سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

مقاله علمی پژوهشی چیست؟

انتشار 5 اسفند 1396
مطالعه 12 دقیقه

مقاله علمی پژوهشی نوعی مقاله است که در آن نتایج تحقیقات و پژوهش‌های جدید علمی توسط محققان و پژوهشگران منتشر می‌شود. این مقالات به‌منظور بررسی و پاسخ به یک سوال یا فرضیه خاص، از طریق جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها و ارائه نتایج بر اساس روش‌های علمی تهیه می‌شوند. در این مقاله به بررسی مزایا، روش نگارش و به چاپ رساندن این مقالات خواهیم پرداخت.

مقاله علمی پژوهشی چیست؟

مقاله علمی پژوهشی، به مقاله‌ای گفته می‌شود که دریکی از مجلات علمی پژوهشی به چاپ رسیده است. این مقالات از مهم‌ترین انواع مقالات داخلی به شمار می‌آیند و دارای بالاترین امتیاز برای محقق هستند. در مقاله علمی پژوهشی باید یک ایده جدید و یا یک نوآوری با محتوای علمی دیده شود. درواقع باید به یک موضوع علمی جدید پرداخته شود یا اگر موضوع موردبررسی جدید نباشد، باید با شیوه‌ای نو و متفاوت به آن پرداخته بشود تا نتایج غیرتکراری حاصل شود. مقاله علمی پژوهشی به رفع یک مشکل خاص اختصاص داده می‌شود که قبلاً درباره آن راه‌حلی ارائه نشده است و یا راه‌حل‌های ارائه داده‌شده، شک‌برانگیز هستند. درواقع مقاله پژوهشی به مقاله پایه‌ای اطلاق می‌شود که برای نگارش آن از داده‌های خامی که خود محقق آن‌ها را به دست آورده است، استفاده‌شده است. مقاله علمی پژوهشی بر پایه تجزیه‌وتحلیل و هم‌چنین تفسیر این داده‌ها شکل‌ گرفته و روی تجزیه اطلاعات کسب‌شده از تحقیقات پیشین تمرکزی ندارد. در مقالات علمی پژوهشی، محقق از یک الگوی روشمند برای تحقیق استفاده می‌کند که اغلب با ارائه مسئله، هدف مشخص و طرح فرضیه همراه است.

مقالات علمی پژوهشی

چند نوع مجله داخلی وجود دارد؟

در ایران سه نوع مجله علمی وجود دارد که پژوهشگران به اخذ پذیرش و چاپ مقاله در این مجلات می پردازند، در ادامه به بررسی و توضیح هر یک از این مجلات اشاره شده است.

مجلات علمی پژوهشی

مجلات علمی پژوهشی مقالاتی را به چاپ می‌رسانند که قصد ارائه ایده و اندیشه نو رادارند و مشکلی از مشکلات جامعه را حل می‌کنند. بار علمی مقالات این مجلات بسیار زیاد است. درواقع مجلات علمی پژوهشی بالاترین سطح از مجلات داخلی هستند و بالاترین امتیاز را برای پژوهشگر به همراه دارند.

مجلات علمی ترویجی

مجلات علمی ترویجی مقالاتی را به چاپ می‌رسانند که تفسیری جدید از مقالات و یافته‌های نویسندگان قبلی را دارا باشند و یا اطلاعات جدید را با تفاسیر قبلی ادغام کنند. درواقع مقالات علمی ترویجی بدون اینکه مطلب جدیدی را کشف کنند تنها به خلاصه کردن نوشته‌ها و ایده‌های دیگران اکتفا می‌کنند. اعتبار این مجلات از مجلات علمی پژوهشی پایین‌تر است.

مجلات علمی تخصصی

مجلات علمی تخصصی مقالاتی را به چاپ می‌رسانند که به بررسی موضوعات تخصصی با موضوعات خاص می‌پردازند؛ و ازنظر اعتبار نسبت به دو مجله علمی ترویجی و علمی پژوهشی پایین‌تر هستند. درواقع مجلات علمی تخصصی به هیچ ارگانی وابسته نیستند و انتشار مقاله در این مجلات مزایای زیادی برای پژوهشگر دارا نیست. هدف از انتشار مقاله در این مجلات افزایش آگاهی عمومی است.

