یکی از سوالات مهمی که برای متقاضیان شرکت در آزمون مصاحبه دکتری مطرح است، این است که چطور میتوان برای این آزمون، خود را آماده کرد؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
همانطور که میدانید، برای موفقیت در آزمون دکتری و ورود به مقاطع تخصصی، باید در دو آزمون کتبی و شفاهی (مصاحبه) سربلند بیرون بیائید. بعد از برگذاری آزمون کتبی و مشخص شدن نتایج، اسامی افرادی که مجاز به شرکت در آزمون مصاحبه شده اند مشخص و دعوت به مصاحبه میشوند. معمولا حد فاصل اعلام نتایج کنکور کتبی و شروع مصاحبه، حدود 2 ماه میباشد که داوطلبان میتوانند در این زمان خود را آماده مصاحبه کنند. اساتیدی که به عنوان داوران جلسه آزمون، از متقاضیان سوال میپرسند، برای بخش های مختلف امتیازاتی را در نظر دارند. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
معمولا در مصاحبه دکتری، هر فعالیتی که در زمینه تحصیلات و تخصص داوطلبان باشد، دارای امتیاز است. از این رو امتیازات مصاحبه را به سه بخش قعالیت های ، آموزشی، فعالیت های پژوهشی و امتیازات خود جلسه، تقسیم بندی میکنند.
امتیازات آموزشی: در این بخش، از داوطلب در مورد وضعیت وی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد سوال میشود. اینکه از چه دانشگاه هایی فارغ التحصیل شده، چقدر زمان برده و با چه معدلی به اتمام رسیده است. مجموعه کیفیت تحصیلی داوطلب، 22 امتیاز دارد. همچنین اساتید در این بخش، از میزان تسلط داوطلب به زبان انگلیسی سوال میکنند. در صورت داشتن مدرک معتبر بین المللی، تا 8 امتیاز در نظر میگرند. از این رو در مجموع، امتیازات آموزشی 30 میباشد.
امتیازات پژوهشی: این امتیازات، مربوط به فعالیت های علمی داوطلب است. چاپ کتاب ، چاپ مقاله، شرکت در کنفرانس ها و همایش های داخلی و خارجی و ارائه مقاله و نوشتن پایان نامه خوب، همگی جزء رزومه پژوهشی محسوب شده و امتیاز دارند. در مجموع این بخش 40 امتیاز دارد.
امتیازات خود جلسه آزمون: داوطلبان شرکت در آزمون مصاحبه باید به این نکته توجه کنند که از زمان ورود به جلسه تا زمان اتمام آن، زیر نظر داوران قرار دارند. این امتیازات بیشتر به رفتار دوطلب و میزان تسلط او به سوالات پرسیده شده داده میشود. در مجموع امتیازات خود جلسه آزمون 30 امتیاز میباشد.
همانطور که در بخش قبل مطالعه فرمودید، هر فعالیتی که مربوط به رشته تخصصی باشد، در آزمون مصاحبه دارای امتیاز است. در این بین چاپ مقاله بیشترین امتیاز را دارد. (28 امتیاز) و هر داوطلبی بتواند امتیاز بالاتری در این بخش دریافت نماید، شانس قبولی بالاتری خواهد داشت. آماده شدن برای مصاحبه هم مستلزم برنامه ریزی بلند مدت است و هر داوطلبی دارای رزومه علمی بالاتری باشد، درصد موفقیت او بالاتر خواهد بود.
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.