یکی از اقدامات اساسی برای تایید اصالت موضوع پژوهش برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ثبت پروپوزال یا طرح اولیه تحقیق در سامانه ایران داک میباشد.
یکی از اقدامات اساسی برای تایید اصالت موضوع پژوهش برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ثبت پروپوزال یا طرح اولیه تحقیق در سامانه ایران داک میباشد. همچنین جهت تکمیل بانک اطلاعاتی این سامانه و جلوگیری از تکرار در انجام پژوهشها، ثبت نهایی پایان نامه ارشد و رساله دکتری نیز برای تمامی دانشجویان الزامیست. بنابراین لازم است دانشجویان تحصیلات تکمیلی در زمان شروع پژوهش، پروپوزال (پیشنهاده) ارشد یا دکتری خود را بعد از تصویب توسط اساتید مربوطه، در پایگاه اطلاعاتی ایرانداک ثبت نمایند و در پایان تحصیل پس از جلسه دفاع نیز "پایاننامه ارشد، رساله دکتری " خود را در سامانه ثبت کنند و گواهی پذیرش هر کدام که از سوی دانشگاه به رایانامه دانشجو (پدیدآور اثر) ارسال میشود را در اختیار دانشگاه مربوطه قرار دهند. نحوه ثبت نام در سامانه ایران داک و بارگذاری پروپوزال و پایان نامه در آن مستلزم گذراندن مراحلیست که قبلا به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته، اما با اینحال سوالاتی نیز در این خصوص برای برخی از دانشجویان مطرح است که در ادامه میخواهیم به برخی از رایجترین آنها اشاره کنیم.
1. دانشجویان مقطع ارشد در چه مرحلهای موظف به انجام همانندجویی میباشند؟
دانشجویان ارشد باید قبل از دفاع، پایان نامه خود را در سامانه همانندجو ثبت نمایند.
2. دانشجویان مقطع دکتری در چه مرحلهای موظف به انجام همانندجویی میباشند؟
دانشجویان دکتری موظف به ثبت پروپوزال و رساله خود در سامانه همانندجو میباشند.
3. همانندجویی پروپوزال/پایاننامه/رساله توسط چه کسی انجام میگیرد؟ (دانشجو یا استاد)
همانندجویی توسط دانشجو بعد از ثبت نام در سامانه همانندجو انجام میشود.
4. رایانامه و گذرواژه دانشجو جهت نام نویسی در سامانه همانندجو چیست؟
دانشجویان باید با مراجعه به سامانه همانندجو از طریق لینک https://tik.irandoc.ac.ir و کلیک بر روی نام نویسی حقیقی دانشجویان، برای ثبتنام در سامانه و دریافت رایانامه و گذرواژه اقدام نمایند.
5. برای دریافت رایانامه (ایمیل) دانشگاهی و شناسه همانندجویی استاد راهنما به چه صورت باید عمل کرد؟
دانشجویان با مراجعه به استاد راهنمای خود (استاد راهنمای اول) میتوانند به رایانامه (ایمیل) دانشگاهی و شناسه همانندجویی ایشان دست یابند.
6. چه قالبی از پروپوزال، پایاننامه/ رساله جهت انتقال در سامانه همانندجو باید در دسترس باشد؟
قالب word و Pdf، قالب قابل قبول میباشد.
7. آیا همه پایان نامه ها در قالب ورد و پی دی اف تهیه می شود؟
برای همه پایان نامه ها فایل پی دی اف تهیه می شود. در مورد فایل ورد برخی از رشته ها مثل ریاضی، یا برخی از دانشجویان فیزیک و الکترونیک از نرم افزارهایی همانند XePersian, Latex, Texmaker و همانند آن استفاده می نمایند. که در این صورت شاخه اصلی اطلاعات خود را فشرده کرده و فایل آن را به جای فایل ورد آپلود می نمایند.
8. نتیجه همانندجویی تا چند درصد مورد قبول است؟
نتیجه همانندجویی تا 30 درصد مورد قبول میباشد.
9. اگر نتیجه همانندجویی دانشجو بیشتر از 30 درصد باشد باید چه اقدامی صورت گیرد؟
دانشجویان مقطع ارشد: در صورتیکه نتیجه همانندجویی بالای 30 درصد باشد، دانشجو موظف است تاییدیه استاد راهنما و شورای پژوهشی/ آموزشی واحد مبنی بر رعایت اخلاق پژوهشی در پایاننامه را به همراه داشته باشد.
دانشجویان مقطع دکتری: در صورتیکه نتیجه همانندجویی بالای 30 درصد باشد، دانشجو موظف است تاییدیه استاد راهنما و شورای پژوهشی/ آموزشی واحد مبنی بر رعایت اخلاق پژوهشی در رساله به همراه گزارش همانندجویی در بخش ثبت کفایت دستاورد سامانه گلستان، بارگذاری نماید.
10. گزارش نتیجه همانندجویی باید برای چه اشخاصی ارسال شود؟
در سامانه همانندجو (پروفایل مربوط به شما) گزینه ای به اسم ارسال گزارش همانندجویی وجود دارد که فایل پی دی اف را به شما تحویل میدهد.
11. چنانچه دانشجویی دارای دو استاد راهنما باشد باید به چه صورت در سامانه همانندجو اقدام نماید؟
چنانچه دانشجویی دارای دو استاد راهنما است باید رایانامه (ایمیل) دانشگاهی و شناسه همانندجویی استاد راهنمای اول را در سامانه همانندجو ثبت نماید.
12. همانندجویی پروپوزال/پایان نامه / رساله دانشجویان خارجی به چه صورت انجام میگردد؟
همانندجویی پروپوزال/پایان نامه/ رساله دانشجویان خارجی به علت عدم داشتن کد ملی به عهده استاد راهنمای ایشان میباشد.
13. پایاننامه/ رساله ای که به علت حجیم بودن، سامانه همانندجو از همانندجویی آن معذور است به چه صورت باید اقدام شود؟
دانشجو موظف است پایاننامه/ رساله خود را در 2 یا 3 پارت در سامانه همانندجویی نماید و تمام گزاراشات را به ادرس ایمیل معاونت پژوهشی دانشگاه ارسال نماید.
بیشتر بخوانید: