نوشتن مقاله علمی، کار آسانی نیست. اما با داشتن یک نقشه راه دقیق، میتوانید این چالش را پشت سر بگذارید. در این مقاله، به شما میگوییم چطور ایدههای خود را به یک مقاله کامل تبدیل کنید و از اشتباهات رایج در مقاله نویسی اجتناب کنید.
"آیا میخواهید پژوهش شما در جامعه علمی دیده شود و تأثیرگذار باشد؟" روش صحیح نگارش مقاله، کلید موفقیت در دنیای پژوهش است. حتی بهترین ایدهها نیز بدون رعایت اصول نگارشی و پژوهشی، به ثمر نخواهند رسید. در این مقاله، شما را با مراحل گامبهگام نگارش یک مقاله علمی آشنا میکنیم تا بتوانید پژوهش خود را به بهترین شکل ممکن ارائه دهید. با ما همراه باشید تا با هم به دنیای جذاب پژوهش قدم بگذاریم.
نگارش مقاله دارای اهمیت زیادی می باشد که در ادامه به برخی از اهمیت و مزایا اشاره شده است.
افزایش رتبه علمی اساتید دانشگاه ها
پذیرش راحتتر در مقطع دکتری
گرفتن بورس تحصیلی از دانشگاه های معتبر بین المللی در سراسر جهان
استخدام راحتتر در کلیه ادارات و سایر مراکز دولتی و خصوصی
پذیرفته شدن بسیار راحتتر به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی
افزایش حقوق و مزایای شغلی برای کارکنان بسیاری از ادارات
امکان ادامه تحصیل در مقطع، رشته و دانشگاه دلخواه در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بدون آزمون ورودی
قبل از اینکه برای شروع نگارش دست به کار شوید، باید موضوع مناسبی انتخاب کرده باشید. موضوع انتخابی باید مطلب و نتیجهای را به علم اضافه کند و تکراری نباشد .همچنین انتخاب یک موضوع گسترده از عهده مقاله خارج است لذا انتخاب آن باعث سردرگمی و بروز اشتباه خواهد بود. به خاطر داشته باشید مهم ترین ویژگی هر مقاله استناد به اطلاعات دست اول و بکر خواهد بود. در زیر هر یک از گامها و مراحل مقاله نویسی را برای شما بازگو نماییم.
عنوان هر پژوهش نمایانگر محتوا و هویت آن است. عنوان خلاصهای از محتوای متن و مطالب آن محسوب میشود. در واقع، یک عنوان خوب میتواند معرف موضوع مقاله شما باشد؛ به همین دلیل، انتخاب آن اهمیت بسیاری دارد. همانطور که گفته شد، در انتخاب عنوان مقاله باید دقت کنید که عنوان انتخابی توانایی معرفی موضوع مقاله را داشته باشد. در برخی موارد دیده شده است که مقالاتی با محتوای قوی به دلیل نداشتن عنوان مناسب یا مغایر با موضوع، رد شدهاند.
چکیده مقاله بسیار مورد توجه اکثریت قرار دارد. چکیده در واقع خلاصهای از مقاله میباشد که با نکات اصلی همراه است. درصورتیکه چکیده کامل باشد، خواننده به خواندن مقاله راغب میشود. چکیده معمولا در 8 تا 10 خط، در دو پاراگراف تهیه می شود، به طوری که بیانگر سیر تکاملی مقاله باشد.
جهت به دست آوردن مطلب موردنظر در برخی مواقع با تایپ کلمه مورد نظر میتوان آن را در صفحه اینترنت جستجو کرد. واژههای کلیدی در مقالات نماینده موضوعات مطرح شده هستند. بنابراین لازم است کلمات کلیدی از میان کلماتی که مقاله بر اساس آن نوشته شده است، انتخاب شوند.
مطلبی که در مقدمه نوشته میشود، باید کامل و کلی باشد. بهتر است مقدمه در یک صفحه تنظیم شود. در پاراگراف اول، به توضیح و شرح مباحث مرتبط با موضوع بپردازید. در پاراگراف دوم، اهمیت و ارزش موضوع را بیان کنید. در پاراگراف سوم، اهداف خود را توضیح دهید. در نهایت، در پاراگراف آخر مشخص کنید که خواننده در مقاله با چه موضوعاتی مواجه خواهد شد.
در این قسمت باید روش تحقیق پروژه و نحوه گردآوری دادهها ذکر شود. معمولاً پژوهشهای علمی از روشهای مطالعه میدانی و کتابخانهای برای گردآوری دادهها و اطلاعات استفاده میکنند. همچنین، رد این بخش جامعه آماری و در صورت لزوم نمونه آماری معرفی میشوند. فردی که بخش مواد و روشهای مقاله را میخواند، باید بتواند از علوم جدید مطرحشده و فعالیتهای مربوطه اطلاع و آگاهی پیدا کند. در این بخش باید دقت کنید که از کلیگویی پرهیز شده و روند بیان مطالب بهصورت منطقی و کاملاً علمی باشد. با مطرح کردن راهکارهای علمی و استناد به تجربیات کسبشده، میتوانید این بخش را مفید و کاربردی ارائه دهید.
بعضی از مقالات به دلیل بهرهگیری از مستندات مختلف و استفاده از فرمولهای ریاضی نیاز دارند تا تحلیل و تجزیه نتایج در آنها صورت بگیرد. این تجزیه و تحلیل معمولا از طریق روشهای آماری و نرم افزاریهای مربوطه SPSS انجام میپذیرد.
هر مقالهای باید از طریق خلاصه و نتیجهگیری دقیق و صحیح، اهداف و دستاوردهای پژوهش را بهوضوح بیان کند. در برخی موارد، خلاصه میتواند به همراه پیشنهادهایی برای پژوهشگران دیگر باشد تا آنها را در ادامه تحقیق و پژوهشهای آتی هدایت کند. در نتیجهگیری نیز، باید به طور خلاصه نتایج اصلی پژوهش ذکر شده و اهمیت آنها در زمینه تحقیقاتی مورد نظر توضیح داده شود. علاوه بر این، اگر لازم باشد، پیشنهادات برای تحقیقات آینده و روشهای بهبود یافته برای بررسی بیشتر موضوع ارائه گردد.
منابع به محلی اطلاق میشود که اطلاعات را از آنجا گردآوری کردهاید و شامل همه نوشتهها و حتی اطلاعات مربوط به افرادی است که با آنها مصاحبه کردهاید. برای مطالب نوشته شده از کتابها، باید مشخصات کامل کتاب را ذکر کنید. در مورد افرادی که مصاحبه کردهاید، باید اسامی آنها را به ترتیب حروف الفبا، به صورت دقیق و کامل بیان کنید.
یک روش استاندارد برای درج منابع، روش APA است. این واژه مخفف عبارت American Psychological Association است که توسط انجمن روانشناسی آمریکا معرفی شد. هر مجله یا کنفرانس ممکن است استانداردهای خاص خود را برای نحوه درج منابع داشته باشد. طبق این روش، برای ارجاع به یک بخش از متن و اشاره به منبع آن، از فرمت (نام نویسنده، سال: شماره صفحه) استفاده میشود.
بیان قدردانی از افرادی که در نگارش مقاله به شما کمک کردهاند، علاوه بر نشان دادن ادب و احترام، به اعتبار و ارزش کار شما میافزاید. این بخش از مقاله، فرصتی است تا از همه کسانی که در موفقیت پژوهش شما نقش داشتهاند، تشکر و قدردانی کنید.
بعد از نگارش مقاله و قبل از ارسال آن مواردی را باید مد نظر قرار داد که در ادامه به هر یک از این مراحل اشاره شده است.
