اهمیت مقالات علمی چه از لحاظ منافع و امتیازاتی که برای محققان و نویسندگان آنها در بر دارد و چه از لحاظ نقش مهم آنها در انتشار و گسترش یافته های علمی در سطح دنیا، هم برای پژوهشگران و هم برای مجامع علمی ثابت شده است.
اهمیت مقالات علمی چه از لحاظ منافع و امتیازاتی که برای محققان و نویسندگان آنها در بر دارد و چه از لحاظ نقش مهم آنها در انتشار و گسترش یافته های علمی در سطح دنیا، هم برای پژوهشگران و هم برای مجامع علمی ثابت شده است. از این رو در مراکز آکادمیک برای ترغیب دانشجویان به فعالیت پژوهشی خصوصا در مقاطع تحصیلی بالاتر نظیر ارشد و دکتری، الزاماتی در خصوص نگارش و چاپ مقاله برای آنها در نظر گرفته شده که یکی از آنها صدور اجازه دفاع از پایان نامه، برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در صورت استخراج مقاله از پایان نامه خود و به چاپ رساندن آن در یکی از مجلات معتبر و مورد تایید است. در مواردی نیز الزامی برای این کار وجود نداشته و چاپ این مقالات استخراج شده امتیازات پژوهشی خاصی در حوزه های مختلف شغلی و یا تحصیلی برای آنها در بردارد.
به همین دلیل اغلب دانشجویان به این مسئله رو می آورند. اما علیرغم صرف زمان و هزینه و انرژی زیاد برای اتمام پروژه پایان نامه، به دلیل عدم آشنایی با فنون استخراج یا نگارش مقاله موفق به تبدیل کردن آن به مقاله استاندارد نمی شوند و همین امر موجب ریجکت مقالات می گردد. این موضوع علاوه بر اینکه موجب از دست رفتن زحمات فرد می شود، دلسردی از ادامه کار پژوهشی نیز برای محقق در پی دارد. البته گاهی نیز مقاله به چاپ میرسد اما نه در ژورنالهای معتبر و مورد تایید مراکز علمی بلکه در مجلات فیک و جعلی که چاپ مقاله در آنها عملاً هیچ سودی برای نویسنده آن ندارد.
بنابراین توصیه میکنیم اگر نیاز به استخراج مقاله از پایان نامه خود دارید، حتماً اینکار را به افراد خبره از همان رشته که دارای مدارج علمی بالا هستند و تجربه چاپ مقالات علمی متعدد در مجلات داخلی و خارجی دارند بسپارید تا این کار به نحو احسن انجام گیرد و شما را به هدف مورد نظرتان برساند. موسسه سینا در این راستا، یک بخش تخصصی برای ارائه خدمات مربوط به استخراج مقاله از پایان نامه و تز دکتری اختصاص داده تا اساتید و کارشناسان مستقر در این بخش تمام خدمات این حوزه از بررسی و استخراج مقاله تا ترجمه و فرمت بندی و سابمیت مقالات و نیز دریافت تضمینی اکسپت آنها از مجلات مورد نظر در کوتاهترین بازه زمانی برای محققین و پژوهشگران عزیز انجام دهند.
- چکیده مقاله اصولا باید از چکیده پایان نامه کوتاهتر باشد. بنابراین باید چکیده ی پایان نامه را در قالب تعداد کلماتی که از سوی مجله تعیین شده خلاصه کرده و تنها مواردی از چکیده پایان نامه را در مقاله قرار دهید که مربوط به عنوان مقاله است. تعداد کلمات چکیده مقاله نباید از 250-300 کلمه تجاوز کند. سعی کنید ابتدای چکیده را با ارائه هدف پژوهش و ضرورت آن در یک یا دو جمله شروع کنید.
- معمولاً ادبیات تحقیق علاوه بر بخش مقدمه فصل اول در فصل دوم پایان نامه نیز به صورت مفصل ذکر میشود که میبایست از این دو بخش استفاده کرده و یک مقدمه بسیار کوتاه (معمولاً یک و نیم و نهایتاً دو صفحه) تنظیم کنید. مقدمه مقاله باید بسیار خلاصه و متمرکز بر یک سوال باشد و با خروجی پژوهش و سوال تحقیق متناسب و همتراز باشد.
- برای نگارش بخش روش و متد پژوهش باید با ذکر مراحل اصلی و بخشهای مهم در روش اجرای پژوهش (جامعه و نمونه، روش انجام، ابزار اندازهگیری و روش تجزیه و تحلیل دادهها) که در پایان نامه آمده، آن را خلاصه کنید. معمولا این بخش در قالب نیم یا یک صفحه در مقاله ذکر میشود.
- نتایج یافتههای تحقیق ابزار خوبی برای تعیین تعداد مقالاتی است که میتوان از پایان نامه استخراج کرد. اگر نتایج تحقیق شما وسیع و مهم باشد، میتوانید از آنها دو یا چند مقاله استخراج کنید. اهمیت خلاصه نویسی و تمرکز بر یک سوال تحقیق نیز در اینجا مشخص میشود.
بیشتر بخوانید:
دستورالعمل استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه چقدر زمان میبرد؟
هزینه استخراج مقاله از پایان نامه