کاور لتر یا همان نامه پوششی، نامه ای برای نشان دادن قابلیت های مقاله شماست. در سال های اخیر نشریات علمی برای شناخت بهتر نویسندگان مقالات، از آنها درخواست میکنند که همراه با مقاله، کاور لتر نیز ارسال کنند. در ادامه در مورد نحوه نگارش آن صحبت خواهیم کرد.
ممکن است بارها و بارها در هنگام ارسال مقالات علمی یا رزومه خود به مجلات و سایت های علمی، اصطلاح کاور لتر (Cover Letter) را دیده یا از دوستان خود شنیده باشید و این سوال برای شما پیش آمده باشد که کاور لتر چه نوع نامه ای است و در صورت نیاز چگونه باید نوشته شود!؟ در ادامه میخواهیم در مورد نحوه نوشتن کاور لتر مقاله صحبت کنیم.
کاور لتر یا همان نامه پوششی، یک نوع معرفی نامه است که تلاش میکند در یک نوشته کوتاه (معمولا چند سطر) امکان این را که بتوانید اطلاعات مفیدی از مقاله خود به ویراستار مجله بدهید فراهم کند. نوشتن کاور لتر، با رزومه نویسی فرق میکند. در رزومه نویسی شما فقط به صورت تیتر وار روند کاریتان را مینویسید، اما در کاور لتر در مورد توانایی مقاله خود توضیح میدهید.
کاور لتر را میتوان یکی از مراحل مهم در روند سابمیت مقاله دانست. شما با این نامه میتوانید اطلاعات بسیار مهمی از یافته های خود را در اختیار ویراستار مجله قرار دهید که مهمترین آنها این است که مشخص میکند چرا محتوای مقاله شما مهم است و چگونه متناسب با اهداف مجله نگارش شده است. بطور کلی هدف این نامه ایجاد جلب توجه سردبیر است و اگر درست نوشته شود ممکن است به نویسنده بسیار کمک کند؛ از این رو به هیچ عنوان نباید آن را ساده گرفت یا در نوشتن آن عجله کرد. معمولا کاور لیتر ها فرمت استانداردی دارند که بهتر است این فرمت رعایت گردد.
برای شروع باید راهنمای نویسندگان به دقت خوانده شود، چون تمامی مجلات درخواست کاور لتر ندارند. از این رو پس از بررسی و اطمینان، شروع به تهیه نامه کنید. در برخی موارد، خود سایت مجله نحوه نگارش کلی و مواردی که باید در نامه ذکر شوند را بیان می کند. اما به صورت کلی بهتر است نکات قبل از نوشتن کاور لتر رعایت گردد:
در هنگام شروع باید نام ادیتور ذکر شود و نامه خطاب به ادیتور همان مجله باشد. ( میتوانید نام ادیتور را از سایت مجله بردارید)
کاور لتر یک متن خلاصه شده در حد چند پاراگراف است و حجم زیاد آن قطعا ماهیت آن را بی ارزش خواهد کرد. ( بهتر است در چهار پاراگراف در حدود نصف یک صفحه و نهایتا 300 کلمه باشد)
در پاراگراف نخست، میتوانید به معرفی نویسنده مقاله بپردازید و در آن بیان کنید که نویسنده در حال سابمیت مقاله با عنوان .... به نشریه .... جهت داوری میباشد.
پاراگراف بعدی باید به اهداف مقاله اختصاص داده شود. در این بخش به هدف پژوهش، فرضیات، رویکرد و متدولوژی بپردازید.
در ادامه باید در یک یا دو جمله به مفاهیم اصلی مقاله بپردازید و در آن به اسکوپ مجله اشاره کنید و دلایل ارتباط اهداف مقاله و مجله را بیان کنید. میتوانید به دلخواه هر جزئیات دیگری که باعث جلب نظر ادیتور شود تا برای ارسال مقاله به داوری تسریع کند، بپردازید.
در نهایت آخرین جمله را به تشکر از ادیتور اختصاص دهید که برای مقاله شما زمان گذاشته است.
علاوه بر موارد بالا باید حتما در نامه خود به این مورد اشاره کنید که مقاله شما قبلا در نشریه دیگری چاپ نشده است و در حال حاضر نیز به جز این نشریه، به نشریه دیگری ارسال نشده است.
میتوانید لیستی از داوران بالقوه را در نامه ذکر کنید. این حق به شما داده شده که بگوئید چه کسانی تخصص کافی برای داوری مقاله شما را دارند.
در نهایت چندین بار نامه را مورد مطالعه قراردهید و متن آن را به یک ویراستار نشان دهید. جملات باید کاملا واضح و مفهومی باشند و هر جمله اضافی که این نامه را از هدف اصلی خود دور کند، باید حذف گردد.
موسسه انتشارتی سینا، یکی از موسسات پژوهشی فعال در زمینه های مختلف علمی بوده که با هدف کمک به دانشجویان، پژوهشگران و اساتید محترم، با اجماع گروهی از بهترین نخبگان و مجرب ترین پژوهشگران اقدام به ارائه خدمات پژوهشی مینمایند. در همین راستا، خدمات موسسه به شرح زیر میباشد:
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.