بیشتر دانشجویان و اساتید برای کسب امتیاز پایان نامه ارشد یا دکتری ،تقویت رزومه برای مصاحبه دکتری و.. دنبال چاپ مقاله خود در مجلات معتبر می باشند.
مقالات علمی پژوهشی خارجی دو نوع هستند:
بیشتر فرهیختگان خواهان چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی ایمپکت دار می باشند، اما چون این مجلات سطح علمی بالایی دارند و قطعا مقالاتی که ارسال می شوند باید قوی و پرمحتوا باشند، از دانشجویان کارشناسی ارشد و متقاضیان مصاحبه دکتری نوشتن چنین مقالاتی را نمی توان انتظار داشت. پس آنها می توانند با چاپ مقالات خود در مجلات علمی پژوهشی خارجی بدون ایمپکت هم نمره مورد نیاز خود را به دست آورند. ارائه مقاله در مجلات علمی پژوهشی ایمپکت دار برای دانشجویان دوره دکتری که در مرحله دفاع از رساله هستند الزامی می باشد.
مجلات علمی پژوهشی خارجی بدون ایمپکت همان مجلات ISI LISTED ، مجلات اسکوپوس سطح Q3 و Q4 ،مجلات علمی پژوهشی خارجی و مجلات ISC می باشند که تضمینی هشتند و در پذیرش این مقالات موسسات تا 70 درصد حق رایزنی دارند و نهایتا تا یک ماه پذیرش می شوند.
مجلات ISI در سایت تامسون رویترز نمایه می شوند و مجلات اسکوپوس از محصولات شرکت الزویر می باشند و استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد. البته برای مقالاتی که Open Access هستند نیازی به پرداخت هزینه نمی باشد. ارزیابی و رتبه بندی این مجلات در پایگاه Scimago براساس نمره Q یا Quartile انجام می شود و بر اساس آن مجلات به 4 گروه Q1، Q2، Q3،Q4 تقسیم بندی می گردند که Q3،Q4 از نوع مجلات بدون ایمپکت در نظر گرفته می شوند.
Q1 تا Q4 نشان دهنده جایگاه ژورنال در حیطه تخصصی با توجه به SJR یا نفوذ علمی آن ژورنال می باشد. در این تقسیم بندی که برای هر حیطه تخصصی بصورت جداگانه انجام می گیرد، ژورنال ها بر اسا شاخص کیفی و در اعتبار به 4 گروه تقسیم شده و کلمه Quartile به معنای ربع یا یک چهارم است. نمره Q شبیه به ضریب تاثیر مجلات ISI می باشد با این تفاوت که ضریب تاثیر ممکن است بازه ای از یک هزارم تا 30درصد داشته باشد اما Q از 1 تا 4 متغیر می باشد.
مجلات ISC که پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است و در سایت www.isc.gov.ir نمایه می گردند، از سومین پایگاه استنادی معتبر برای مقالات و نشریات علمی معتبر بعد از پایگاه های ISI و اسکوپوس می باشد. همانطور که می دانید چاپ مقاله در این 3 مجله که علمی پژوهشی خارجی هستند برای کسب امتیاز مفید است.
این مجلات بسیار معتبر و سخت گیر می باشند وبرای مقاطع دکتری برای گرفتن مجوز دفاع و برای اساتید و اعضای هیات علمی برای افزایش رتبه علمی ضروری می باشند. شرایط این مجلات طوری است که احتمال 70 درصد پذیرش به محتوای مقاله ارسالی فرهیخته ربط دارد و موسسات فقط 30 درصد می توانند برای پذیرش رایزنی کنند. دانش پژوهان باید دقت کنند که در هیچ مجله ای احتمال پذیرش 100درصد نمی توان داد.
مجلات ایمپکت دار سطح علمی بالاتری دارند و از نظر کیفیت ارزشمندتر و معتبرند. این مجلات دارای ضریب تاثیر می باشند، بنابراین دانشجویان عزیزی که قصد چاپ مقاله در این ژورنال ها را دارند باید مطالب علمی جدید و مهم و با ارزش در مقاله ارسالی داشته باشند. مقالاتی که در این نوع مجلات چاپ می شوند محتوایی پربار و دقیق دارند و ازمهمترین منابع علمی جهان تلقی می گردند. مجلات ISI ایمپکت دار (JCR) ، مجلات اسکوپوس سطح Q1، Q2 از نوع مجلات علمی پژوهشی خارجی ایمپکت دار محسوب می شوند. Q1، Q2 بالاترین سطح مجلات Scopus می باشد که سطح علمی بسیار بالایی دارد و با مجلات ISI ایمپکت دار برابری می کند.
راه های ارتباطی با موسسه سینا
تلفن ثابت: ⌕ تلفن همراه: ۰۹۱۴۹۷۲۴۵۲۲
ایمیل : pub.sina@gmail.com