مجلات داخلی

مزایای به چاپ رساندن مقاله علمی پژوهشی

ثبت مقاله در مجلات داخلی مزایای زیادی می‌تواند برای نویسنده آن داشته باشدکه در زیر به برخی از این مزایا اشاره‌شده است.

افزایش اعتبار علمی: چاپ مقاله در مجلات داخلی معتبر می‌تواند به افزایش سطح اعتبار و شهرت علمی نویسنده در جامعه دانشگاهی ایران کمک کند.

سهولت در پذیرش در مقطع دکتری: به چاپ رساندن مقاله در مجلات داخلی برای متقاضیان دکتری دارای امتیاز بالایی است و شانس قبولی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

اشتراک نتایج تحقیقات علمی: مجلات داخلی معمولاً موداستفاده محققان و دانشجویان ایرانی هستند و چاپ مقاله در این مجلات باعث می‌شود که به‌راحتی در دسترس پژوهشگران دیگر قرار گیرد.

معرفی به جامعه علمی بین‌المللی: چاپ مقاله در یک مجله داخلی باکیفیت می‌تواند باعث شناخته شدن نویسنده در میان همتایان بین‌المللی شود و زمینه را برای ارتباطات علمی فراهم آورد.

کسب امتیاز ارتقا: در بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ایران، چاپ مقاله در مجلات داخلی برای ارتقای رتبه علمی و کسب امتیاز، موردتوجه است.

حمایت مالی: گاهی اوقات مجلات داخلی به نویسندگان برای چاپ مقالات خود، کمک‌های مالی ارائه می‌دهند که این می‌تواند برای محققان جوان مفید باشد.

نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی

برای نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی باید طرحی منسجم داشته باشید و تحقیقاتی دقیق و استاندارد انجام دهید تا بتوانید نتایج قابل قبولی را ارائه دهید. از طرفی این نوع مقالات در مجلات تخصصی و حرفه‌ای چاپ می‌شوند و به دلایل شرایط این نوع مجلات، گزارش نتایج پژوهشتان باید مختصر و اصولی باشد. درعین‌حال، گزارش پژوهش و تحقیق شما باید به‌گونه‌ای نوشته شود که تمامی جنبه‌های مهم تحقیق و پژوهش شمارا بازگو کند. مقالات علمی پژوهشی، گزارشی از پژوهش و نتایج آن به جوامع علمی است و باید به‌گونه‌ای باشد که خوانندگان آن بتوانند مراحل تحقیق، هدف و همچنین نتایج تحقیقات شمارا بامطالعه مقاله‌تان دریابند. مقاله علمی پژوهشی باید بتواند علم یا آگاهی جدیدی را به خواننده منتقل کند. علاوه بر این، هر محقق دیگری باید بتواند بامطالعه مقاله شما، پژوهش شمارا به‌طور کامل از اول تا انتها دوباره انجام دهد.

نگارش

بخش های اساسی یک مقاله علمی پژوهشی

ساختار اصلی که در اکثر مقاله‌های علمی-پژوهشی وجود دارد به شرح زیر است ( اگرچه ترتیب یا عناوین بخش‌ها ممکن است در برخی رشته‌ها متفاوت باشد.)

عنوان (Title)

عنوان مقاله باید توصیفی، واضح و دارای جذابیت باشد. عنوان مقاله باید با استفاده از کلمات کلیدی باشد تا هنگام جست‌وجو به‌راحتی دیده شود. هم‌چنین با خواندن عنوان مقاله باید بتوان با محتوای آن آشنا شد.

تیتر

چکیده (Abstract)

چکیده مقاله، خلاصه‌ای مختصر از مطالب، هدف‌ها، روش‌ها، نتایج و نتیجه‌گیری مقاله است که به خواننده اطلاعات کلیدی درباره محتوا و مهم‌ترین جوانب مقاله ارائه می‌دهد. چکیده معمولا بین 150 تا 250 کلمه است. در هنگام نوشتن چکیده مقاله علمی پژوهشی، پرسش اصلی پژوهش باید در یک جمله مطرح شود. این جمله به خواننده نشان می‌دهد که چرا هیچ‌کس دیگری تابه‌حال به این سوال پاسخ نداده است.

چکیده

مقدمه (Introduction)

نوشتن مقدمه‌ی یک مقاله پژوهشی نیاز به‌دقت و توجه کافی دارد. در این بخش، خواننده باید بتواند با موضوع مقاله آشنا شود. برای نوشتن مقدمه مقاله ابتدا باید موضوع مقاله را معرفی کنید سپس مخاطب را با میزان و علت مهم بودن موضوع خود، مطلع سازید. برای این کار می‌توانید به تحقیقات گذشته اشاره‌کنید و در آخر اهداف تحقیق یا هدف‌های پژوهشی خود را مطرح کنید.

مقدمه

روش‌شناسی (Methodology)

در قسمت روش‌شناسی مقاله، نویسندگان توضیح می‌دهند که چگونه تحقیق خود را انجام داده‌اند. این بخش شامل جزئیات مربوط به روش‌ها، ابزارها، مشخصات نمونه‌ها، تجربیات و داده‌های جمع‌آوری‌شده است. برای این کار در ابتدا باید روش‌های استفاده‌شده برای انجام تحقیق را توضیح دهید. این شامل روش‌های آزمایشی، محاسباتی، مصاحبه‌ها، نظرسنجی‌ها و ... می‌شود. گر ابزارها یا تجهیزات خاصی برای انجام تحقیق استفاده‌شده است، آن‌ها را معرفی کنید. چگونگی انتخاب نمونه‌ها و اطلاعات به‌دست‌آمده از آن هارا شرح دهید. اگر از روش‌های آماری استفاده کرده‌اید، آن‌ها را توضیح دهید و در آخر توضیح دهید که چگونه داده‌ها تجزیه‌وتحلیل شدند و چه نتایجی به‌دست‌آمده است.

روش شناسی

یافته‌ها (Results)

در این قسمت نویسندگان ارائه نتایج پژوهش خود به‌صورت متنی، جدول یا نمودار می‌پردازند در این قسمت باید به توصیف و تحلیل یافته‌های خود بدون هیچ‌گونه تفسیر یا ابهامی بپردازید. نتایج را به‌صورت خلاصه و مختصر بیان کنید. از جملات کوتاه و روان استفاده کنید و سعی کنید از نوشتن نتایجی که در مطالعه تأثیری نداشته‌اند، خودداری کنید.

یافته ها

بحث و نتیجه‌گیری (Discussion and Conclusion)

قسمت بحث و نتیجه‌گیری اهمیت زیادی در نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی دارد. در این قسمت نتایج تحقیق و پژوهش خود را تفسیر کنید می‌توانید نتایج تحقیقات خود را با نتایج مطالعات قبلی مقایسه کنید. به اهمیت نتایج تأکید کنید و به سوالات اصلی تحقیق پاسخ شفاف دهید و در پایان اگر محدودیت‌ها یا پیشنهادهای برای تحقیقات آتی دارید می‌توانید آن‌ها را ارائه دهید.

بحث و نتیجه گیری

منابع (References)

در این قسمت فهرست تمامی منابع و مراجع استفاده‌شده در مقاله نوشته می‌شود. این ساختار اصلی در اکثر مقاله‌های علمی-پژوهشی وجود دارد، اگرچه ترتیب یا عناوین بخش‌ها ممکن است در برخی رشته‌ها متفاوت باشد.

منابع

هدف مقاله های علمی پژوهشی

هدف اصلی مقالات علمی پژوهشی، پیشبرد دانش و فناوری از طریق ارائه یافته‌های جدید و اصیل است. این مقالات به محققان و کمک زیادی می‌کنند. می‌توان از اهداف به چاپ رساندن مقالات علمی پژوهشی به موارد زیر اشاره کرد.

1. یافته‌های جدید: محققان با نگارش مقالات علمی پژوهشی می‌توانند نتایج تحقیقات و آزمایش‌های خود را به اشتراک بگذارند.

3. حل مسائل: مقالات علمی پژوهشی راه‌حل‌های جدید برای مسائل علمی و فنی ارائه می‌دهند.

2. تبادل دانش: مقالات علمی پژوهشی به تبادل علم و دانش با دیگر پژوهشگران و جامعه علمی در سراسر جهان کمک می‌کند.

4. توسعه نظریه‌ها: نظریه‌ها و مدل‌های جدیدی را توسعه می‌دهند یا نظریه‌های موجود را بهبود می‌بخشند.

هدف ارتقای دانش

مراحل به چاپ رساندن مقاله علمی پژوهشی

اگر قصد اخذ پذیرش در مجلات داخلی را دارید باید طبق مراحل زیر اقدام کنید..

نگارش یا استخراج مقاله از پایان‌نامه یا رساله

برای چاپ مقاله دو راه وجود دارد. راه اول نگارش صفرتا صد مقاله و راه دوم استخراج مقاله از پایان‌نامه و یا رساله است اگر شما جز افرادی هستید که فرصت کافی برای نگارش صفرتا صد مقاله را ندارید، بهترین گزینه استخراج مقاله از پایان‌نامه یا رساله‌تان است. استخراج مقاله از پایان‌نامه مزایای زیادی برای پژوهشگر دارد. از جمله این مزایا می توان به سرعت انجام کار و همچنین استخراج چند مقاله هم زمان از پایان نامه یا رساله اشاره کرد.

نگارش مقاله علمی پژوهشی

ویراستاری مقاله

ویراستاری مقاله از نکات مهم نگارش مقاله است. ویرایش مقاله باعث می شود که متن روان وخواناتر باشد. ویراستاری مقاله به چند نوع مختلف طبقه بندی می‌شود که با توجه به نیاز مقاله تان انجام می‌شود. انواع ویراستاری مقاله عبارت‌اند از: ویرایش فنی، ویرایش ساختاری و ویرایش تخصصی که درادامه به توضیح هر یک از ان ها خواهیم پرداخت.

ویرایش فنی:به شکل و ظاهر نوشته‌ها و هر آنچه که انسجام ظاهری نوشته‌ها و مقالات را بهبود می‌بخشد، دقت می‌کند.

ویرایش ساختاری: به رعایت دستور زبان و قواعد زبان در ویراستاری مقاله می‌پردازد.

ویرایش محتوایی یا تخصصی: به کنترل قسمت‌های مختلف متن برای رسایی بیشتر و انسجام در انتقال مفهوم می‌پردازد.

ویراستاری مقاله

رفع سرقت ادبی مقاله

سرقت ادبی که به آن پلاجیاریسم (plagiarisme) نیز گفته می‌شود به معنای استفاده از نوشته‌های دیگر بدون ذکر منبع و یا منتشر کردن آن‌ها به نام خود است . در سال‌های اخیر اغلب مقالات علمی به دلیل وقوع سرقت ادبی در متن آن‌ها ریجکت شده است. ازاین‌رو مقالاتی را که می‌خواهید در مجلات علمی پژوهشی داخلی به چاپ برسانید را باید از قبل در سایت‌هایی مانند همانند جو یا سمیم نور آپلود کنید و درصد تشابه آن‌ها به دست آورید. اگر مقاله شما دارای درصد زیادی از تشابه باشد، باید قبل از سابمیت آن را پارافریز و بازنویسی کنید و تشابهات ادبی موجود در آن‌ها را برطرف کنید .سرقت ادبی و یا تشابهات ناخواسته در متن مقاله، یک اقدام غیراخلاقی هست و حتما قبل از سابمیت مقاله باید به رفع تشابه آن‌ها پرداخت که برای این منظور می‌توانید از خدمات پارافریز مقاله استفاده کنید.

پارافریز

انتخاب مجله علمی پژوهشی مورد تأیید دانشگاه مربوطه

یکی از معیارهای مهم سنجش اعتبار مقالات علمی فارغ از محتوا و بار علمی آن‌ها، اعتبار و کیفیت مجله‌ای است که مقاله در آن چاپ و منتشر می‌شود. ازاین‌رو دانشجویان دوره‌ی دکتری و اساتیدی که عضو هیئت‌علمی دانشگاه‌ها هستند، باید نهایت دقت را در انتخاب مجله به خرج دهند و با اصول اعتبار سنجی مجلات آشنا باشند؛ اما در مواردی ممکن است افراد آشنایی چندانی با این مقوله نداشته باشند. به همین دلیل کارشناسان سینا ترجمه بر اساس تجربیات خود اقدام به مطالعه مقاله ارسالی شما کرده و پس از بررسی لیست مجلات مورد تأیید وزارت علوم، مجله‌های معتبر متناسب با اسکوپ مقاله شمارا معرفی خواهند کرد.

انتخاب کردن مجله

فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله

فرمت بندی مجلات مختلف با یکدیگر تفاوت دارد بنابراین فرمت مقاله شما باید مطابق فرمت بندی مجله موردنظرتان باشد .درواقع مقاله اگر خارج از فرمت مشخص‌شده که در قسمت راهنمای نویسندگان مجله به آن اشاره‌شده است آماده‌شده و برای مجله مدنظر سابمیت شود، مطمئنا موردبررسی قرار نمی‌گیرد.به‌صورت کلی در مرحله فرمت بندی موارد زیر موردبررسی قرار می‌گیرند:

  • مرتب‌سازی بخش‌ها و نحوه قرارگیری هر یک از بخش‌های مقاله مانند چکیده مقاله، مقدمه و...

  • تنظیم سبک رفرنس نویسی همانند سبک ذکرشده در مجله

  • تنظیم تعداد کلمات مقاله با توجه به محدودیت گفته‌شده در سایت مجله

  • تنظیم نوع فونت، سایز فونت، میزان فاصله از طرفین صفحه، نوع نوشتن منابع، نوع نگارش افیلیشن، نوع نگارش صفحات، نوع نگارش ضمائم و …

فرمت بندی

سابمیت مقاله

سابمیت به معنای ارسال مجله به نشریه است. هر نشریه دارای دستورالعمل‌های خاصی برای سابمیت مقاله است. بنابراین، مطالعه دقیق راهنمایی‌های مربوط به نشریه یا مجموعه مجلات اهمیت دارد.

  • فرایند سابمیت به‌طورمعمول شامل مراحل زیر است:

  • آماده‌سازی مقاله: نویسنده مقاله را طبق دستورالعمل‌های مربوطه (قالب، تعداد صفحات، ساختار، منابع و...) آماده می‌کند.

  • انتخاب مجله/کنفرانس: نویسنده مجله یا کنفرانس مناسب برای ارسال مقاله را انتخاب می‌کند.

  • ثبت اطلاعات: نویسنده اطلاعات خود و مقاله را در سیستم ارسال مقاله (مانند وب‌سایت مجله) وارد می‌کند.

  • ارسال فایل مقاله: نویسنده فایل مقاله را از طریق سیستم ارسال مقاله آپلود می‌کند.

  • تأیید ارسال: سیستم به نویسنده تأیید ارسال مقاله را اعلام می‌کند.

پس از سابمیت، مقاله در فرآیند داوری و بررسی توسط هیئت تحریریه قرار می‌گیرد تا در صورت پذیرش، در مجله یا کنفرانس منتشر شود. سابمیت مقاله، گام مهمی در چرخه انتشار علمی است.

