در جدیدترین لیست نشریات ISI، معتبرترین مجلات علمی در حوزههای مختلف معرفیشدهاند. این نشریات منابع اصلی برای پژوهشگران و دانشجویان در سراسر جهان هستند. در این مقاله، مجلات جدید 2024 برای انتخاب بهتر پژوهشگران قرار داده شده است.
در دنیای پژوهشهای علمی، اعتبار و تأثیرگذاری مقالات بهشدت به انتخاب نشریهای که مقاله در آن منتشر میشود وابسته است. یکی از معتبرترین منابع برای ارزیابی و انتخاب مجلات علمی، لیست نشریات ISI است. این لیست، بهروزترین اطلاعات درباره مجلات علمی در حوزههای مختلف را ارائه میدهد و به پژوهشگران کمک میکند تا بهترین پلتفرم را برای انتشار نتایج تحقیقات خود انتخاب کنند. در این مقاله به بررسی جدیدترین تغییرات و مجلات اضافهشده به لیست ISI خواهیم پرداخت و راهنماییهایی برای انتخاب مجلات مناسب ارائه خواهیم کرد.
در دنیای پژوهش و مقالهنویسی هم مانند هر زمینه دیگری نیاز به وجود معیار و بستری است که دست به رتبهبندی و سنجش میزان اعتبار آثار منتشرشده از سوی دانشجویان، اساتید و به طور کلی محققان بزند. همانطور که قبلتر هم گفته شد در دنیای علم، موسسهای به نام ISI یا موسسه اطلاعات علمی (institute for scientific information) وجود دارد که سعی میکند، مقالات علمی در حوزه های مختلف را از نظر اعتبار بررسی کند و خدماتی در زمینه نمایهسازی مجلات و مقالات ارزشمند ارائه نماید.
موسسه ISI با دسته بندی علوم در سه دسته کلی SCI ,SSCI ,Art&Humanities به سنجش علوم منتشره می پردازد.
دسته نخست (SCI) شامل موضوعات علوم کشاورزی، زیست محیطی، مهندسی، فناوری و علوم کاربردی، علوم پزشکی و زیستی، علوم فیزیکی و شیمیایی است.
دسته دوم (SSCI) شامل علوم اجتماعی، جامعه شناسی، ارتباطات، علوم تربیتی، روانشناسی و مدیریت است.
دسته سوم (Art&Humanities) شامل هنر، ادبیات، تئاتر و هنر های نمایشی، مذهب، تاریخ معماری، رادیو و تلویزیون و موسیقی است.
مجلات ISI به دو دسته زیر تقسیم می شوند.
مجلات ایمپکت دار مجلات بسیار معتبر و رده بالایی هستند و چاپ مقاله در مجلات ایمپکت دار بهراحتی صورت نمی گیرد و حتما باید مقاله در سطح علمی بالایی باشد تا بتواند از داوری های سختگیرانه مجلات ایمپکتدار گذر نماید. این مجلات هزینه بسیار کمتری در قبال پذیرش و چاپ مقالات دریافت می نمایند ولی در عوض سخت گیریهای بیشتری دارند.
مجلات بدون ایمپکت معمولاً با دریافت هزینه بالاتر، فرآیند داوری آسانتری دارند و احتمال پذیرش مقالات در آنها بیشتر است. به همین دلیل، چاپ مقاله در این مجلات نسبت به مجلات دارای ایمپکت فاکتور سادهتر است و پژوهشگران ممکن است راحتتر بتوانند مقاله ISI خود را در این نشریات منتشر کنند.
برای دسترسی به لیست جدیدترین نشریات ISI فایل زیر را دانلود کنید.
بعد از نگارش یا استخراج مقاله از پایاننامه و انجام مراحلی همچون ویراستاری مقاله، ترجمه مقاله و پارافریز آن، نوبت به انتخاب مجله میرسد. همانگونه که در فایل بالا مشاهده کردید، لیست بلندی از مجلاتت ISI وجود دارند که برای سابمیت مقاله خود باید به انتخاب بهترین مجله متناسب با مقالتان دست بزنید. در زیر نکاتی برای این امر آورده شده است.
تناسب موضوعی
اولین و مهمترین معیار برای انتخاب مجله ISI، تطابق موضوعی مقاله با اهداف و دامنه مجله است. هر مجله محدوده خاصی از موضوعات علمی را پوشش میدهد که در بخش "Scope" یا "Aims" ذکر شده است. شما باید اطمینان حاصل کنید که محتوای مقاله شما به موضوعات مجله مرتبط است؛ در غیر این صورت، حتی اگر مقاله شما علمی و باکیفیت باشد، ممکن است رد شود. ارسال مقاله به مجلهای که با حوزه پژوهشی شما همخوانی دارد، شانس پذیرش را بهشدت افزایش میدهد.
