یکی از مهمترین سوالات نویسندگان کم تجربه، در مورد مجوز شابک و نحوه دریافت آن است. در این مطلب میخواهیم همه چیز را در مورد این مجوز یاد بگیریم.
همانطور که میدانید چاپ کتاب، از دیرباز یکی از بهترین راه های نشر علم و دانش در بین ملل مختلف بوده و هر روز بر محبوبیت خود افزوده است. از این رو ، با توجه به افزایش انتشار کتاب ها، بسیاری از ناشران با مشکلات توزیع، انبارگردانی و دریافت سفارشات مواجه شدند و کم کم این نیاز بوجود آمد تا برای حل این مشکلات چاره ای بیاندیشند. از این رو برای صرفه جویی در هزینه ها، افزایش سرعت کارها و غلبه بر مشکلات پراکندگی و نوع کتاب ها، ناشران را بر آن داشت تا از شماره های داخلی برای شناسایی آثار مختلف استفاده کنند که آن هم با گسترش توزیع کنندگان کتاب، در سطع کشوری و بین المللی جوابگو نبود. تا اینکه بررسی چندین ناشر و توزیع کننده کتاب باعث شد تا از یارانه برای پردازش سفارش ها و کنترل عرضه و تقاضا استفاده کنند. این کار نشان داد که پروسه چاپ کتاب نیازمند یک نظام ماشینی کارآمد است که برای انتشار از روشی ساده و منحصر بفرد استفاده کنند. از این رو شابک بوجود آمد.
شابک مخفف "شماره استاندارد بین المللی کتاب" است، و برای هر کتاب به صورت اختصاصی ارائه میشود. این شماره برای اولین در سال 1966 توسط صنف کتابداران انگلیس پایه گذاری گردید. در ابتدا این شماره 10 رقمی بود اما در حال حاضر از کد های 13 رقمی استفاده میگردد. این شماره منحصر بفرد مزایای زیادی دارد و به ما کمک میکند تا نام کتاب، ناشر، نویسنده، سال انتشار و سایر مشخصاتی که نیاز داریم را در کوتاهترین زمان بدست آوریم.
معمولا ناشر کتاب برای دریافت شابک اقدام میکند. ناشر میتواند یک سازمان، شرکت یا فردی باشد که وظیفه چاپ کتاب را بر عهده دارد.
براي درخواست شابك، لازم است در سامانه شابك به آدرس www.isbn.ir به عنوان ناشر يا ناشر مولف ثبت نام كنيد، در صورت عضويت و تاييد از سوي مدير سامانه، با استفاده از كد كاربري و كلمه عبور وارد سامانه شوید و نسبت به درخواست شابك اقدام فرماييد.
در اینجا به برخی از نکات تکمیلی و همچنین اطلاعات جالب در خصوص شماره استاندارد بینالمللی کتاب اشاره خواهد شد.
شابک یا ISBN با با چاپ مجدد یا با تغییر قیمت کتاب در چاپ جدید تغییر نمیکند.
با تغییر عنوان کتاب باید شابک جدیدی اخذ شود.
اگر شابکی قبلاً استفاده شده است، امکان استفاده مجدد از آن به هیچ عنوان وجود ندارد.
در کتابهای چند جلدی یک ISBN برای کل جلدها و یک شابک برای هر جلد اخذ میشود.
کتابهایی که در چند قطع مختلف چاپ میشوند باید برای هر قطع یک ISBN اخذ نمایند.
درج شابک به معنی حفظ حق مولف یا کپی رایت نیست.
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.