سابمیت

سابمیت مقاله

بهترین موسسه برای استخراج و پذیرش و چاپ مقالات داخلی

فرایند به چاپ رساندن مقالات داخلی بسیار حساس و نیازمند دقت هست زیرا اشتباه در هریک از مراحل یادشده می‌تواند منجر به رد مقاله شما شود و تمامی زحمت شما به هدر برود بنابراین اگر قصد اخذ پذیرش مقاله در مجلات علمی پژوهشی رادارید بهتر است از یک موسسه معتبر که دارای کادر متخصص و مجرب هست، یاری بگیرید. بهترین موسسه، موسسه‌ای است که با شما صادق بوده و وعده‌های دروغین ندهد. امروزه با افزایش تعداد موسسات نامعتبر، اعتماد کردن و پیدا کردن یک موسسه معتبر دشوار هست بنابراین باید از موسسه‌ای بهره بگیرید که دارای کادر متخصص و هم‌چنین تجربه کاری بالایی بالا باشد. موسسه سینا ترجمه همواره در تلاش بوده تا معیارهای سخت‌گیرانه خودرا در انتخاب مترجمان و محققان، بالابرده تا نتایج کار به بهترین نحو صورت گیرد. این موسسه با بیش از ده سال سابقه و تجربه، آماده خدمت‌رسانی به قشر فرهیخته جامعه است.

چرا موسسه سینا ترجمه؟

پوشش کامل زبان ها و تخصص ها

پوشش کامل زبان ها و تخصص ها

پشتیبانی از اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی

پشتیبانی از اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی

کیفیت و زمانبندی مطابق با نیاز شما

کیفیت و زمانبندی مطابق با نیاز شما

کنترل کیفیت نهایی توسط بازرس

کنترل کیفیت نهایی توسط بازرس

صدور گواهی کیفیت و فاکتور رسمی

صدور گواهی کیفیت و فاکتور رسمی

ارتباط مستقیم با مترجم, ویراستار و پشتیبان

ارتباط مستقیم با مترجم, ویراستار و پشتیبان

گارانتی تا زمان پذیرش و چاپ و انتشار

گارانتی تا زمان پذیرش و چاپ و انتشار

ارائه گزارش سرقت ادبی قبل و بعد از پارافریز

ارائه گزارش سرقت ادبی قبل و بعد از پارافریز

ضمانت پایین ترین تشابه ممکن برای پارافریز

ضمانت پایین ترین تشابه ممکن برای پارافریز

تایپ رایگان و ارائه فایل ترک چنج ویرایش کتاب

تایپ رایگان و ارائه فایل ترک چنج ویرایش کتاب

پشتیبانی 24 ساعته و 7 روز هفته

پشتیبانی 24 ساعته و 7 روز هفته

حفظ محرمانگی اسناد و فایل ها

حفظ محرمانگی اسناد و فایل ها

خدمات موسسه سینا ترجمه در زمینه مقالات داخلی

در این مقاله با مزایای چاپ مقالات علمی پژوهشی آشنا شدیم اگر شما تاکنون موفق به ثبت مقاله علمی پژوهشی نشده‌اید، می‌توانید از دانش و تجربه محققین سینا ترجمه بهره ببرید از پایان نامه به رساله خود اقدام به استخراج مقاله نموده و آن را در مجلات علمی پژوهشی به چاپ برسانید. محققان و متخصصان موسسه سینا ترجمه می‌توانند راه شمارا در این مسیر علمی ارزشمند هموار سازند.

جهت اطلاعات بیشتر برای پذیرش و چاپ مقاله در مجلات داخلی و خارجی می‌توانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکه‌های مجازی (واتساپ، اینستاگرام و تلگرام) در ارتباط باشید و یا از طریق لینک زیر سفارش خود را ثبت نمایید.

موسسه سینا ترجمه

راه های ارتباطی

راه های ارتباطی با ما

09149724522

04133250787

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:



سوالات متداول

بله، مقاله علمی پژوهشی دارای بالاترین امتیاز در میان مقالات داخلی است.

بله، اگر بار علمی مقاله بالا باشد میتوان از آن مقاله علمی پژوهشی استخراج کرد.

حجم مقاله های علمی پژوهشی معمولاً بین 8 تا 20 صفحه است، البته این محدوده می تواند بسته به نوع مجله و قوانین آن متفاوت باشد.



در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام