دانشجویان و اساتید و محققان نیاز دارند تا نتایج تحقیقات خود را در قالب مقاله به چاپ برسانند. دو مورد از ایندکس های معتبر و بین المللی جهان jcr و isi هستند. در این مطلب به تعریف هرکدام از این نمایه ها و تفاوت بیم jcr و isi می پردازیم.
به طور یقین نام isi و مقالات isi را خیلی شنیده اید. اما منظور از مقالات isi چیست؟ مقالات isi در واقع به مقالاتی گفته می شود که در مجلات معتبر isi به چاپ رسیده اند. پایگاه داده اطلاعاتی معتبر تامپسون رویترز سالانه لیستی از مجلات معتبر علمی را با توجه به سطح کیفیت مجلات و شاخص های مد نظر خود معرفی می کند که در جامعه علمی و در سراسر دنیا دارای اعتبار بالایی هستند، این مجلات تحت عنوان مجلات isi شناخته می شوند.
مقالات isi به دلیل عبور از فیلترهای معتبر علمی، اعتبار بسیار بالایی دارند و دانشمندان و محققان به آسانی و با اطمینان بالا می توانند از نتایج آنها در تحقیقات خود استفاده نمایند.
هم چنین چاپ مقاله در مجلات isi و به اصطلاح داشتن مقاله isi برای نویسنده مقاله اعتبار علمی بالایی را به دنبال خواهد داشت و نویسنده می تواند از این عنوان در رزومه کاری و تحصیلی خود استفاده کرده و مراتب علمی و شغلی بالایی را به دست آورد.
جی سی آر یا همان Journal Citation Reports)JCR) جز مجلات آی اس آی به شمار می روند. به طور کلی مجلات ای اس ای به دو دسته بدون ضریب تاثیر و دارای ضریب تاثیر طبقه بندی می شوند. دسته ای از مجلات ای اس ای که دارای ایمپکت فاکتور (IF) یا ضریب تاثیر هستند به اصطلاح جی سی ار نامیده می شوند.
هر ساله ایمپکت فاکتور این مجلات به روز رسانی می شود.
همان طور که توضیح داده شد هر دو مجله جی سی ار و آی اس آی جز مجلات با ایندکس ISI طبقه بندی می شوند. jcr یکی از پایگاه های isi است که مجلات نمایه شده در این پایگاه دارای ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور هستند. این مجلات دارای ایمپکت فاکتور هستند. برای این که بتوانید از لیست مجلات isi اطلاع حاصل کنید می توانید وارد سایت تامسون رویترز شوید https://mjl.clarivate.com/search-results و با استفاده از یکی از دو روش زیر اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید:
در صفحه اصلی سایت و در کادر مشاهده شده شماره Issn مجله مد نظر خود را وارد کنید. اگر اطلاعات مجله جستجو شده یافت شد یعنی مجله جز مجلات با نمایه ISI هستند.
در صورتی که از شماره issn مجله اطلاعی نداشتید، می توانید نام مجله مورد نظر خود را در کادر وارد کنید و از ISI بودن آن اطمینان حاصل نمایید.