نوعی از مقالات علمی وجود دارد که هدف از نگارش آنها مرور پیشرفتهای اخیر در یک موضوع خاص و خلاصه مقالات علمی پژوهشی سایر پژوهشگران در مورد آن موضوع است.
نوعی از مقالات علمی وجود دارد که هدف از نگارش آنها مرور پیشرفتهای اخیر در یک موضوع خاص و خلاصه مقالات علمی پژوهشی سایر پژوهشگران در مورد آن موضوع است. خوانندگان و پژوهشگران با مطالعه این نوع مقالات میتوانند بهطور خلاصه از یافتههای اخیر محققان مطلع شوند و نیازی نیست که آنها را از چندین مقاله جستجو و مطالعه کنند. به این نوع مقاله، مقاله علمی ترویجی گفته میشود. در مقالات علمی ترویجی یک دیدگاه خاص در زمینهای علمی بررسی شده و شواهد و دلایل رد یا تایید آن ارائه میشود. بنابراین تمرکز اصلی در نگارش مقالات علمی ترویجی، توصیف دادهها و مطالب جمعآوری شده است به نحوی که آن دیدگاه تایید یا رد شود. این مقالات می توانند تالیف نویسنده و یا حتی ترجمه از منابع معتبر باشند.
نام دیگر مقاله علمی ترویجی مرور ادبیات نیز هست که میتواند یک تفسیر نو از مقالات و کارهای گذشته را ارائه دهد یا اینکه اطلاعات تازه را با تفسیرهای قبلی ادغام کند. این نوع مقاله طبق موقعیت و شرایط ممکن است مقالات و منابع را بررسی کرده و در آخر مناسبترین و بهترین منابع را به خواننده معرفی نماید. این مقالات بر اساس جابهجایی، تلفیق و ترکیب و ادغام دانش موجود تهیه میشوند و اغلب به روشن شدن زوایای یک مسئله کمک میکنند. در این نوع مقاله پژوهشگر میتواند نظرات و دیدگاههای خود را در مورد موضوع مقاله ارائه داده و مشخص کند که چه بخشهایی بررسی نشده و ارزش مطالعه و پژوهش دارد. او میتواند در انتهای مقاله برای مطالعات آتی پیشنهاداتی داشته باشد. چرا که این مقالات می توانند جرقه ای برای تحقیقات بعدی و پژوهش های علمی در آینده باشند. از این نوع مقالات میتوان به مقالات مروری، تدوینی، ترجمهای، تحلیلی هم اشاره نمود. به لحاظ ارزش علمی در بین این دسته از مقالات، مقالههای تحلیلی از ارزش و اعتبار بالاتری برخوردارند.
برای شروع نگارش یک مقاله علمی بایستی با مراحل انجام کار، آشنایی کافی داشته باشید. نخست موضوع مورد نظر خود را انتخاب و سپس چند مقاله جدید که در حیطه آن موضوع جدیدا منتشر شده است، دانلود کنید. زیرا برای نگارش مقالات مروری باید چند مقاله پژوهشی را در حیطه مورد نظر خود مطالعه کرده و تفاسیر خود را از مفاهیم بیان شده در آن مقالات ارائه کنید. با مطالعه این مقالات ممکن است بخواهید همه مطالب را در مقاله خود ذکر کنید. اما این کار امکان پذیر نیست. بنابراین دامنه و حوزه موضوعی خود را از ابتدا مشخص کرده و تعیین کنید چه جنبهای از موضوع را بررسی خواهید کرد. بایستی دقت کنید که ساختار مقالهنویسی در مقالات ترویجی مشابه ساختار مقالات علمی پژوهشی است. در طول نگارش متن مقاله نیز باید اصول و قواعد مهم مقاله نویسی رعایت گردد از جمله: منطقی بودن، منسجم بودن، تناسب داشتن متن با عنوان اصلی، ارتباط معقول و درست بین عناوین فرعی تر، نوآوری در تولید محتوا، پرهیز از کلی گویی، جلوگیری از حاشیه روی افراطی، دوری از خلاصه گویی، توجه به ابعاد مختلف مسئله.
پس از اتمام مراحل نگارش مقاله، مجلهای را برای چاپ مقاله انتخاب کنید. مجله انتخابی شما باید کاملا متناسب با اسکوپ و حیطه موضوعی مقاله باشد. بعد از انتخاب مجله باید به سایت ژورنال مراجعه کرده و دستورالعمل های مرتبط با فرمت مقالات را در قسمت راهنمای نویسندگان مطالعه کنید. سپس مقاله خود را به فرمت و چارچوب مجله در بیاورید و سپس با نرمافزارهای ویرایش مطالب انگلیسی و فارسی، مقاله خود را ویرایش کنید و در نهایت مقاله خود را به مجله موردنظر ارسال کرده و پیگیری های بعدی را برای دریافت پذیرش مقاله انجام دهید.
با توجه به اینکه طی این مراحل، خصوصا مراحل دریافت پذیرش برای چاپ مقاله از مجلات معتبر، نیازمند دانش و تجربه کافی در این زمینه میباشد، پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات پذیرش و چاپ تضمینی مقاله موسسه سینا است. بنابراین دانشجویان و محققینی که قصد چاپ مقاله علمی ترویجی دارند اما با اصول و شرایط چاپ آن و یا مجلاتی که این مقالات را پذیرش و چاپ میکنند، آشنایی کافی ندارند میتوانند با کمک کارشناسان موسسه سینا مراحل چاپ مقاله علمی ترویجی خود را پشت سر گذارند. در این موسسه چاپ مقالات علمی ترویجی با کمترین هزینه و با بهترین کیفیت انجام میپذیرد. کافیست با ما تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: