مقالات مروری، مقالات علمی هستند که به بررسی مطالعات پژوهشی قبلی درباره ی یک موضوع پرداخته، نتایج آنها را جمع بندي می کنند و به صورت یک نتیجه کلی در یک مقاله ارائه می دهند.مقاله مروري، ارزشيابي انتقادي مطالب انتشار يافته قبلي است.
مقاله مروری مقاله ای است که تحقیقات را به صورت خلاصه و سازماندهی شده بیان میکند .در یک مقاله مروری دانش زمینه ای در یک موضوع به عنوان یک فرضیه در نظر گرفته می شود ولی به شرح آن پرداخته نمیشود اما در عوض به طبقه بندی پژوهش های انجام شده در آن موضوع پرداخته میشود.
مقالات مروری وضعیت کنونی پژوهش در حوزه موضوعی خاص را به صورت خلاصه بیان می کنند. در حقیقت پژوهشگر همه منابع مربوط به یک حوزه موضوعی را جستجو و سپس آنرا براساس محتوای درونی یا ترتیب زمانی مرتب می کند.
1. در هر موضوع تحقیقی حداقل 5-8 مقاله را خلاصه کنید.
2. باید نظرات خود در مورد روش مورد استفاده هر مقاله و مقایسه آن با روشهای دیگر را ذکر کنید.
3. باید یک بررسی نقادانه در باره کارهای انجام شده پیشین از چندین نقطه نظر انجام دهید.
4. باید پیش بینی ها و پیشنهادات خود درباره کارهای آینده را ذکر کنید.
5. باید توجه داشته باشید که هر چه که در مقاله مروری می نویسید به قلم خودتان باشد.
6. هر مطلبی حتی اگر در مقاله دیگران آمده باشد باید در مقاله شما منبعش ذکر شود.
7. از مقالات معتبر و به روزتر استفاده شود.
دراین قسمت شما باید به طور خلاصه، روش جستجوی خود را برای بدست آمدن مقالات بنویسید. به عنوان مثال: در چه بانک اطلاعاتی جستجو کردید؟ از چه کلمات کلیدی استفاده کردید؟ راه اصلاح جستجو خود؟ چند مقاله به صورت خلاصه مقاله و چند مقاله به صورت کامل؟ چند مقاله بدست آمد؟ چگونه از میان آنها انتخاب کردید؟ همچنین خلاصه ای از موارد و روشهای هر یک از مقالات را بنویسید. در این بخش همچنین به ارایه تکنیکهای مورد بررسی با توجه به طبقه بندی ارایه شده بپردازید. هر طبقه از طبقه بندیهای موجود یا هر بخش را به طور جداگانه در مقاله پوشش دهید. (بخشها و زیر بخشها). مقالات یا موسسات پیشرو در موضوع مورد بررسی را مشخص کنید به تحلیل و بررسی مشکلاتی که هنوز حل نشدهاند یا چالشهای موجود و کارهای آینده بپردازید.
در این بخش با نهایت اختصار با توجه به طبقه بندی ارایه شده باید نقاط قوت و ضعف کارهای انجام شده و چالشهای پیش رو را ارایه کنید.