
امروزه شاخص های پایش علمی کشورها و دانشگاه ها بر اساس پژوهش و تحقیق صورت می گیرد. از آنجایی که پذیرش و چاپ مقاله در ژورنال های علمی معتبر یکی از مسیرهای ارائه نتایج یک تحقیق به شمار می رود، پایان نامه دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دستاوردهای این عزیزان می باشد باید بتوانند دستاوردهای پژوهشی خود را در ژورنال های معتبر ISI، مجلات معتبر اسکوپوس Scopus، ژورنال های معتبر وزارت بهداشت پابمد PubMed اکسپت کرده و به چاپ برساند. در این بخش تلاش می کنیم به مراحل نوشتن مقاله از پایان نامه و مراحل استخراج مقاله اشاره نماییم.
نکته بسیار مهم برای نوشتن عنوان مقاله (Title مقاله) این است که نباید از واژه های زائدی مانند The، An، A، Study on، Investigating استفاده کرد چرا که برای ارجاع دهی و سایتیشن مناسب نیستند. عنوان مقاله باید حداقل تعداد واژگان را شامل شود بطوری که قادر به شرح و توضیح کافی محتوای مقاله نیز باشد. عنوان مقاله نباید یک جمله باشد.
عنوان مقاله نباید الزاما همان عنوان پایان نامه باشد چرا که ممکن است از یک پایان نامه یا رساله دکتری چند مقاله بتوان استخراج نمود و محقق باید عنوان متناسب هر بخشی که از رساله استخراج شده است را برگزیند.
پس از نوشتن عنوان مقاله، نوبت به نگارش اسامی مولفین مقاله است. ترتیب نویسندگان بر اساس سهم نویسندگان از نوآوری و مشارکت Contribution آنها صورت می گیرد. نفر اول بسیار مهم هست و معمولا نام دانشجویی که پایان نامه را نوشته است به عنوان نفر قرار میگیرد مگر آنکه دانشجو از ادامه کار انصراف دهد.
افیلیشن یا وابستگی سازمانی نویسندگان مقاله، باید نام دانشگاهی که نویسنده مقاله در آن مشغول به تحصیل یا فعالیت است نوشته شود. این افیلیشن معمولا به صورت استاندارد هست و هر دانشگاهی استاندارد و قالب خاص خود را دارد.
چکیده مقاله ای که قرار است از پایان نامه یا رساله دکتری استخراج شود می تواند عینا از پایان نامه کپی شده و اصلاح شود مگر اینکه قرار باشد از پایان نامه یا رساله دکتری بیش از یک مقاله استخراج شود در این صورت باید متناسب با مقاله ای که قرار است از پایان نامه استخراج شود، چکیده نوشته شود.
کاتی که باید برای نوشتن چکیده مد نظر استخراج کننده مقاله قرار گیرد عبارتند از:
تعداد کلمات کلیدی در مقاله معمولا بین 3 الی 6 کلمه می باشد. کلمات کلیدی مقاله به جستجوی مقاله و ارجاعات مقاله کمک می کند. همچنین خواننده مقاله با مطالعه کلمات کلیدی می تواند فهم مختصری از موضوعات مقاله پیدا کند.
مقدمه مقاله مستخرج از پایان نامه باید مساله تحقیق و ضرورت انجام پژوهش و اهداف تحقیق را به دقت بیان نماید. مقدمه میتواند سابقه و پیشینه تحقیق را در صورت تمایل ارائه کند (چون پیشینه می تواند خود بخش مجزا هم باشد).
قسمت بحث مقاله یکی از بخش های مهم مقاله است و نوشتن آن نسبت به سایر بخش های مقاله و پایان نامه سخت تر است. دقت نمایید که بسیاری از دلایل رد مقاله توسط سردبیران مجلات به دلیل ضعف مقاله در قسمت بحث و نتیجه گیری است. بنابراین تسلط نگارنده پایان نامه و مقاله به بحث و موضوع مقاله می تواند به پذیرش مقاله در ژورنال های معتبر ISI, ISC, Scopus, Medline و PubMed کمک شایانی نماید.
سبک های مختلفی برای رفرنس نویسی وجود دارد و هر ژورنالی سبک رفرنس نویسی مختص خود را دارد. این سبک ها عبارتند از رفرنس نویسی هاروارد Harvard Style، سیستم ارجاع دهی و رفرنس نویسی ترتیب اسناد در متن، سیستم الفبا- شماره در ارجاع دهی به شیوه ونکوور Vancouver:، سیستم ارجاع دهی APA. دقت نمایید هر منبعی که در مقاله ارجاع داده اید باید در بخش منابع مقاله بیاید و قرار نیست تمام رفرنس های پایان نامه را در بخش منابع مقاله کپی کنید.
طبق توضیحاتی که برای تبدیل پایان نامه به مقاله داده شد ،این کار آن قدرها هم سخت نیست اما اگر اصول کار را بلد نباشید، کمی به دردسر خواهید افتاد و آن وقت است که نتیجه کارتان هم جالب از آب درنخواهد آمد. استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری کار دشواری نیست ولی نیاز به تجربه و آگاهی دارد.
اگر زمان کافی در اختیار ندارید یا به هر دلیلی احساس می کنید که نیاز به کمک گرفتن از فرد متخصصی دارید، تیم قوی پژوهشی موسسه سینا با تجربه نگارش مقالات متعدد می توانند به حرفه ای تر عمل کردن شما در دنیای مقالات و ژورنال های علمی کمک کنند.
برای استخراج مقاله تان از پایا نامه تنها کافی هست از طریق ثبت سفارش در پایین همین صفحه و یا ارسال درخواست خود به ادرس ایمیل موسسه سینا، درخواست خود را مطرح نمایید تا در سریع ترین زمان ممکن خدمات رسانی به شما انجام شود.