مجلات ایمپکت دار گروهی از مجلات ISI هستند که به دلیل داشتن ضریب تاثیر، تحت عنوان مجلات (JCR) نامیده می شوند.
مجلات ISI معتبرترین پرطرفدارترین مجلات در جهان هستند که از لحاظ رتبه بندی به دو دسته مجلات ایمپکت دار (JCR) و بدون ایمپکت (ISI lISTED) تقسیم می شوند. این مجلات در پایگاه اطلاعاتی تامسون رویترز نمایه می شوند. تفاوت بین این مجلات در داشتن ضریب تاثیر می باشد. ضریب تأثیر (Impact Factor)، یک شاخص کمی است که برای ارزیابی، مقایسه و رتبهبندی نشریات علمی در رشتههای مختلف در سطح ملی یا برای مقایسه مجلهها در سطح بینالمللی به کار گرفته میشود. این شاخص نشاندهنده فراوانی استنادهایی است که در طول یک دوره زمانی مشخص به یک مقاله یا نشریه داده میشود.
این عامل همه ساله توسط مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) بر مبنای ارجاعات به هر یک از مجلات علمی آن محاسبه و نتیجه در گزارشهای ارجاع مجله یا Journal Citation Reports منتشر میشود. این ضریب، نه برای مقاله یا نویسنده، بلکه برای مجله محاسبه میشود. محاسبه بر مبنای یک دوره دو ساله صورت میگیرد؛ به عبارت دیگر برای هر سال معین، ضریب تأثیر یک مجله متوسط تعداد ارجاعات داده شده در همان سال معین به هر مقالهٔ منتشره در ان مجله در طی دو سال متوالی قبلی میباشد.
پایگاه تامسون رویترز سالانه مجلات و نشریات خود را بر اساس معیارهای خاصی مورد ارزیابی قرار داده و بر اساس امتیازات کسب شده، ضریب تاثیر آنها را افزایش یا کاهش می دهد. ممکن است مجله ای سال ها در لیست مجلات JCR وجود داشته اما به دلیل عملکرد ضعیف نتوانسته امتیاز لازم را کسب کند، در نتیجه از لیست مجلات ایمپکت دار کنار گذاشته می شود. البته عکس این حالت نیز وجود دارد، یعنی ممکن است مجله ای در لیست مجلات ISI قرار داشته باشد اما به دلیل افزایش و تقویت عملکرد خود، در ارزیابی بعدی ، ضریب تاثیر دریافت کرده و وارد لیست مجلات ایمپکت دار شود.
مجلات ایمپکت دار اغلب اروپایی و آمریکایی هستند و پذیرش مقاله از این مجلات آسان نیست. مقالات ارسالی به مجلات ایمپکت دار بایستی از محتوای علمی خوبی برخوردار باشند تا بتوانند از سوی ادیتور و داوران مجله مورد پذیرش قرار گیرند. این مجلات بابت چاپ مقاله هزینه ای از نویسنده دریافت نمی کنند و تنها هزینه فرمت بندی مقاله از نویسندگان دریافت می شود. بازه داوری مجلات ایمپکت دار متفاوت بوده و ارتباطی با عدد ضریب تاثیر آن ندارد. مثلا ممکن است بازه داوری مجله ای با ضریب تاثیر 4 در حدود 9 هفته باشد و در مقابل مجله با ایمپکت زیر یک، سه ماه زمان داوری داشته باشد.
این مجلات بصورت تخصصی اقدام به پذیرش و چاپ مقاله می کنند. یعنی بر خلاف برخی مجلات بدون ایمپکت که بین رشته ای بوده و در زمینه های مختلف اقدام به چاپ مقاله می کند، مجلات ایمپکت دار معمولا تخصصی هستند و اسکوپ آنها نحدود به یک یا دو حوزه مشخص و مرتبط به هم هستند. برخی از آنها نیز کاملا تخصصی در یک زمینه خاص هستند. مثلا یک مجله صرفا در خصوص سرطان سینه مقاله چاپ می کند در حالی که مجله معروف CANCER در تمامی موضوعات سرطان مقاله پذیرش می کند.
داوری این مجلات کاملا تخصصی بوده و در بیشتر آن ها به روش دو سو کور انجام میگیرد. یعنی نه نویسنگان و داوران هیچ شناختی از هم ندارند و هیچ نامی از طرفین در مقاله و سایت مجله ذکر نمی شود. این امد موجب می شود تا بدون قضاوت شخصی، تمامی مقالات در یک سطح مورد بررسی قرار گیرند. در برخی از مجلات ایمپکت دار ممکن است بیش از 2 داور یک مقاله را مورد بررسی قرار دهند. هر چه میزان تخصص داوران مجله بیشتر باشد و مقالاتی که پذیرفته می شود، در حد عالی باشند، باعث افزایش رتبه و اعتبار مجله خواهد شد.
کارشناسان موسسه سینا با سال ها تجربه در زمینه چاپ مقاله در مجلات isi ایمپکت دار، و داشتن سابقه درخشان در این امر، شما دانشجویان و اساتید گرانقدر را یاری می رساند. اگر شما نیز قصد چاپ مقاله در نشریات ISI ایمپکت دار را دارید، با مشاورین ما از طریق ایمیل موسسه و یا شماره های تماس، در ارتباط باشید. همچنین کارشناسان ما بصورت شبانه روزی از طریق چت آنلاین پاسخگوی شما محققین و پژوهشگران عزیز می باشند.