پس از پایان نگارش مقاله، بازبینی و ویرایش آن بسیار ضروری است. خواندن چندین باره مقاله و اعمال اصلاحات بر آن، مانند برطرف کردن اشکالات نگارشی، جایگزینی کلمات سادهتر و گویاتر در محتوای مقاله و بهبود ساختار جملات، باعث میشود مقالهتان صورت مناسبتری پیدا کند و خوانایی آن افزایش یابد. همچنین، در مرحله ویراستاری مقاله میتوانید از همکاران، اساتید و افراد باتجربه در زمینه رشته خود درخواست کنید که مقالهتان را مطالعه کرده و نظراتشان را ارائه دهند. نظرات و راهکارهای مفید آنها میتواند به بهبود مقاله شما کمک کنند و نکاتی را که ممکن است شما از قلم انداخته باشید، یادآوری کنند. این فرآیند کیفیت مقاله شما را افزایش میدهد و به شما کمک میکند تا از دیدگاههای مختلف به کار خود نگاه کنید و اطمینان حاصل کنید که مقاله شما بهطور کامل و دقیق منعطف به هدف تحقیقاتیتان باشد.
در بین نکات ضروری برای نوشتن مقاله، انتخاب مجله مناسب برای ارسال و چاپ مقالهتان بسیار تعیینکننده است. یکی از راههای انتخاب مجله مناسب، مشورت با افراد باتجربهای است که سابقه چاپ مقالات در مجلات معتبر را دارند. از جمله نکاتی که در شناسایی مجله مناسب باید به آن توجه کرد، مطالعه شناسنامه مجله و بررسی حوزهای است که مجله در آن زمینه فعالیت دارد و علاقهمند به نشر آثار علمی در آن حوزه است. همچنین، در نظر گرفتن سطح علمی و کیفی مجله نیز از جمله مسائلی است که باید برای ارسال نهایی مقاله در نظر گرفته شود. انتخاب مجلهای که با محتوای مقاله و اهداف تحقیقاتی شما همراستا باشد، شانس پذیرش مقاله شما را افزایش میدهد و همچنین باعث میشود مقالهتان به مخاطبان هدف خود برسد.
بعد از انجام ویرایشهای لازم، در صورت ارسال مقاله به مجلات خارجی، متن مقاله باید به زبان انگلیسی ترجمه تخصصی شود. از آنجایی که ترجمه مقاله علمی یک ترجمه ساده و معمولی نیست، مترجم باید علاوه بر مهارت در ترجمه، با رشته علمی مربوطه و اصطلاحات تخصصی آن نیز کاملاً آشنا باشد. چرا که کوچکترین اشتباهی در ترجمه یا ویرایش انگلیسی مقاله میتواند منجر به رد شدن مقاله از سوی داوران مجلات شود. بنابراین، بسیار مهم است که مقاله خود را به دست مترجمان متخصص و مجرب در این زمینه بسپارید تا از بروز اشتباهات احتمالی جلوگیری شود و مقالهتان به بهترین شکل ممکن ارائه گردد.
رعایت فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله موردنظر یکی از نکات ضروری برای نوشتن مقاله است که تأثیر زیادی در پذیرفته شدن مقالهتان در آن مجله دارد. پس از انتخاب مجله مناسب برای ارسال مقاله، باید با مطالعه دقیق راهنمای نویسندگان که شامل دستورالعملهای نگارشی مجله است، مقالهتان را طبق چارچوبهای خواستهشده تنظیم کنید. دقت داشته باشید که عدم رعایت فرمت و دستورالعملهای مجله، حتی اگر مقالهتان از نظر محتوایی بینظیر باشد، میتواند منجر به رد آن شود. همچنین برای آشنایی بیشتر با ساختار و فرمت مقالهها در مجله موردنظر، میتوانید مقالات اخیر آن را بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند تا با شیوه نگارش و الزامات فرمت مجله آشنا شوید.
پس از بیان این نکات ضروری برای نوشتن مقاله، باید به این نکته اشاره کرد که ساختار و محتوای مقالات علمی پژوهشی در حوزههای مختلف علمی ممکن است تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشند. با این حال، در اینجا سعی بر آن بوده است که نکات کلیتری که در نگارش اکثر مقالات علمی مشترک هستند، بیان شوند.
