با افزایش گرایش به تحصیلات تکمیلی در بین قشر تحصیلکرده جامعه، فعالیتهای پژوهشی توام با تحصیلات نیز اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است.
با افزایش گرایش به تحصیلات تکمیلی در بین قشر تحصیلکرده جامعه، فعالیتهای پژوهشی توام با تحصیلات نیز اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است. علت این امر، الزام دانشجویان و محققان به مطالعه و تحقیق و انتشار نتایج آن در قالب مقالات علمی در مجلات معتبر از سوی دانشگاهها و مراکز علمی است که انگیزه لازم برای نگارش و چاپ مقاله را در این افراد ایجاد میکند. بنابراین نگارش و اکسپت مقاله بخش اصلی و در واقع ثمره فعالیتهای پژوهشی محققین است که یکی از رایجترین ابزارهای انتشار یافته های جدید محقیقین در سطح وسیع، محسوب میشوند. از این رو مبحث چگونگی نگارش و اکسپت مقاله در مجلات معتبر و هزینه های مربوط به آن مسئلهای است که ذهن اکثر پژوهشگران را به خود مشغول میکند.
نگارش مقاله مستلزم دانش و آگاهی درباره اصول و قواعد کلی نگارش مقالات علمی است که هر محققی قبل از اقدام به نگارش، باید به آن مجهز باشد. در قدم اول باید نوع مقاله و مخاطب خود را مشخص نمایید تا براساس آنها تکنیک و شیوه مطلوب خود را برای نگارش انتخاب کنید. غالباً، فرمت کلی مقالهنویسی برای تمام علوم شامل علوم انسانی، هنر، پزشکی و فن و مهندسی یکسان است. با توجه به اینکه قصد نگارش چه نوع مقالهای را دارید شیوه نگارش آن متفاوت خواهد بود. همانطور که میدانید مقالات علمی پژوهشی به شیوهای متفاوت از مقالات علمی ترویجی نوشته و تنظیم میشوند. نکته مهم در نگارش مقاله، رعایت اصول صحیح مقالهنویسی و در فرمت ارائه شده از طرف مجلهای است که میخواهید مقاله خود را برای اکسپت به آن مجله ارسال کنید.
پس از اتمام کار نگارش مقاله، حتما از یک فرد با تجربه بخصوص استاد راهنمای خود بخواهید تا مقاله شما را مرور کند و اشکالات آن را با شما مطرح کند. حتی میتوانید قبل از ارسال مقاله خود به مجله انتخابی، بخشی از آن را به یک کنفرانس ارسال نمایید تا نظرات داوران آنجا را در خصوص مقاله خود بدانید. فرآیند اخذ پذیرش و چاپ مقالات علمی پژوهشی خصوصا در مجلات معتبری چون isi بسیار پیچیده و دارای جزییات فراوان است. برای اینکه بتوانید مقالات خود را در ژورنال های معتبر به چاپ برسانید بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:
ـ در وهله ی اول باید سطح کیفی و فنی مقاله بالا باشد. لذا از سرمایه گذاری روی مقالات با کیفیت متوسط و پایین خودداری کنید.
ـ یک مقاله ی خوب مقاله ای است که پیکربندی مناسبی داشته باشد. عنوان مناسبی برای آن انتخاب شود. کلمات کلیدی کاملا مرتبط با محتوی اصلی مقاله باشد. چکیده ی آن در برگیرنده مهمترین نتایج و روش تحقیق باشد. مقدمه به درستی نوشته شود. در ادبیات موضوع به موضوعات مرتبط و ترجیحا به روز اشاره شود. روش تحقیق کاملی ارائه شود و ترجیحا از فرمول ها، نمودار ها و جداول برای تبیین بهتر موضوع استفاده شود.
ـ فصل نتایج و تحلیل به خوبی نوشته شود و در برگیرنده ی تمام نتایج باشد و به بهترین شکل ارائه شود.
ـ پیشنهادات باید برای پروژه های آتی به خوبی مطرح شود.
ـ از رفرنس های معتبر، مهم و به روز استفاده شود.
ـ ژورنالی که میخواهید مقاله برای آن فرستاده شود باید کاملا متناسب با حوزه (Scope) تخصصی مقاله باشد.
ـ ژورنال های معتبر و مورد تایید را انتخاب کنید و به اوپن اکسس یا کلوز اکسس بودن مجله دقت کنید. هزینه های چاپ مقاله معمولا در سایت هر مجله ذکر میشود. با اطلاع از این هزینه ها، میتوانید با دید بازتری مجله مورد نظر خود را انتخاب کنید.
ـ متن مقاله شما نباید از جایی کپی شده باشد. این کار از دید داوران یک نوع سرقت علمی (Plagiarism) محسوب شده و خط قرمز بسیاری از داوران و ژورنال هاست.
ـ در صورت ارسال مقاله به مجلات خارجی، ترجمه ی مقاله باید کاملا حرفه ای (Native) باشد. همچنین باید نمونه خوانی (Proofreading) روی آن صورت گیرد. در نظر داشته باشید خیلی از ژورنال ها فقط ممکن است به دلیل ترجمه ی ضعیف و نگارش انگلیسی نامناسب، مقاله ی شما را رد کنند.
موسسه سینا با سابقه بیش از پنج سال پذیرش و چاپ مقالات علمی در بهترین و معتبرترین ژورنال های داخلی و خارجی در تمام مراحل چاپ مقاله در کنار شما دانشجویان و محققان عزیز است. این موسسه با به کارگیری پرسنل نخبه و مجرب در بخش چاپ مقاله، این امکان را برای شما فراهم آورده است که تمام خدمات خود را به صورت کاملا غیر حضوری و با مناسبترین قیمت در کوتاهترین بازه زمانی ممکن ارائه دهد. اگر نیاز به چاپ مقاله در ژورنال های معتبر دارید هم اکنون میتوانید برای ثبت سفارش و یا دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پذیرش و چاپ مقالات با کارشناسان و مشاورین موسسه سینا تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید:
راهنمای نگارش و چاپ مقاله علمی پژوهشی