یکی از دغدغه های دانشجویان و اهالی علم، چاپ تضمینی مقاله در مجلات معتبر ISI است. در ادامه به شرایط چاپ مقاله در این مجلات اشاره خواهیم کرد.
یکی از مهمترین مسائل در جامعه علمی کشور، انجام پروژه های تحقیقاتی و چاپ مقالات علمی است. همانطور که میدانید چاپ مقالات علمی در ژورنال های معتبر، بهترین روش برای ثبت یافته های جدید است و محققان میتوانند با استفاده از مقالات چاپ شده به یافته های جدیدی از علم دست یابند. در کشور ما، معیار یک دانشجو یا محقق موفق، این است که بتواند در مجلات ISI مقالاتی را بچاپ برساند، این مجلات بیشترین امتیاز را در بین ژورنال های علمی دریافت میکنند و دانش پژوهان برای اینکه بتوانند رزومه خود را تقویت کنند، فارغ التحصیل شوند یا از یک دانشگاه معتبر پذیرش گیرند، شانس خود را با سابمیت مقاله به مجلات ISI امتحان میکنند.
موسسه اطلاعات علمی Institute for Scientific Information ، موسسه ای است که با تمرکز بر علم سنجی و انتشارات علمی، کار خود را از سال 1960 آغاز کرد. موسس این شرکت یوجین گارفیلد بود که خود از بنیانگذاران و پیشگامان علمسنجی و کتابسنجی در جهان محسوب میشود. او دکترای خود را در زبانشناسی ساختاری سال ۱۹۶۱ از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد. در سال 1992، پس از بیماری آقای گارفیلد، این شرکت توسط موسسه علمی تامسون خریداری شد، همچنین در سال 2002 این شرکت، شرکت رویترز را هم خریداری و با شرکت تامسون ادغام نمود و شرکت تامسون رویترز با مدیریت آقای دیوید تامسون تشکیل گردید.
موسسه اطلاعات ISI، بخشی از شرکت بزرگ تامسون رویترز است که از اساسی ترین و معروف ترین کارهای این شرکت، میتوان به انتشار نام مجلات معتبر و انتشار ضریب تاثیر برای مجلات نام برد. مجلات ISI معمولا به دو صورت دارای ضریب تاثیر (JCR) و بدون ضریب تاثیر (ISI Listed) تقسیم بندی میشوند.
امروزه بخش علمی شرکت تامسون با عنوان Clarivate Analytics به ارائه لیست تمامی مجلات تحت پوشش این موسسه میپردازد. مجموعه وبآفساینس شامل چهار نمایه اصلی زیر میباشد و مجلات موجود در این چهار نمایه اعتبار علمی بیشتری دارند:
۱- نمایه استنادی علوم (Science Citation Index: SCI) یا (Science Citation Index Expanded: SCID) که زمینههای فنی، مهندسی، پزشکی و کشاورزی را شامل میشود.
۲- نمایه استنادی علوم اجتماعی ( Social Science Citation Index: SSCI) که حدود ۱۱۸۰ مجله در زمینه علوم اجتماعی را پوشش میدهد.
۳- نمایه استنادی هنر و علوم انسانی ( Art & Humanities Citation Index: AHCI) که حدود ۱۱۳۰ عنوان مجله در حیطه هنر و علوم انسانی را شامل میشود.
۴- نمایه استنادی علوم نوپدید (Emerging Sources Citation Index: ESCI) که این نمایه به تازگی به لیست نمایههای این وبسایت اضافه شده است و علوم و مجلههای با موضوعات نوپدید را شامل میشود.
برای اینکه مطمئن شویم مجله ای ISI است ، به سایت http://mjl.clarivate.com/ مراجعه کرده و ISSN مجله را بررسی میکنیم. باید یکی از چهار نمایه استنادی بالا باشند.
نگارش مقاله: برای نگارش یک مقاله خوب، نیاز است که متن اصلی، در چارچوب استاندارد یک مقاله نوشته شود. موضوع مقاله باید بروز باشد، عنوان مقاله باید دربردارنده هدف اصلی مقاله باشد(حداکثر 15 واژه)، چکیده مقاله باید خلاصه ای کل مقاله باشد(حدود 250 واژه)، متن اصلی باشد روان و قابل فهم باشد، باید در بخش نتیجه گیری به نتایج جدیدی دست یافته باشد و بخش منابع بروز باشد و به کتاب ها و مقالات سه سال اخیر ارجاع شده باشد.
ترجمه مقاله: ترجمه مقاله بسیار مهم است. اگر بخواهید مقاله خود را به مجلات بین المللی ارسال کنید، هر چقدر هم که مقاله شما قوی باشد، اگر ترجمه ضعیف باشد و داوران مفهوم اصلی مقاله را متوجه نشوند، مقاله قطعا به مشکل میخورد. بهتر است پس از ترجمه، متن مقاله توسط ویراستار متخصص ویرایش گردد.
انتخاب مجله: در انتخاب مجله بسیار حساس باشید. طبق آمار ارائه شده، عمده ترین دلایل ریجکت یک مقاله، در انتخاب اشتباه مجلات است. باید قبل از هر اقدامی اسکوپ مقاله و مجله بررسی شود تا مقاله با اهداف مجله انتخابی همخوانی داشته باشد.
فرمت بندی: پس از اینکه مجله مورد نظر انتخاب شد، مقاله را باید به فرمت مجله در آوریم. فرمت مجلات را میتوان از بخش راهنمای نویسندگان دانلود کرد.
سابمیت: ارسال مقاله به مجلات علمی را سابمیت مقاله میگویند. در برخی مجلات باید مقاله را توسط ایمیل به مجله ارسال کرد و در برخی دیگر از طریق سیستم سابمیت خود مجله، مقاله در سایت آن بارگذاری میشود.
داوری: پس از سابمیت، مقاله در اختیار ادیتور مجله قرار میگرد. ادیتور در ابتدا بصورت کلی مقاله را بررسی میکند تا ببیند مقاله استانداردهای اولیه را برای ارسال به داوران دارد یا نه. در این مرحله اسکوپ مقاله مورد بررسی قرار میگرد، همچنین بخش چکیده، نمودارها، شکل ها و منابع بررسی میشوند. در صورت داشتن ایراد در این بخش ها مقاله بدون داوری ریجکت خواهد شد.
نتیجه داوری: اگر مقاله دارای استاندارد لازم باشد، ادیتور مقاله را به چند داور ارسال میکند تا بصورت دقیقتر مقاله را داوری کنند. در این بخش یا مقاله پذیرش میشود، یا اصلاحیه میخورد، یا ریجکت میشود. (مقالاتی که اصلاحیه میخورند، در صورت رعایت موارد مورد نظر مجله، میتوانند پذیرش گیرند)
پذیرش اولیه: مقاله ای که پذیرش میشود، نامه ای بعنوان نامه پذیرش به نویسنده ارسال میوشد که در آن نام نویسندگان، عنوان مقاله، مشخصات مجله، زمان حدودی چاپ بهمراه امضای سردبیر یا مدیر مسئول در آن آورده شده است.
چاپ مقاله: پس از اینکه مقاله پذیرش شد، معمولا در یکی از ایشیو های مجله، (احتمالا شماره بعدی) مقاله آنلاین خواهد شد. در این حالت مقاله به اصطلاح چاپ شده است.
همانطور که گفته شد ، پروسه داوری مجلات ISI، بسیار طولانی است. این مجلات، حداقل سه ماه بازه داوری دارند و چاپ آنها بیش از 6 ماه زمان نیاز دارد. اما این زمان برای بسیاری از دانشجوهایی که محدودیت زمان دارند، زمان بسیار بالایی است. در چنین شرایطی دانشجویان میتوانند از کمک موسسات پژوهشی فعال در زمینه چاپ مقاله استفاده کنند. این موسسات با رایزنی ها و تعاملاتی که با مجلات علمی بین المللی دارند می توانند زمان داوری را پایین آورده و درصد پذیرش مقالات را بالا ببرند.
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.