ضریب تأثیر (Impact Factor)
ضریب تأثیر یک معیار کلیدی برای ارزیابی کیفیت و اعتبار یک مجله است. این ضریب نشاندهنده میانگین تعداد استنادهایی است که به مقالات منتشرشده در آن مجله در دو سال گذشته صورت گرفته است. مجلات با ضریب تأثیر بالا معمولاً مقالات پر استنادتری دارند و موردتوجه بیشتر پژوهشگران قرار میگیرند. بااینحال، باید به خاطر داشت که همیشه ضریب تأثیر بالا به معنای مناسب بودن مجله برای مقاله شما نیست؛ بلکه باید عوامل دیگری نظیر کیفیت داوری و تطابق موضوعی نیز در نظر گرفته شود.
زمان بررسی و انتشار
مدتزمان داوری و انتشار مقاله در مجلات مختلف ISI متفاوت است. برخی از مجلات دارای فرایند داوری سریعتری هستند و مقاله در مدت کوتاهتری منتشر میشود، درحالیکه برخی دیگر زمان بیشتری را برای ارزیابی دقیقتر و داوری مقالات اختصاص میدهند. اگر زمان برای شما اهمیت دارد (مثلاً برای ارائه پایاننامه یا ارتقای شغلی)، انتخاب مجلهای با فرایند داوری سریع میتواند مؤثر باشد. معمولاً اطلاعات مربوط به زمانبندی داوری و انتشار در وبسایت مجله قابلمشاهده است.
شاخص Q (Quartile): مجلات ISI بر اساس کیفیت و تأثیر علمیشان به چهار دسته Q1 تا Q4 تقسیم میشوند. این شاخص بر اساس رتبهبندی مجله در رشته تخصصیاش تعیین میشود. مجلات Q1 بالاترین رتبه و بیشترین اعتبار را دارند و از کیفیت علمی بالایی برخوردار هستند. در مقابل، مجلات Q4 پایینترین رتبه را دارند. انتخاب مجلات Q1 و Q2 بهطورکلی برای انتشار مقالات معتبرتر توصیه میشود، زیرا این مجلات در جامعه علمی تأثیرگذارتر هستند و شانس بیشتری برای دیده شدن مقاله فراهم میکنند.
دسترسی به متن کامل (Open Access)
برخی از مجلات ISI دارای سیاستهای دسترسی آزاد» هستند، به این معنا که مقالات منتشر شده بهطور رایگان و بدون نیاز به اشتراک در دسترس عموم قرار میگیرند. انتشار مقاله در مجلات Open Access این مزیت را دارد که مقاله شما بهراحتی توسط محققان دیگر خوانده و استناد میشود که به افزایش دیده شدن و تأثیر علمی شما کمک میکند. بااینحال، بسیاری از این مجلات هزینههای بالایی برای چاپ مقالات دریافت میکنند که باید در تصمیمگیری شما لحاظ شود.
هزینههای انتشار
بسیاری از مجلات ISI برای چاپ مقالات هزینههایی دریافت میکنند که بسته به سیاستهای مجله و نوع دسترسی متفاوت است. برخی مجلات هزینهای بابت چاپ نمیگیرند، اما ممکن است هزینههای مرتبط با داوری سریع یا دسترسی آزاد را از نویسندگان طلب کنند. همچنین، مجلات Open Access معمولاً هزینههای بیشتری برای چاپ دارند، زیرا مقالات بهصورت رایگان در دسترس عموم قرار میگیرند. بررسی این هزینهها و بودجه شما قبل از ارسال مقاله، ضروری است تا از مشکلات مالی در مراحل پایانی انتشار جلوگیری کنید.
خدمات سینا ترجمه برای پذیرش و چاپ مقاله ISI
سینا ترجمه با کادری مجرب و تخصصی در زمینه پذیرش و چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر ISI، مقاله شمارا در کوتاهترین زمان ممکن به چاپ میرساند. این موسسه با بهرهگیری از نخبگان و محققان برجسته، خدمات پذیرش و چاپ مقاله را بهطور سریع و باکیفیت ارائه میدهد تا شما از مزایای انتشار مقالات علمی بهرهمند شوید و امتیازات خود را افزایش دهید. همچنین کارشناسان ما، بعد از دریافت فایل مقاله شما، به معرفی مجلات متناسب با مقاله شما خواهند پرداخت که بعد از تائید نهایی از جانب شما، فرآیند اخذ پذیرش و چاپ مقاله ارزشمند شما آغاز خواهد گردید.
جهت ثبت سفارش پذیرش و چاپ مقاله ISI خود میتوانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید و یا با کارشناسان ما از طریق تماس، ایمیل و شبکههای مجازی ( واتساپ، تلگرام و اینستا گرام) در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
بله، نشریات ISI رشتههای مختلفی از جمله علوم پایه، مهندسی، پزشکی، علوم اجتماعی و انسانی را پوشش میدهند.
از طریق وبسایتهای رسمی و بهروزرسانیهای دورهای Web of Science میتوان از اضافه شدن نشریات جدید مطلع شد.
معیارهایی مانند تأثیر علمی مجله، تعداد استنادات، و داوری دقیق مقالات از عوامل کلیدی برای انتخاب مجلات در این لیست هستند.