مقاله ای که شما نگارش میکنید تا در یک مقاله پذیرفته و چاپ شود ممکن است به علت دلایل زیادی پذیرفته نشود و زحمت چندین ماهه شما از بین برود پس باید نهایت دقت و توجه در نگارش مقاله را داشته باشید و به عواملی که باعث رد مقاله میشوند توجه کنید تا دچار مشکل نشوید.
هر مقاله ای که شما مینویسید بعد از سابمیت مقاله توسط سر دبیر به مرحله داوری ارسال میشود و توسط این بخش بررسی میشود.داوران مقالات شما را طبق اصول و قواعد خاصی بررسی میکنند و و دلایل زیادی برای پذیرش و رد مقالات دارند دلایل رد مقالات را در این بخش برای شما توضیح خواهیم داد.البته ممکن است مقاله قبل از رسیدن به مرحله داوری توسط سردبیر نیز ریجکت شود علت ریجکت مقاله توسط سردبیر میتواند تکراری بودن موضوع مقاله باشد اگر موضوع مقاله تکراری نباشد مقاله در مرحله اول سابمیت میشود و به داوری فرستاده میشود.در مرحله داوری نیز مقالات در دو حالت ممکن است رد شود احتمال دارد که مقاله رد شود و ایاردات مقاله به شما اطلاع داده شود و شما در زمان معین ایرادات را رفع کنید و همچنین امکان دارد که مقاله به طور قطعی رد شود و زمان ویرایش نداشته باشید.
اولین دلیل که میتواند موجب رد مقاله شما شود این است که مقاله شما با موضوعات قابل پذیرش برای مجله تناسبی نداشته باشد.بنابر این برای اینکه در این مرحله دچار مشکل نشوید انتخاب مجله مناسب با موضوع مقاله را به مجلات مرتبط واگذار نمایید.
دومین دلیل انتخاب عنوان نامناسب برای مقاله میباشد ممکن است عنوان مقاله جذابیت کافی نداشته باشد و یا اینکه موضوع مقاله اصلا با عنوان انتخابی متناسب نباشد عنوان مقاله باید در برگیرنده مطالب کلی مقاله باشد.
سومین دلیل در عدم پذیرش مقاله میتواند خطا در ساختار یا قالب به وجود آمده باشد خطاهای نگارشی موجود ر مقال ممکن است باعث ریجکت مقاله شوند.
چهارمین دلیل در عدم پذیرش مقاله میتواند موضوع تکراری بودن موضوعات مقاله باشد موضوعات مقاله باید جدید و ناب باشند و قبلا توسط فرد دیگری نوشته و بررسی نشده باشند شما باید همان طور که گفتیم هم در انتخاب موضوع ناب مقاله دقت داشته باشید و هم در تکراری نبودن موضوعات مقاله.
پنجمین دلیل رد مقاله میتواند نداشتن چهارچوب موضوعی دقیق مقاله باشد مقاله باشد در چهارچوب دقیق و اصولی نگارش شده باشد در باره یک موضوع نه آنقدر کوتاه صحبت کنید که خواننده متوجه مفهوم نشود و نه آنقدر طولانی بنویسید که خارج از حوصله نویسنده باشد.
ششمین دلیل رد مقاله میتواند ناقص بودن محتوای مقاله باشد محتوای مقاله باید جامع و کامل باشد هیچ نکته گنگ و مبهمی برای خواننده وجود نداشته باشد و بخش بحث و نتیجه گیری را کاملا از روی محتوای مقاله بنویسید.
هفتمین دلیل رد مقاله ممکن است توسط ایرادات روش شناسی مقاله باشد یعنی نویسنده مقاله در تحلیل داده ها و اطلاعات دچار اشتباه شده باشد و هم نتایج تحلیل ها دچار مشکل باشد. در نوشتن روش های شناختی و آماری نهایت دقت و توجه را داشته باشید چون اگر در یک بخش از تحلیل و بررسی داده ها دچار اشتباه شوید کل داده ها و نتایج آنها اشتباه خواهند شد.
هشتمین دلیل رد مقاله میتواند عدم ارتباط معنایی بخش های یک مقاله با یکدیگر باشد توجه کنید که در حین نوشتن مقاله ارتباط معنایی و مفهومی بخش های مختلف مقاله را با یکدیگر رعایت کنید.
تمام مواردی که داوران آنها را بررسی میکنند و عدم رعایت آنها ممکن است باعث رد مقاله شود را بررسی کردیم توجه داشته باشید که عدم رعات هر یک از این نکات ممکن است عامل اصلی رد مقاله شما باشد .
علاوه بر تمام مراحل ذکر شده توجه به کیفیت ترجمه نیز موضوع بسیار اساسی و مهم میباشد ترجمه مقالات باید کاملا به صورت سلیس و روان و بدون ایراد باشند و همچنین هیچ نکته گنگ و مبهمی در ترجمه مقاله وجود نداشته باشد.
شما میتوانید پس از نگارش مقاله اگر در مورد داوری مجلات اطلاعات کافی ندارید مراحل سابمیت و پذیرش را به موسسات واگذار نمایید. از موسساتی که تضمین پذیرش مقاله در تمامی مجلات را به شما میدهد موسسه سینا است چون این موسسه با همکاری چندین نفر کادر مجرب در تمامی رشته ها و همچنین سابقه طولانی در خصوص سابمیت و پذیرش مقالات سریع تر و راحت تر میتواند مراحل سابمیت و اکسپت را طی کند.از جمله خدماتی که موسسه سینا در خصوص پذیرش مقالات ارائه میکند عبارتند از:
اولین مرحله ای که میتوانید به کارشناسان و متخصصین موسسه سینا در آن اطمینان کنید کیفیت ترجمه مقالات میباشد توجه به کیفیت ترجمه مقالات موضوع بسیار مهمی است که اگر در ترجمه ایاردی وجود داشته باشد ممکن است کل محتوای مقاله کیفیت لازم را نداشته باشد ممکن است اصلی ترین دلیل رد مقاله باشد چون ترجمه بی کیفیت ممکن است محتوای یک بخش از مقاله را کلا عوض کند.پس ابتدایی ترین اقدام باید ترجمه صحیح و با کیفیت مقاله باشد.
مقاله شما در این موسسه با توجه به موضوع و عنوانی که دارد به کارشناس متخصص رشته مربوطه سپرده میشود.
کارشناس مربوطه وظیفه انتخاب مناسب ترین مجله با توجه به عنوان مقاله را دارد ابتدایی ترین کاری که باید انجام دهد انتخاب مجله مناسب میباشد.
سپس با توجه به قوانین مجله میبایست ارادات مجله را ویرایش کند و مجله را به ساختار و قالب قابل پذیرش برای مجله در بیاورد.در صورت صلاح دید و یا تکراری بودن عنوان عنوان مقاله را نیز باید ویرایش کند و تغییر دهد تا عنوان تکراری نباشد.
بعد از اعمال تغییرات و ویرایشات لازم باید مقاله را به سردبیر ارسال کند و با سردبیر مجله در خصوص پذیرش مقاله رایزنی کند.
بعد از این مراحل مقاله به بخش داوری سپرده میشود تا پذیرش یا عدم پذیرش مقاله مشخص شود.
همان طور که گفتیم به علت سابقه طولانی و مهارت کارشناسان موسسه سینا احتمال رد مقاله بسیار کم است و در اولین مرحله مقاله پذیرفته و چاپ میشود.