سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

آموزش پروپوزال نویسی

انتشار 1 آبان 1397
مطالعه 2 دقیقه

برای ارائه پروژه در هر زمینه و مقطعی نیاز است ابتدا یک تعریف کلی از آن را ارائه دهیم.که به این تعریف کلی پروپوزال میگویند پروپوزال باید جامع و کامل باشد و در برگیرنده تمام بخش های کلی پروژه باشد.

آموزش پروپوزال نویسی

پروپوزال چیست؟

دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و یا حتی کارمندان ادارات و شرکت ها با کلمه پروپوزال مواجه میشوند ریشه این کلمه بر گرفته از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است.وقتی ایده ای در ذهنتان دارید و میخواهید آنرا به استاد یا مدیر پروژه خود ارایه دهید. باید یک پروپوزال از ایده هایی که در ذهنتان دارید تهیه کنید اما برخی از افراد آگاهی کاملی از این بخش ندارند و یا طریقه پروپوزال نویسی را بلد نیستند. ابتدا باید بداند که پروپزال از چه بخش هایی تشکیل شده است بعدا شروع به نوشتن کند:

پروپوزال از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

  • عنوان موضوع: یک موضوع خوب باید جدید باشد و مختصر و مفید نه زیاد طولانی باشد و نه خیلی کوتاه هسته مطلب باید گفته شود.
  • بیان مسئله: برای بیان این قسمت باید توضیح مختصر و مفید ارایه کنید به طوری که مطمعن باشید تمام خوانندگان این بخش متوجه موضوع میشوند و سوال و ابهامی برایشان پیش نمی آید.
  • سوالات و فرضیات: در این مرحله از نگارش پورپوزال باید سوالات پیش رو را در غالب چند سوال کوتاه و معمولا در نیم سطر یا یک سطر بنویسید.
  • ابزار تحقیق:  برخی رشته‌ها لازم است برای انجام تحقیق از یک سری ابزار بهره بگیرند مثلا نیاز به تدوین پرسش‌نامه یا استفاده از پرسش‌نامه‌های قبلی وجود داشته باشد و یا نیاز باشد اسناد موجود در کتابخانه‌ها را بررسی کنید یا در رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام دهید.
  • پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات: در قسمت پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات پروپوزال، کارهای پیشین را توضیح می‌دهید.
  • روش و مراحل تحقیق:  شما در این قسمت نوع تحقیق و مراحل انجام آن را بیان می‌کنید. در واقع هر کاری که انجام داده‌اید و یا می خواهید انجام دهید را در این قسمت بازگو می کنید.
  • استفاده از منابع خارجی و معتبر علمی در پورپوزال: توجه داشته باشید که برای نوشتن یک پورپوزال پایان‌نامه باید از منابع علمی معتبر استفاده کنید. این مرحله از پورپوزال اهمیت کار شما را برای داوران مشخص می‌کند. 
  • نتایج قابل حصول: بهتر است مختصری از کاربرد نتایجی که قرار است به آن برسید و اهمیتشان در برآورده کردن نیاز های محلی یا استانی یا کشوری را بیان کنید و در نهایت محدودیت های کار و نقص های احتمالی را نیز بازگو کنید.

حال که با مراحل نگارش یک پروپوزال آشنا شدید باید شروع به نوشتن کنید و مسائل فوق را با دقت رعایت کنید.

مزایای پروپوزال نویسی

ارایه پروپوزال نشان دهنده این موضوع است که متقاضی تحقیقات و مطالعات مقدماتی را درزمینه مورد علاقه خود انجام داده و اطلاعات اولیه مورد نیاز برای تحقیق در زمینه موردنظر را داراست درحدی که میتواند توضیحاتی فراتر از کلیات درباره موضوع مورد نظر ارایه دهد.برای نگارش پروپوزال باید شما مطالعاتی درباره سوابق تحقیقات مشابه و همچنین نتایج آنها داشته باشید تا بتوانید بطور علمی توضیح دهید که چرا انجام تحقیق در این زمینه مورد نیاز است. توجه داشته باشید که پروپوزال یک برنامه کاری قطعی نیست و معمولا در فرآیند ارزیابی و تحقیق ممکن است دچار تغییر و تحولات گردد.بطور خلاصه با ارایه پروپوزال شما به استاد راهنما نشان میدهید که مشکل یا ابهام و یا نقصی در مبحثی علمی یافته اید و با انجام تحقیقات مقدماتی میخواهید راه حلی برای رفع آن مشکل پیشنهاد کنید و طبیعتا اطلاعات مقدماتی کافی در این مبحث دارید و میتوانید ارزش آنرا تبیین نمایید.

 
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام