجلاتی وجود دارند که هر چند ایندکس ISI دارند ولی ارزش و اعتبار کافی ندارند و لذا در صورت عدم اطلاع از نحوه اعتبارسنجی مجله، ممکن است با انتخاب مجله بدون اعتبار، نتیجه زحمات چند ساله یک محقق از بین برود.
موسسه سینا ،بر حسب مقاله شما تعدادی ژورنال تخصصی برایتان معرفی میکند و کار سابمیت مقاله در مجله مورد تایید شما را انجام میدهد. در موسسه سینا، جهت شروع کار سابمیت در مجلات JCR و یا علمی پژوهشی داخلی در ابتدا مبلغی دریافت می شود که این مبلغ جهت امور سابمیت و داوری و پیگیری مقاله مشتری دریافت می شود و پس از سابمیت مقاله، username و password مخصوص شما و یا ایمیل مکاتبه شده به مشتری ارسال می گردد تا ایشان نیز بتوانید پروسه مقاله را از سایت مجله پیگیری نمایید. همچنین مدت زمان داوری مجلات ایمپکت دار JCR ، معمولا 4 الی 9 هفته و زمان داوری مجلات علمی پژوهشی داخلی 4 الی 16 هفته می باشد.
راه های ارتباطی با موسسه سینا
تلفن ثابت: ⌕ تلفن همراه: ۰۹۱۴۹۷۲۴۵۲۲
ایمیل: pub.sina@gmail.com