در مورد رشته کارشناسی ارشد میکروب شناسی مواد غذایی و ضریب دروس کنکور و دانشگاه های پذیرنده این رشته و چگونگی ورد به این رشته و گرایش آن توضیحاتی را برای شما عزیزان داده شده است.
میکروب شناسی دانشی است که درباره میکروارگانیسمها یا جانداران بسیار ریز بحث و گفتگو میکند. جاندارانی که در میکروبیولوژی بیشتر بررسی میشوند شامل پروکاریوتها ، باکتریها، ویروسها، و یوکاریوتهایی مانند قارچ و تک سلولیها یا پروتوزوآها میباشد. رشته میکروبیولوژی مواد غذایی شاخه ای از میکروب شناسی است که به موضوعاتی از قبیل نحوه نگهداری مواد غذایی، شناخت آلودگی و فساد مواد غذایی و شناخت عفونت های ایجاد شده از میکرو ارگانیسم ها می پردازد. انسان ها همواره در پی یافتن عوامل بیماریزایی بوده است که از طریق مواد غذایی و توسط میکرو ارگانیسم ها منتقل می شوند. از اینرو مطالعه این موجودات ریز و خصوصیات ژنتیکی آنها با هدف کنترل و نابودی آنها از گذشته تا کنون ادامه داشته است. رسالت اصلی این رشته نیز همین موضوع یعنی مطالعه و بررسی میکرو ارگانیسم های بیماریزاست. میکروبیولوژی مواد غذایی قبلاً و پیش از راه اندازی این رشته، تنها به صورت یک درس در رشته علوم و صنایع غذایی تدریس می شد، لیکن با توجه به اهمیت مباحث مطروحه، امروزه به صورت رشته ای مستقل در آمده است. فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان استاد دانشگاه و یا پژوهشگر در مراکز آموزشی و پژوهشی مشغول به فعالیت شوند. همچنین این افراد می توانند به عنوان کارشناس مواد غذایی ، آشامیدنی و آرایشی-بهداشتی در مراکز مربوطه مشغول به کار شوند.
میکروب شناسی مواد غذایی |
||
---|---|---|
دروس مربوطه |
منابع آزمون |
|
باکتری شناسی |
Microbiology |
Walker & et al |
تغذیه عمومی |
Krasuse's food and nutrition care process L. Kathleen mahan Sylvia Escott- stump, Junicel-Raymond 13th - 2012 |
|
بیوشیمی عمومی |
Principles of biochemistry |
Lehninger |
انگل شناسی |
1.Markell and Voge's 2006, medical parasitology |
|
قارچ شناسی |
قارچ شناس پزشکی جامع قارچ شناسی پزشکی و روشهای تشخیص آزمایشگاهی |
دکتر فربده زینی، دکتر امیر سیدعلی مهبد، دکتر امامی انتشارات دانشگاه تهران آخرین چاپ |
ویروس شناسی |
Medical microbiology |
Zinsser |
زبان عمومی |
زبان کارشناسی ارشد |
تالیف دکتر ناصر حاجی پور انتشارات علوم و فنون معین |
دروس |
ضرایب |
---|---|
باکتری شناسی پزشکی |
3 |
تغذیه عمومی |
1 |
بیوشیمی عمومی |
1 |
انگل شناسی |
1 |
قارچ شناسی |
1 |
ویروس شناسی |
1 |
زبان عمومی |
2 |
دانشگاه |
دولتی |
دوره شهریه پرداز |
جمع کل |
---|---|---|---|
ایران |
5 |
0 |
5 |
تهران |
4 |
0 |
4 |
زنجان |
3 |
0 |
3 |
جمع کل |
12 |
0 |
12 |