مقاله نویسی دارای اصولی است که برای موفقیت در نگارش مقاله با کیفیت باید آنها را بدانیم. اگر زمان و یا اطلاعات کافی برای نوشتن مقاله ندارید و در صورت داشتن پایاننامه، متخصصان در موسسات میتوانند مقاله از پایاننامه ارزشمند شما استخراج نمایند که پیشنهاد ما برای نوشتن مقاله از پایان نامه سینا ترجمه می باشد. زیرا سینا ترجمه با داشتن سابقه چندین ساله در زمینه نوشتن مقاله از پایاننامه توانسته است تیمی از محققان حرفهای را گرد هم آورد تا در تمام زمینههای تخصصی بدون محدودیت زبانی بتواند نیاز دانشجویان و محققان را در زمینه استخراج مقاله خارجی و داخلی معتبر برآورده نماید. اگر شما هم جزء افرادی هستید که نیاز به نوشتن مقاله از پایاننامه دارید، میتوانید با آگاهی از مراحل نوشتن مقاله از پایاننامه که در زیر به آنها اشاره شده است، سفارش خود را با خیال راحت ثبت نمایید.
ثبت سفارش و ارسال فایل پایان نامه و اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه و اعلام قیمت نهایی |
---|
بررسی فایل پایاننامه توسط کارشناسان و برآورد اینکه چه تعداد مقاله قابل استخراج است |
---|
اعلام نتیجه به شما و دریافت تایید نهایی و شروع کار استخراج مقاله از پایاننامه |
---|
تایید نهایی مقالات توسط بازرسی و تحویل فایلهای نهایی مقالات استخراج شده از پایاننامه |
---|
مقاله نویسی نقش بسیار مهمی در پیشرفت علم و تبادل اطلاعات میان پژوهشگران و متخصصان دارد. نگارش مقاله و انتقال تجربیات میتواند تأثیر چشمگیری بر رشد علمی و توسعه فناوریها بگذارد. کارشناسان و نیروهای فنی که بهطور مستقیم با پروژههای اجرایی در کارگاهها و محیطهای عملی درگیر هستند، میتوانند با نوشتن مقالات تجربی خود، به جامعه علمی کمک کنند و درک بهتری از مسائل واقعی را به اشتراک بگذارند.
تشویق این افراد به نوشتن مقالات علمی و آگاهی از نحوه نگارش آنها میتواند فرآیند شکلگیری و تبادل دانش در سطح جهانی را تسریع کند. این فرآیند همچنین به متخصصانی که تاکنون مقاله ننوشتهاند کمک میکند تا با روند نوشتن آشنا شوند و مهارتهای خود را در این زمینه تقویت کنند.
مؤسسات پژوهشی مانند "سینا ترجمه" با داشتن سابقه چندین ساله در چاپ مقالات علمی، ترجمه تخصصی، ویراستاری و استخراج مقالات از پایاننامهها، خدمات ارزشمندی را برای پژوهشگران و دانشجویان ارائه میدهند. این خدمات میتوانند به نویسندگان کمک کنند تا مقالات خود را با استانداردهای علمی و نگارشی معتبر منتشر کنند و در پیشرفت علمی جامعه سهمی ایفا نمایند.
راه های ارتباطی با ما
مقاله نوشته ای است که دریافتها یا نظریات نویسنده را با استناد به تحقیقات و آزمایش ها یا عقاید شخصی او در موضوع یا مورد خاص به صورت تحلیلی یا تحقیقی یا انتقادی به خوانندگان منتقل می کند.
آگاهی در باره موضوعی که قصد دارد درباره آن بنویسد. تسلط به منابع عمومی و تخصصی آزادی کامل صمیمیت و صداقت -رعایت اصول اخلاقی -رعایت امانت در نقل و قول
-رشته تحصیلی - ذهن - کتابها و مجلاتی که مطالعه می شود.
الف. مختصر و کوتاه باشد (حداکثر تا 15 کلمه) ب. جذاب باشد و تازگی داشته باشد. ج. به دور از بدیهیات باشد.
نگارش مقاله برای موسسات غیر قانونی می باشد اگر پایان نامه داشته باشید عنوان های قابل استخراج از پایان نامه تقدیم شده و تحت عنوانی که مورد تایید شما است مقاله استخراج می شود.