امتیاز انتشار مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی برای دانشجویان و اساتید امری اثباتشده و غیرقابلانکار است. بهطورکلی یک پژوهشگر هرچقدر هم که برای تحقیق و نگارش مقاله خود تلاش کند تا هنگامیکه نتیجه زحمات خود را بهصورت چاپ مقاله علمی دریک مجله معتبر مشاهده نکند. نمیتواند از امتیاز انتشار مقاله علمی و افتخار آن بهرهمند شود.
درواقع اهمیت چاپ مقاله بهاندازهای است که تعداد مقالات چاپشده، ملاکی برای آینده تحصیلی و شغلی دانشجویان و ارتقا درجه علمی اساتید محسوب میشود؛ بنابراین ازآنجاکه نوشتن صحیح و مناسب مقاله و انتخاب مجله مناسب یک رکن اساسی برای چاپ مقالات علمی است، در این مطلب از سینا ترجمه سعی شده است که به بررسی انواع مقالات و مجلات و تمام مواردی که برای سابمیت و چاپ مقاله در مجلات معتبر موردنیاز است پرداخته شود. تا شما عزیزان علاوه بر آشنایی با انواع مقالات و مجلات معتبر بامطالعه این مطلب بتوانید با صفرتا صد مقالهنویسی آشنا شده و مقاله خود را در مجلات معتبر، سابمیت و چاپ نمایید.
در ویدئو زیر صفر تا صد چاپ مقاله شرح داده شده است:
وجود امتیازات فراوان و باارزش چاپ مقاله در مجلات معتبر برای دانشجویان یا محققان موجب گردیده که روزبهروز شاهد افزایش تعداد متقاضیان پذیرش و چاپ مقاله در مجلات برجسته و معتبر دنیا باشیم. به همین جهت رقابتی سنگین در میان پژوهشگران دیده میشود که بدون شک هدف همه آنها بهرهمندی از مزایایی است که بهواسطه پذیرش مقاله در یک مجله معتبر برای نویسنده حاصل میشود؛ که در ادامه مطلب به یک سری از مزایا نگارش و چاپ مقاله که میتواند برای نویسنده مفید باشد اشارهشده است:
سهولت در پذیرش برای مقطع دکتری یا اخذ پذیرش ورود به دانشگاههای معتبر در سراسر جهان
امکان تحصیل در دانشگاههای آزاد و سراسری بدون شرکت در آزمون ورودی
در معرض دید قرار دادن نتایج تحقیقات علمی در سراسر جهان
افزایش حقوق و مزایای شغلی برای پژوهشگران شاغل
پذیرش جهت عضوهیئت علمی شدن در دانشگاه
امتیاز بالا برای استخدام در شغلهای دولتی
امکان ثبت تحقیقات و نتایج به نام نویسنده
امکان ارتباط با محققان سایر کشورها
عضویت در بنیاد ملی نخبگان کشور
ایجاد اعتبار برای نویسنده مقاله
ارتقا رتبه علمی اساتید
شناخت تقسیم بندی انواع مقالات علمی برای کسانی که می خواهند به دنیای مقاله نویسی وارد شوند از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین در ادامه مطلب به شناخت دو نوع مقالات ژورنالی و مقالات کنفرانسی به طور مفصل خواهیم پرداخت.
منظور از مقاله ژورنالی ، مقاله می باشد که یک یافته جدید علمی را به طور کامل و شفاف بررسی کند. نگارش مقالات ژورنالی به دقت خاصی نیاز دارد در واقع در این نوع مقالات، پژوهش جدید با پژوهشهای پیشین مقایسه و نتایج به صورت دقیق و مفصل توضیح داده میشوند. از این رو می توان گفت مقالات ژورنالی از اعتبار بیشتری برخوردار هستند.
مقالات و همچنین مجلات و ژورنالهای علمی به سه دسته داخلی، خارجی و جهان اسلامی تقسیم میشوند. که هر کدام از این مقالات شامل زیر مجموعه هایی است که هر کدام را به تفضیل توضیح خواهیم داد.
مقالات داخلی، مقالاتی هستند که درمجلات و یا نشریات داخل کشور به چاپ میرسند. در حالت کلی در ایران سه نوع مجله داریم که اعتبار و درجه علمی این مجلات از سوی یکی از سه ارگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و حوزه علمیه تعیین می شود .که این مجلات مقالاتی را که در زیر به آنها اشاره شده است را به چاپ می رسانند.
یک مقاله پژوهشی مقاله ای است که اساس و پایه آن را یک پروژه پژوهشی یا آزمایشگاهی تشکیل می دهد. روال طبیعی ایجاد مقاله پژوهشی به این صورت ای است که گروهی از دانشمندان یا محققان در پی یافتن پاسخ یک سوال علمی، دست به پژوهش علمی چه از نظر تئوری و چه از نظر آزمایشگاهی می زنند و نتایج یافته های خود را مورد تحلیل قرار می دهند تا بتوانند یافته های خود را تفسیر کنند و در صورت امکان به پرسش علمی ای که محرک اولیه برای آغاز این تحقیق بوده است، پاسخ دهند. در واقع محققان یافته های خود را در قالب یک مقاله پژوهشی درآورده و آن را در مجلات به چاپ می رسانند تا سایر محققان نیز حاصل پژوهش آن ها را مطالعه نمایند.
این گونه مقالات همان طور که از نامشان پیدا است به ترویج یکی از رشته های علوم می پردازد بر خلاف مقالات علمی پژوهشی این مقالات دارای ایده جدید و نوآورانهای از جانب نویسنده مقاله نیستند و هدف آنها اغلب مرور فرآیند تحقیقات پیشین و مطالعه نتایج آنها در یک حوزه تخصصی ویژه و موضوع مشخص است. این مقالات نتایج و دادههای موجود در مقالات پیشین را گردآوری میکنند و به طور خلاصه و در یک مقاله جامع آنها را به نگارش در میآورند. نویسندگان این مقالات میتوانند ساختار جدیدی به تحقیقات گذشته دهند و نتایج را طبق نظر خود تفسیر نمایند. مقالات علمی ترویجی برای خوانندگان یک دید کلی از مجموع تحقیقات در یک زمینه خاص و نتایج آنها فراهم میکند و سعی میکند آنها را به زبان خود برای مخاطبان انتقال دهند.
همانطور که ذکر شد در مقالات علمی ترویجی، مطلبی به علم و دانش اضافه یا کم نخواهد شد. نویسنده این نوع مقالات ایده خود را از مقالات و تحقیقات پیشین دریافت می کنند. با این وجود، به روش های خاصی می توان این اطلاعات را گرد هم آورد. که در زیر به آنها اشاره شده است:
مقالات علمی ترویجی مروری: این نوع مقالات، مروری مقالاتی است که در گذشته نوشته شده اند و با بررسی نتایج هر یک از مقالات، مقاله ای جدید را گردآوری می کنند.
مقالات علمی ترویجی ترجمهای: در این مقالات معمولاً یک مقاله علمی معتبر را در یک زبان جدید ترجمه کرده و در اختیار خوانندگان بومی قرار میدهند.
مقالات علمی ترویجی تحلیلی : نویسنده این نوع مقالات، علاوه بر گردآوری نتایج و مطالب سایر مقالات در یک موضوع مشخص و خاص، نتایج آنها را تحلیل میکنند و روش انجام تحقیق و نتایج به دست آمده را به زبان خود تفسیر کرده، در اختیار مخاطبان قرار میدهند.
در بین این سه نوع مقاله، مقاله علمی ترویجی تحلیلی، ارزش علمی بالاتری دارند. |
---|
مقالات علمی تخصصی، از انواع مقالاتی هستند که در مجلات سازمانی یا مجلات وابسته به نهادهای خاص به چاپ میرسند. این مقالات به بررسی مباحث تخصصی مربوط به یک حوزه علمی مشخص میپردازند و چاپ آنها برای دانشگاهیان هیچ امتیازی دربر ندارد، چراکه مجلات علمی تخصصی فاقد هرگونه امتیاز یا مجوز علمی از ارگانهای ذیربط هستند.
مقالات خارجی به مقالاتی اتلاق میشود که در سطح بینالمللی ارائه و در سطح جهانی دارای اعتبار می باشند. که در زیر در مورد سه نوع مقالات خارجی معتبر که شامل آی.اِس.آی(ISI)، پابمِد(Pubmed) و اسکوپوس (Scopus) است . توضیحات لازم ارائه خواهد شد.
مجلات ISI جزء بخشی از موسسه تامسون رویترز یکی از معتبر ترین موسسات در سطح جهان است از این رو این مجلات امتیاز پژوهشی بالایی نسبت به بقیه مجلات دارد. درواقع ISI یک مرجع تعیین استاندارد و معتبر بودن نشریات علمی در سراسر جهان است بدین معنا که صلاحیت نشریات مختلف در زمینههای مختلف بررسیمی شوند و در صورت داشتن اعتبار علمی و رعایت اصول فنی چاپ نشریه، در لیست نشریات این موسسه قرار میگیرد؛ بنابراین مجلاتی که در لیست مجلات این موسسه قرار میگیرند به مجلات ISI مشهور هستند و اگر مقالهای در چنین مجلاتی به چاپ برسد، مقاله ISI نام میگیرد. ملاکی که موسسه تامسون رویترز برای ارزشدهی به مجلات ISI استفاده میکند، ایمپکت فاکتور (IF) و یا ضریب تأثیر نام دارد. که پایگاه تامسون رویترز و مجلات ISI هرساله دو لیست منتشر میکند که یک لیست متعلق به مجلات بدون ضریب تأثیر (ISI LIST) و دیگری متعلق به مجلات دارای ضریب تأثیر (JCR LIST) است. که در ادامه مطلب به چگونگی تعیین ضریب تأثیر و مقالات jcr که معتبرترین مقالات در سطح جهان است اشاره خواهد شد.
ضریب تأثیر بهصورت میانگین، تعداد ارجاعات به یک مورد قابل استناد (نظیر مقاله پژوهشی، مقاله مروری، نامه، یادداشت، چکیده و..) در یک مجله علمی در طول زمانی معین تعریفشده است. ضریب تأثیر، تعداد ارجاعات به مقالههای منتشرشده در دو سال قبل مجله تقسیمبر تعدادد کل مقالههای منتشرشده در دو سال مذکور است. در مواردی ضریب تأثیر مجله بهطور میانگین (که معدل ضریب تأثیر طول دوران فهرست شدن آن مجله در ISI می باشد)، نیز مورداستفاده قرار میگیرد. این شاخص مهمترین و درعینحال کاربردیترین شاخص ارزیابی مجلهها ازنظر ISI است.
تعداد ارجاعات به مقالات منتشر شده در 2 سال
تعداد کل مقالات منتشر شده در آن مجله در 2 سال
همانطور که بیان شد JCR عنوانی برای مجلات دارای ضریب تأثیر است؛ که هماکنون در سطح جهانی بیشترین امتیازات و اعتبار پژوهشی به این مجلات تعلق میگیرد. مقالاتی که توسط مجلات JCR پذیرش میشوند حتماً باید در سطح علمی بسیار بالایی قرارگرفته و تمامی فیلتر های لازم را طی نماید تا مورد تائید داوران این مجلات قرارگرفته و در مجلات JCR چاپ شوند؛ که میتوان گفت چاپ مقاله در این مجلات بهصورت رایگان و داوری در آنها چندمرحلهای، زمانبر و بسیار سختگیرانه است؛ و فقط مقالاتی موردپذیرش قرار میگیرند که تمامی استانداردهای لازم را برای چاپ مقاله داشته باشند.
پاب مد Pubmed یکی از معتبر ترین پایگاه های علمی در حوزه پزشکی است. با ورود به پایگاه PubMed، شما بهوضوح شاهد حضور مقالات و مجلات پزشکی خواهید شد. درواقع پایگاه Pubmed به کاربران این امکان را میدهد تا با تحقیقات مختلفی که در حوزه پزشکی انجام میگیرد بهراحتی آشنا و جدیدترین اطلاعات را پیش ببرند تا بتوانند بهترین تصمیمات را درزمینهٔ پزشکی رقم بزنند. ازآنجاکه دستاوردهای پزشکی هرساله تغییر و اطاعات پزشکی هر پنج سال دو برابر میشود کار برای افرادی که درزمینهٔ پزشکی مشغول به فعالیت هستند دشوار میشود بنابراین استفاده از پایگاه پابمد از اهمیت بالایی برخوردار هست. در حقیقت به مقالاتی که از سوی پایگاه Pubmed پذیرفته می شوند و در آن نمایش پیدا می کنند، مقالات پابمد گفته میشود؛ که یکی از مهمترین واصلیترین پایگاه داده پابمد، مِدلاین نام دارد که می توانیم از طریق آن در زمینه پزشکی به اطلاعات مهمی دست یابیم.
پایگاه اسکوپوس Scopus یکی از مشهورترین پایگاه مجلات است که در زیرمجموعه پایگاه الزویر ELSEVIER قرارگرفته است که بسیاری از دانشگاههای معتبر اسکوپوس Scopus را بهعنوان علمیترین مرجع استنادی به رسمیت میشناسند. درواقع به مجلاتی که در پایگاه Scopus اطلاعاتی قرار میگیرند مجلات اسکوپوس گفته می شود که بر اساس میزان Q یا Quartile Scores که در زیر به آنها اشاره شده است دسته بندی می شود.
کیو یک Q1 نشان دهنده این است که مجله از لحاظ رتبه در سطح بالا قرار دارد و جزء 25 درصد اول مجلات نمایه شده در اسکوپوس است. |
کیو سه Q3 نشان دهنده این است که مجله از لحاظ رتبه جزء طبقه میانه به سمت پایین یعنی بین 50 تا 75 درصد یک طبقه قرار دارد. |
کیو دو Q2 نشان دهنده این است که مجله از لحاظ رتبه جزء طبقه میانی یعنی بین 25 تا 50 درصد یک طبقه قرار دارد. |
کیو چهار Q4 نشان دهنده این است که مجله از لحاظ رتبه، جزء طبقه پایین یعنی 25 درصد انتهایی یک طبقه قرار دارد. |
در واقع نمره بین Q1 تا Q4 نشان از ارزش یک مجله است. و تعلق گرفتن شاخص Q1 و Q2 به مجلات نشان از امتیاز بالای آن مجله دارد.
پایگاه ISC توسط کشور عزیزمان ایران که به عنوان قطب علمی برتر جهان اسلام است، تاسیس شده است. پایگاه ISC در راستای پیشبرد اهداف علمی جامعه بینالمللی نقش به سزایی را ایفا می نماید.
ISC بر اساس معیارهای علمی معتبر، مجلات علمی کشورهای اسلامی را تجزیهوتحلیل میکند. پایگاه ISC درواقع بعد از ISI و اسکوپوس در رتبه سوم جهان قرار دارد و این پایگاه (ISC) در تمامی علوم میتواند تقسیمبندی انواع مقالات علمی را با استاندارهای سخت گیرانه خود قبول کند به همین دلیل مقالاتی که در پایگاه ISC اکسپت می شوند نیز ارزش علمی بالایی دارند.
همچنین پایگاه ISC با معرفی بیش از 800 مجله در داخل و خارج از کشور علاوه بر اینکه پروسه طولانی چاپ مقاله در نشریات علمی-ترویجی و علمی-پژوهشی را که گاهی تا یک سال هم زمان می برد، کوتاه می نماید بلکه به پژوهشگران این فرصت را می دهد تا باهزینه کم نسبت به سایر مجلات مقالات خود را با احتمال پذیرش بالا به چاپ برسانند.
علاوه بر مقالات ژورنالی که در قسمت بالا به آنها اشاره شد، مقالات دیگری هم هستند که به مقالات کنفرانسی معروفاند. این دسته از مقالات همانطور که از نامشان پیداست در کنفرانسها ارائه میشوند.
درواقع کنفرانس جایی است که بسیاری از محققان و دانشگاهیان در آن گرد هم جمع میشوند و درباره یک موضوع علمی و تحقیقاتی به بحث و گفتگو میپردازند. در بیشتر کنفرانسهای دانشگاهی و علمی، افراد برای معرفی و ارائه جدیدترین پژوهشهایی که انجام دادهاند حاضر میشوند و سایرین برای مشاهده و بررسی این موضوع آنها را همراهی میکنند. که این کنفرانس ها در سطوح زیربرگزار می شوند.
کنفرانس بین المللی
کنفرانس ملی یا کشوری
کنفرانس منطقه ای
کنفرانس داتشجویی
در مقالات کنفرانسی معمولاً ایدههایی مطرح میشود که هنوز بهخوبی و با جزئیات به آنها پرداخته نشده و با مقالات و دستاوردهای موضوعی مشابه مورد مقایسه قرار نگرفتهاند. البته مقالات کنفرانسی بهجز ارائه به شکل شفاهی در کنفرانسها بهصورت پوستر یا در قالب بحث و گفتوگو در جریان رویداد کنفرانس هم مطرح میشوند. پس اگر به دنبال این هستید که رزومهتان را برای شرکت در مصاحبه دکتری پربار کنید و فرصت کافی برای نگارش مقاله و دریافت پذیرش آن برای انتشار در ژورنالها ندارید، به فکر شرکت در کنفرانسها و تولید تعدادی مقاله کنفرانسی باشید. درست است که این دسته از مقالات معمولاً ارزش کمتری نسبت به مقالات ژورنالیها دارند اما میتوانند در مدتی کوتاه، رزومهتان را از خالی بودن نجات دهند. علاوه بر این مورد، شرکت در کنفرانسها برای کسانی که میخواهند در یک حیطه علمی با متخصصان و افراد دیگر آشنا شوند مکان بسیار خوبی است؛ که با شرکت در کنفرانسها میتوانند در جریان تحقیقات و مسیر رشد موضوعات تخصصی رشته خود قرارگرفته و با محققان رشته خود بیشتر آشنا شوند.
مقالات کنفرانسی میتوانند به دو شکل سخنرانی بهصورت شفاهی و یا در قالب پوستر ارائه شوند. که در همه موارد ذکرشده باید مقاله را در قالبی مانند پاورپوینت برای ارائه به حضار، مرتب و سازماندهی نمایید. که در ادامه مطلب به چگونگی ارائه هر یک از مقالات کنفرانسی اشاره خواهد شد.
در ارائه شفاهی که برای مقالات در کنفرانسها در نظر گرفته میشود، نویسنده باید در مقابل افراد جمع حاضر شود و کار خود را در قالب پاورپوینت یا برنامهای شبیه آن برای دیگران شرح دهد. این ارائه نباید چندان طولانی باشد و تقریباً برای هر شخصی حدود 20 دقیقه زمان قائل میشوند. پس لازم است که پاورپوینت به بهترین و بهینهترین شکل ممکن آمادهشده باشد و محتوای موجود در مقاله را به زبانی واضح، مختصر و البته مفید بیان کند. استفاده از ویژگیهای بصری نرمافزار پاورپوینت در ارائه مقاله میتواند کمک شایانی به انتقال درست پیام محتوای اثر به مخاطبان کند.
ارائه مقالات کنفرانسی در قالب پوستر شیوه دیگری است که در کنفرانسهای گوناگون رواج دارد. یعنی شرکتکنندگانی که مقاله را نگارش کرده اند، این امکان را دارند که مقالهشان را به شکل پوستر آماده و طراحی کنند و در بخشی از کنفرانس برای مخاطبان ارائه دهند. البته همیشه پوستر کردن یا ارائه شفاهی انتخاب نویسندگان مقالات نیست و بعد از اینکه مقاله به دبیرخانه تحویل داده شد، مسئولان کنفرانس هستند که با داوری اثر به این نتیجه میرسند که باید مقاله در قالب پوستر و یا سخنرانی ارائه شود. ولی در برخی مواقع کنفرانسها این حق را به نویسنده می دهند که خود انتخاب کنند.
بعد از بررسی هر یک از مقالات ژورنالی و کنفرانسی میتوان به این نتیجه رسید که مهمترین تفاوت مقالات ژورنالی با کنفرانسی در سطح نوآوری و صحت نتایج ارائهشده در مقاله است. که در زیر به تفاوتهای مقالات کنفرانسی و ژورنالی بهطور کامل اشارهشده است.
مقالات ژورنالی نسبت به مقالات کنفرانسی دارای اعتبار و ارزش علمی بالاتری هستند؛ زیرا صحت و اعتبار نتایج در مقالات ژورنالی نسبت به مقالات کنفرانسی بیشتر است. البته لازم به ذکر است که اعتبار مقالات چاپشده در کنفرانس های معتبر میتواند بالا باشد.
برای ارسال مقاله به مجله محدودیت زمانی وجود ندارد و هر زمان که مقاله آماده باشد میتوان آن را به مجله ارسال کرد؛ اما زمان خاصی برای ارسال مقاله به کنفرانس مقرر میشود و اگر مقاله در آن زمان ارسال نشود داوری نشده و رد میشود.
مدتزمان داوری در مقالات ژورنالی نسبت به مقالات کنفرانسی بسیار طولانیتر است. حتی گاهی اوقات بیش از یک سال طول میکشد و معمولاً مقاله چندین بار مورد تجدید داوران و اصلاح نویسندگان قرار میگیرد.
در مقالات ژورنالی محدودیت تعداد صفحات وجود ندارد البته بهجز چند مورد مثل IEEE که 12 صفحه هست و برای تعداد صفحات بیشتر هزینه اضافی گرفته میشود. اما مقالات کنفرانسی محدودیت بیشتری دارند.
مقالات ژورنالی بهطور مفصلتر و دقیقتر به جزئیات و یافتههای آن میپردازد درحالیکه مقالات کنفرانس بیشتر به مطرح کردن و توضیح دادن ایده با انجام آزمایشات و شبیهسازیهای ساده میپردازد.
مجلات را از نظر نوع دسترسی می توان به دو دسته آزاد (Open access) یا عدم دسترسی آزاد (close access) تقسیم کرد. در واقع اگر مجله ای برای چاپ یک مقاله، از مولفین آن مقاله، هزینه دریافت کند یا نه، دسترسی مقاله را تعیین می کند. که در ادامه مطلب به اختصار در مورد هر یک از مجلات صحبت خواهد شد.
برای چاپ مقالات اپن اکسس، نویسنده باید هزینه ای را به مجله بپردازد اما خوانندگان این نوع مقالات برای مطالعه مقاله هیچ پرداختی ندارند. مزیت این نوع مقالات قرارگیری در دسترس آسان و رایگان محققان زیادی می باشد.
چاپ مقاله کلوز اکسس رایگان است و مولف هزینه ای را به مجله نمی دهد اما خوانندگان برای دسترسی به محتوای مقاله و برای استناد کردن به آنها باید هزینه به مجله بپردازند. اصطلاحا به این نوع مقالات، مقالات پولی می گویند.
همانطور که در بالا بررسی شد مقالات دارای انواع مختلف است که در مورد انواع مقالات بر اساس نوع انتشار و نوع دسترسی توضیحات لازم ارائه شد و در این قسمت میخواهیم دستهبندی دیگری از مقالات که شامل تقسیمبندی بر اساس ساختار است را به شما عزیزان معرفی کنیم.
در مقاله تحلیلی مؤلف با استفاده از منابع پژوهشی پیشین، نظریه خاصی را در حوزه کار خود مطرح مینماید. در این نوع مقاله نویسنده ممکن است نظریههای قبلی را گسترش دهد، آنها را با استفاده از شواهد استحکام بخشد و یا آنها را به شکل دیگری بیان و مورد تأمل و تردید قرار دهد که این نوع مقالات بهعنوان مقالات نظری نیز شناخته میشوند.
همانطور که از نام این نوع مقالات برمیآید، افراد صاحبنظر و باتجربه که بهطور گسترده و مستمر در زمینه مقولهای علمی به پژوهش مشغولاند، با بررسی تعداد زیادی از مقالات مرتبط، ضمن بیان تاریخچه و تشریح پژوهشهایی که طی سالهای گذشته در زمینهٔ آن موضوع انجام شده است، وضعیت فعلی و نیز پژوهشهای آتی را بیان و مرور میکنند. همچنین نویسندگان در مقالات مروری به ارائهٔ نظرات و دستاوردهای پژوهشی خود میپردازند و افقهای جدید و پیش رو را نشان میدهند. گاه نیز مجله از پژوهشگران برجسته دعوت میکند دربارهٔ یک موضوع بهروز پژوهشی مقالهٔ مروری بنویسند که اصطلاحا به این گونه مقالات invited review گفته میشود.
تقسیم بندی مقالات مروری
زمانی که فرضیه واحد نداریم نویسنده با استفاده از دانش و تجربیات خود به جمعبندی و نتیجهگیری حول آن موضوع میپردازد. که معمولا نتیجهگیری این مقالات بهصورت کیفی جمع بندی و انجام می شود.
در این نوع مقاله ادبیات پژوهشی موجود در یک حیطه خاص مورد توجه قرار میگیرد و از مطالعه آن مقالات به یک سوال پژوهشی پاسخ داده شده و نتیجه نهایی از میان تحقیقات متفاوتی بیرون کشیده می شود.
این نوع مقاله در حقیقت حد وسط بین دو مقاله مروری دیگر است. در این نوع مقاله مروری، اطلاعات کافی از یک پژوهش در اختیار خواننده قرار می گیرد تا خواننده به طور مستقل بر اساس آن شواهد نتیجه گیری کند.
مطالعه موردی یکی از روشهای تحقیق کیفی است و با توجه به اینکه یکی از ویژگیهای عمده تحقیق کیفی، تمرکز آن بر مطالعه عمیق نمونه معینی از یک پدیده است، به همین دلیل، گاهی به پژوهش کیفی، پژوهش موردی نیز گفته میشود. اگرچه این دو روش، مترادف یکدیگر نیستند، وجود این پژوهش موردی بهعنوان یک رویکرد تخصصی از پژوهش علمی، بهویژه بهعنوان واکنشی به درک محدودیتهای پژوهش کمی تکاملیافته است. درواقع تحقیق کیفی با دادههایی سروکار دارد که واقعیتهای موردمطالعه را بهصورت کلامی، تصویری یا امثال آن (نه کمّی و عددی) نمایان کرده و مورد تحلیل قرار میدهد. شناخت کل واقعیت، شناخت ابعاد نهان پدیده اجتماعی و همچنین دستیابی به کلیت منحصربهفرد تنها از طریق مطالعات موردی امکانپذیر است.
این نوع مقاله صرفا به گردآوری وانعکاس نقطه نظرهای مذتلف مندرج در نوشته های مرتبط با موضوع خاص می پردازد و در واقع کار تازه ای را عرضی نمی کند. تفاوت آن با مقاله تحلیلی این است که به ارائه نظریه جدیدی منتهی نمی شود و نیز با مقاله مروری این تفاوت را دارد که الزاما به سنجش و ارزیابی کلیه آثار قبلی نمی پردازد.
این نوع مقاله برگرفته از پژوهشی است که بهتازگی پایانیافته است و چون متکی بر یافتههای تحقیقاتی است، گزارش تحقیق نیز به آن گفته میشود. این نشان میدهد که ویژگی منحصربهفرد مقاله پژوهشی، داشتن یک ایده یا ابتکار یا نتیجه کاملاً جدید و تازه است. بهعبارتدیگر میتوان گفت مقاله پژوهشی حاوی ایده یا موضوعی کاملاً نو است، به این معنا که پژوهشگر طی یک کار پژوهشی دقیق، ایده، موضوع، یا روش جدیدی را مطرح میکند و به نتایج کاملاً جدیدی دست مییابد که پیشتر وجود نداشته است.
مقاله ای که یک محقق نگارش می کند باید به شکل قابل قبول و منطقی تنظیم و همه استاندارد های لازم را رعایت کرده باشد. زیرا تعداد زیادی از افراد آن را مطالعه و به آن استناد می کنند. ازاینرو در ادامه مطلب به یک الگو و ساختار استاندارد که اکثر مقالات علمی از آن پیروی میکنند اشارهشده است تا شما پژوهشگران بامطالعه این بخش بتوانید به بهترین شکل مقاله خود را نگارش نمایید.
عنوان (Title)
عنوان مناسب، باید اطلاعاتی در مورد محتوای مقاله در دسترس خوانندگان قرار دهد به عبارتی باید مفهوم اصلی پژوهش را نشان دهد و بهطور خلاصه مضمون اصلی پژوهش و متغیرهای اصلی و رابطه آنها را باهم مشخص کند.
نکاتی که در انتخاب عنوان باید مورد توجه قرار گیرند:
عنوان مقاله باید کوتاه، دقیق، رسا و جذاب باشد.
عنوان باید بهگونهای انتخاب شود که نظر خوانندگانی را که ابتدا فهرست مطالب را مرور میکنند را به خود جلب نماید.
به دلیل اینکه بعضی از مجلات تعداد کلمات یا حروف مورداستفاده در عنوان مقاله را محدود ساختهاند باید به این مسئله توجه شود. (برای مثال 10 کلمه یا کمتر).
در صفحه عنوان مقاله، به دنبال عنوان پژوهش نام مؤلف یا مؤلفان ذکر می شود و در سطر زیر آن نام مؤسسه، بخش، دانشکده یا دانشگاهی که هر یک از مؤلفان یا پژوهشگران در آن مشغول به کار هستند، درج می شود.
ترتیب قرار گرفتن نام مؤلفان به دنبال یکدیگر باید متناسب با میزان همکاری آنان در انجام پژوهش باشد ولی اگر میزان مشارکت همه افراد در اجرای پژوهش یکسان است اسامی آنان به ترتیب حروف الفبا به دنبال هم قرار میگیرند.
چکیده (Abstract)
در مجلات علمی چکیده و خلاصه مشابه یکدیگرند، هرچند معنای آنها در فرهنگ لغات با یکدیگر متفاوت است ولی مجلات یکی از دو نام را برمیگزینند. درواقع چکیده مانند ویترین هر مقاله عمل میکند؛ بنابراین سعی کنید چکیده را گیرا بنویسید و نکات اصلی پژوهش را در آن منظور کنید. اغلب خوانندگان ابتدا چکیده یک مقاله را مطالعه میکنند و بر اساس برداشتهای خود تصمیم به مطالعه مقاله میگیرند. چکیده باید یافتههای مهم پژوهش را بهطور خلاصه ارائه داده و متضمن نکات اصلی باشد. معمولاً چکیده مقالات از 150 تا 250 واژه تشکیلشده است؛ اما برای تهیه آن باید ضوابط هر مجله را رعایت نمایید.
چهار بخش عمده در نگارش چکیده
هدف (introduction, objective): در این قسمت موضوع پژوهش و هدف تحقیق در صورت امکان در یک یا دو جمله بیان می شود. |
---|
روش بررسی (methods): در این قسمت آزمودنیها با ذکر ویژگیهای ضروری مانند روش نمونهگیری، تعداد، نوع، جنس و مانند آنها مشخص میشوند. همچنین روش آزمایش، شامل ابزارها و دستگاهها، شیوه جمعآوری دادهها، نام آزمونهای آماری و سایر موارد ضروری بیان می شود. |
---|
نتایج (results): در این قسمت از مقاله از صفات مبهم استفاده نکنید و نتایج اصلی بهدستآمده را به صورت خلاصه بیان نمایید. |
---|
بحث (conclusion): تفسیر نتایج ازنظر اهمیت و کاربردهای احتمالی را در این قسمت بیان نمایید. |
---|
در نگارش چکیده باید به موارد زیر توجه شود:
اصطلاحات مهم و کلیدی را در چکیده بیاورید.
از ذکر منابع در چکیده خودداری کنید.
از علائم اختصاری در چکیده استفاده نکنید.
از ارجاع خوانندگان به جداول یا تصاویر داخل متن خودداری کنید.
از جملات ساده، حقیقی و ارزشمند استفاده کنید مثلاً (70% افراد پس از انجام تمرین بهبود یافتند).
برای شمارهها از ارقام استفاده کنید. مثلاً بهجای پانزده بنویسید 15.
در این قسمت فقط گزارش کنید و از نقد و ارزیابی خودداری کنید.
برای نوشتن مطالب، زمان گذشته (ماضی) را انتخاب کنید.
کلمات کلیدی (keywords)
بسیاری از مجلات از نویسنده میخواهند تا کلیدواژههایی را برای مقاله خود ارائه دهند، این کلیدواژهها در نمایه مجله ذکر میشوند و خوانندگان را به مقالات موردنظرشان هدایت میکنند. در این بخش از ارائه عناوین کلی خودداری نمایید و اطمینان حاصل کنید که واژههای انتخابی تا حد امکان اختصاصی باشند تا خوانندگان مقاله بهخوبی بتوانند بر آن تمرکز نمایند.
مقدمه (Introduction)
مقدمه نگارش شده باید به برخی سؤالات پاسخگو باشد: هدف شما از پژوهش چه بوده و درصدد دستیابی به چه نتایجی بودید؟
در مقدمه مقاله باید به چه مواردی اشاره شود:
مروری خلاصه بر متون مرتبط و نتایج منطقی که محقق را به انجام پژوهش فعلی تشویق کرده است.
تعریف مشکل یا مسئله و اهمیت مشکل و راههای مقابله با آن و عوارضی که تداوم آن ایجاد میکند.
در این قسمت بیان واضح هدف از انجام پژوهش و روش انتخابشده برای حل مشکل نیز بیان می شود.
تکامل منطقی نظریه یا هدف خود را نشان داده و به خوانندگان میگویید که چرا مقاله را مطالعه میکنند.
پژوهشهای منتشرشده قبلی بر موضوع پژوهش را بهطور خلاصه مرور کنید.
فقط به منابعی اشارهکنید که برای مقبولیت مطالعه شما اساسی هستند.
روش ها (Methods)
میتوان گفت قسمت روش قلب مقاله است. بخش روش باید با یک توالی منطقی شرح داده شود و بیانگر این باشد که مطالعه چگونه طرحریزی و اجراشده است و دادهها چگونه تحلیل شده اند. این بخش باید بهگونهای نوشته شود که اگر محقق دیگری تصمیم به تکرار کار شما گرفت بهراحتی بتواند مطالعه را عیناً و یا به شکل دیگری انجام دهد. این بخش از چند بخش فرعی تشکیل میشود که عبارتاند از:
نوع مطالعه
نوع مطالعهای که در پژوهش مد نظر استفاده شده است باید به صورت کامل بیان شود.
شرکتکنندهها
در این قسمت تعداد نمونههای شرکتکننده در پژوهش (انسان، حیوان و ...) جنس، سن و سایر اطلاعات لازم درباره آنها و نیز نحوه شرکت دادن آنان بر پژوهش نوشته میشوند.
مواد
درصورتیکه از مواد یا وسایل خاصی استفاده میشود، از قبیل مواد شیمیایی و دارو خاص و ... را به دصورت واضح ذکر کنید تا سایر پژوهشگران در انجام تحققاتخود بتوانند شرایطی دقیقاً مشابه به شرایط شما پدیدآورند.
روش جمعآوری دادهها
در اینجا ابزارهای پژوهش بیان میشود. منظور دستگاهها، ابزارآلات، آزمونها، پرسشنامه و نظایر آن میباشند. درباره آزمونها و پرسشنامه بهویژه درباره روایی و پایایی آنها توضیحات لازم باید ارائه داده شود.
شیوه اجرا
در این بخش تمام مراحل اجرا پژوهش بهطور خلاصه وصف میشود. بهطور مشخص در این قسمت نحوه انتخاب گروهها و مشاهده دستورالعملهایی که به آزمودنیها دادهشده طریقه اعمال متغیر مستقل بر متغیر وابسته، طرح پژوهش، تعاریف متغیرها و اینکه برای شرکتکنندگان در آزمایش یا آزمودنیها دقیقاً چه اتفاقاتی رخداده است، در مورد روشهای شیمیایی یا آزمایشگاهی علاوه بر ذکر خصوصیات مواد و کیتهای بهکاررفته، حساسیت، اختصاصی بودن و تغییرات در اندازهگیری یک نمونه باید ذکر شود.
رعایت اخلاق تحقیق
رضایتهای کسبشده و بخصوص بازنگری طرح تحقیق و تصویب آن توسط کمیته اخلاق در پژوهش باید ذکر شود.
روش های تحلیل آماری
روشها تحلیل آماری باید ذکر شود ولی آوردن نام نرمافزار مورداستفاده لازم نیست؛ زیرا اکثر آزمونها شناختهشده هستند و نیازی نیست که آنها را توضیح دهید درصورتیکه روشی شناختهشده نیست باید منبع را ارائه کنید.
نتایج (Results)
این قسمت از مقاله بخش توصیفی مقاله است که به بیان نتایج حاصل از آزمایشها میپردازد. بخش نتایج مقاله شامل دو بخش کلیدی توصیف کلی یافتههای مهم مطالعه و بیان واضح و دقیق اطلاعات بهدستآمده هست. درواقع هدف از نگارش نتایج، پاسخگویی به سؤالات تحقیق است ولی شرح یافتههایی را نیز شامل میشود که در فرضیات وجود نداشته و محقق ضمن اجرای پژوهش به آنها دستیافته است. در ضمن در گزارش نتایج آزمونهای آماری، ذکر این نکته که چه فرضیههایی تأییدشده و کدامیک تأیید نشده است نیز ضرورت دارد.
در نگارش نتایج مقاله به موارد زیر باید توجه شود:
بخش نتایج را به ترتیب فهرست فرضیهها تنظیم کنید.
سعی کنید نتایج واضح باشد و از تکرار غیرضروری اطلاعات متن، تصاویر و جداول پرهیز کنید.
بهجای ارائه تعداد زیادی رقم، میانگین آنها را ذکر کنید.
بحث (Discuss)
نگارش بحث دشوارترین قسمت مقاله است و نیاز به تفکر دقیق دارد. در این قسمت باید به این سؤالات پاسخ دهید: نتایج بهدستآمده چه معنایی دارد؟
لازم است در قسمت بحث شباهتها و یا تفاوتهای بین نتایج پژوهش با پژوهشهای قبلی روشن شود، نقاط ضعف پژوهش بیان شود و همچنین کمکهایی را که یافتههای پژوهش به روشن شدن مسئله کردهاند نیز معلوم شود. در قسمت بحث مقاله است که میتوانید یافتههای خود را به یافتههای حاصل از پژوهشهای قبلی مرتبط و درصورتیکه این یافتهها با یکدیگر همخوانی نداشته باشند علت آن را بیان کنید.
در نگارش بحث مقاله به موارد زیر باید توجه شود:
خلاصه یافتههای مهم در یک پاراگراف در ابتدای بحث آورده شود.
به مشکلات پیشآمده با روشهای بهکاررفته اشاره شود.
یک نتیجهگیری مختصر در مورد پژوهش ارائه شود.
نتایج با کارهای قبلی مقایسه شود.
نتیجه گیری (Conclusion)
آخرین بخشی که یک خواننده در مقالات علمی مطالعه میکند، بخش نتیجه گیری مقاله است. نتیجه گیری آخرین پاراگرافهای همه مقالات را شامل می شود. در واقع نگارش این بخش تا حدودی شبیه چکیده مقاله است با این تفاوت که در چکیده که اولین بخش مقاله است، نکات پیشزمینهای مطرح میشود تا ذهن خواننده برای خواندن محتوای اصلی مقاله آماده باشد. اما در بخش نتیجه گیری فرض بر این است که خواننده مطالب مقاله را خوانده پس نیازی به بیان نکات اضافی و اولیه نیست. در این بخش تنها خلاصهای از نکات مهم و محدودیتهای مقاله ذکر میشود. در برخی از مقالات، نویسنده با توجه به تحقیقاتی که انجام داده است با موضوعاتی روبرو می شود که نیاز به بررسی و تحقیق دارد در این صورت نویسنده میتواند این موضوعات را در قالب پیشنهاداتی برای مطالعات بعدی در این قسمت از مقاله بهطور خلاصه مطرح کند.
منابع (References)
هنگامیکه مقاله خود را تنظیم میکنید بخش مهمی از آن ارجاعات به مقالات و منابع معتبر است. بسیار اهمیت دارد تا منابعی که استفاده میکنید بااعتبار و از درجه علمی خوبی برخوردار باشد. زیرا این ارجاعات سند محکمی از کار قوی و سندیت مقاله تألیفی شما را تعیین میکند. بنابراین برای اینکه این ارجاعات به مقالات درست و باکیفیتی انجام شود باید منابع و مقالاتی که بهعنوان منبع از آن ها استفاده می کنید معتبر و به روز باشند. اگر این مقالات ارجاع شده نامعتبر باشند، فرضیهها و پیشینه تحقیق شما ارزش علمی خود را ازدستداده و به کیفیت و ارزش مقاله لطمه خواهد زد.
محققان بعد از نگارش مقاله خود به دنبال بهترین مجله برای چاپ اثر علمی خود میگردند. اغلب پیدا کردن یک مجله مناسب پیچیدگیهای خاص خود را دارد. که ما در ادامه مطلب سعی کردیم تا مواردی که در انتخاب مجله باید در نظر بگیرید را برای شما یادآور شویم.
اهداف و دامنه فعالیت مجله را بررسی کنید.
مقالات مشابه منتشرشده در مجلهها را بررسی کنید.
محدودیتهای هر مجله را بشناسید.
ضریب تأثیر (Impact Factor) مجله موردنظرتان را بشناسید.
زمان انتشار مجله را در نظر بگیرید.
دقت کنید که مجله در لیست سیاه قرار نداشته باشد.
به مجلات رایگان نیمنگاهی داشته باشید.
به هیئتداوران مجلات و تحریریه آنها دقت کنید.
هزینه چاپ مقاله در هر مجله را بدانید.
علاقه خوانندگان مجله را دریابید.
نرخ پذیرش مقاله را قبل از ارسال بدانید.
تعداد انتشار مجلات در طول هرسال را مد نظر قرار دهید.
برای اینکه بدانید ضریب تاثیر مجلات مختلف چیست، میتوانید به وبسایتهایی مراجعه کنید که این اطلاعات را در اختیارتان قرار میدهند که در زیر به برخی از این وبسایت ها اشاره شده است:
برای پیدا کردن ضریب تاثیر یا همان impact factor مجلات ISI می توانید به وبسایت زیرمراجعه نمایید.
برای پیدا کردن اعتبار یا همان Quartile Scores مجلات اسکوپوس می توانید به وبسایت زیرمراجعه نمایید.
در این قسمت سعی کردیم فهرست مقالات مورد تأیید داخلی و خارجی را برای شما گردآوری کنیم تا شما بهراحتی بتوانید مجله معتبر و مرتبط با موضوع مقاله را بیابید.
هزینه چاپ مقاله متفاوت می باشد. بعضی از نشریات داخلی و خارجی کاملاً رایگان هستند؛ یعنی نیازی به پرداخت هزینه چاپ و انتشار در آنها وجود ندارد؛ اما برخی دیگر هزینه هایی برای انتشار آثار از شما دریافت میکنند. که این هزینه برای انتشار مقالات در مجله های خارجی بهمراتب بیشتر است زیرا این هزینه به شکل ارزهای خارجی دریافت میشود و باید ریال را به دلار و ارزهای خارجی دیگر بدل کنید و از طریق درگاههای پرداخت بینالمللی، کارتهای اعتباری خارجی یا دوستان و آشنایانی که حسابهایی در بانکهای خارجی دارند، هزینه را پرداخت نمایید. شاید برای شما هم سوال شود که این هزینهها جهت چه امری از نویسنده اخذ میشود. که در زیر به این موارد اشاره شده است.
هزینه رسیدگی به مقالات: تحت عنوان هزینه انتشار نامیده میشود. درواقع هزینهای هست که برخی مجلات (ازجمله مجلات علمی پژوهشی داخلی) از نویسندگان دریافت میکند تا مقاله بر اساس دستورالعمل مجله قالببندی شده تا درنهایت به فرم قابلچاپ در مجله درآید. دریافت این هزینه به معنای پذیرش مقاله در آن مجله نیست.
هزینه دسترسی رایگان یا Open Access: با پرداخت این هزینه مقاله شما بهصورت رایگان در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و مجله بابت دسترسی به این مقاله، از خوانندگان مقاله وجهی دریافت نخواهد کرد. این گزینه ضمن اجازه دسترسی سادهتر به مقاله شما، شانس ارجاعات (Citation) را افزایش میدهد.
هزینه داوری سریع: گاهی زمان رسیدگی به مقالات بهصورت عادی بین 3 تا 6 ماه به طول میانجامد، در چنین مواردی مجلات با دریافت هزینهای بابت داوری سریع در زمان کمتری به مقالات رسیدگی خواهند کرد. لطفاً دقت فرمایید داوری سریع به معنی پذیرش مقاله شما در مجله نیست.
هزینه انتشار: گاهی مجلات پس از تأیید مقالات هزینهای بابت چاپ مقاله نیز بهصورت جداگانه دریافت میکنند.
حال که با انواع مقاله و ساختار آن آشنا شدید میتوانید به پاسخ سوال خود که نوشتن مقاله را از کجا شروع کنیم پاسخ و مقاله خود را طی مراحلی که در زیر به آنها اشارهشده است آمادهسازی و به مجلات معتبر و درخواستی خود ارسال نمایید.
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و استخراج مقاله از رساله دکتری یکی از اصلیترین تجربه پژوهشی هر دانشجوی تحصیلات تکمیلی به شمار میرود. اگر این فرآیند به شکل مناسبی صورت گرفته باشد حتماً انگیزه انتشاریافتههای پایاننامه را در قالب یک مقاله (علمی پژوهشی، ISC، ISI و یا SCOPUS و PUBMED) زنده خواهد کرد. چراکه مطلع کردن جامعه پژوهشی از یافتههای یک پایاننامه در سطح ملی و بینالمللی تنها از طریق انتشار مقاله استخراجشده از پایاننامه امکانپذیر خواهد بود. علاوه بر این چاپ مقاله برگرفته از پایاننامه امکان استفاده دیگران از نتایج پژوهشی و افزودن به غنای جامعه علمی را تحقق میکند که این کار رزومه شمارا برای ورود به دورههای تحصیلی بعدی یا ورود به شغل موردنظر تقویت میکند؛ بنابراین در ادامه مطلب سعی شده، علاوه بر اشاره به تفاوت پایاننامه و مقاله، نکات مهمی که در استخراج مقاله از پایاننامه کارشناسی ارشد یا استخراج مقاله از رساله دکتری دارای اهمیت است را برای شما پژوهشگران عزیز بازگو کنیم تا بتوانیم در انتشاریافتههای علمی شما سهمی اندک داشته باشیم.
استخراج مقاله از پایاننامه مستلزم شناخت اهداف پایاننامه و مقاله بهصورت مجزا است؛ بنابراین قبل از استخراج مقاله از پایاننامه دانستن تفاوت پایاننامه و مقاله ضروری به نظر میآید.
پایان نامه
جامعه هدف آن دانشگاه است.
اهداف علمی به همراه دارد و در جامعه دانشگاهی موردبررسی قرار میگیرد.
اساتید آن را بررسی و تحلیل میکنند.
دارای فصول مختلف است.
هیچ محدودیت خاصی درباره حجم و اندازه پایاننامه نیست.
دارای جداول محتوایی مختلف است که فهرست وار به شرح فصول و عناوین میپردازند.
در پایان نامه باید بهتمامی ابزارها و روشهای استفادهشده در پژوهش اشاره شود.
مقاله
جامعه هدف آن مجلات و نشریات است.
باید دارای استانداردهای مجلات علمی باشد.
داوران آن افرادی ناشناس و بیطرف هستند.
بهجای فصول دارای بخشهای مختلف است.
دارای محدودیت تعداد لغات است.
ادبیات تحقیق بهطور مفصل در آن شرح داده نمیشود.
در مقاله بخش مواد و روش کار حداکثر در یک الی یک و نیمصفحه آورده میشود.
بخشهایی منتخب از کار پژوهشی به صورت خلاصه شده در قالب مقاله ارائه میشود.
ارزش کاربردی و یا علمی پایاننامه توسط مقاله چاپ شده در مجلات داخلی و خارجی معتبر تعیین می شود؛ بنابراین در زیر به یک سری نکاتی که در استخراج مقاله از پایاننامه باید در نظر گرفته شود اشارهشده است.
عنوان مقالات استخراجی نباید تکراری باشد. که می توانید با یک جستجوی ساده به فارسی و انگلیسی در گوگل یا گوگل اسکولار (google scholar) از این مورداطمینان حاصل نمایید.
موضوع مقالات خود را بهروز انتخاب کنید، تا احتمال اکسپت مقاله در مجلات داخلی و خارجی افزایش یابد.
مجلهی موردنظر را بر اساس موضوع و سطح علمی مقاله استخراجشده انتخاب کنید.
دانشجویان میتوانند قبل از استخراج مقاله از پایاننامه با شیوههای نگارش مقالات فارسی از نمونههای مشابه درزمینهٔ تخصصی خود به پایگاه مقالات جهاد دانشگاهی www.sid.ir و یا مجلات الزویر و … مراجعه نمایند، و مقاله خود را در قالب ساختار موردنظر نگارش نمایند.
در استخراج مقاله از پایاننامه، سعی کنید از منابع جدید مورداستفاده در پایاننامه استفاده نمایید.
بعد از استخراج مقاله برای پذیرش مقاله درصورتیکه مجله انتخابی جزء مجلات خارجی باشد نیاز به ترجمه تخصصی داریم. ترجمه تخصصی مقاله همواره با ترجمه عمومی و عادی تفاوت داشته و از حساسیت بالایی برخوردار است. این نوع ترجمه درزمینهٔ خاصی انجام میشود و در آن از کلمات تخصصی مربوط به موضوع مقاله استفاده میشود. ازآنجاکه مجلات معتبر بینالمللی معمولاً حساسیت زیادی در پذیرش و چاپ مقاله دارند لازم است ترجمه مقاله با دقت بیشتری انجام شود؛ بنابراین بهتر است برای ترجمه تخصصی از مترجمان تخصصی که درزمینهٔ مورد ترجمه تحصیلکرده و آشنایی کامل به زبان مقصد و موضوع ترجمه دارند استفاده شود.
ضرورت ویرایش و ویراستاری مقاله و ارائه صحیح متون بهقدری است که برخی اوقات، متون علمی و مقالات ممتاز، به دلیل ایرادات نگارشی ظاهری و دستوری، از سوی داوران علمی و ادبی نشریات و مجلات داخلی و خارجی مردود اعلام میشوند. این رخداد موجب اتلاف وقت و دوبارهکاری برای نویسندگان میشود. بنابراین انجام ویرایش ظاهری و دستوری بعد از ترجمه مقالات امری ضروری به نظر میآید؛ که در ادامه مطلب به چیستی این دو نوع ویرایش پرداختهشده است.
ویرایش ظاهری نوعی از ویراستاری است که در آن به شکل و ظاهر نوشتهها دقت میشود؛ یعنی پاراگرافبندیها، رعایت رسمالخط صحیح کلمات و هر آنچه انسجام ظاهری نوشتهها و مقالات را بهبود میبخشد در دسته ویرایش ظاهری قرار میگیرد.
ویرایش دستوری و زبانی همانطور که از نامش پیداست به مقوله رعایت دستور زبان و قواعد زبان در ویراستاری مقاله میپردازد. ویراستار باید تلاش کند تا تمام نکات دستوری مرتبط با فعلها، اسمها، صفتها، قیدها و هر سرفصل دیگری از دستور زبان در متن بهدرستی استفادهشده باشد.
یکی از دلایل اصلی ریجکت مقالات سرقت ادبی موجود در آنها است. می توان گفت هرگونه بازنمایی افکار دیگران بهعنوان افکار خود سرقت ادبی محسوب میشود. این عمل چنان در جوامع دانشگاهی تقبیح میشود که ممکن است نام نویسنده را برای همیشه در لیست سیاه قرار دهد؛ بدین منظور برای رفع این سرقت ادبی ضروری هست که از پارافریز کردن که یکی از مهمترین تواناییها و مهارتها در دنیای نویسندگی است استفاده نمایید. اصطلاح پارافریز کردن به معنای تغییر واژهها و عبارات یک متن است. در نگاهی کلیتر، زمانی که میخواهید پارافریز یا بازنویسی مقاله انجام دهید، باید ادراکمان از یک متن را به زبان خود، بدون تغییر در پیام و معنای واقعی به رشته تحریر درآورده و ایدهها و اطلاعات را به شیوهای جدید ارائه دهیم.
پس از نگارش و آمادهسازی مقاله که در بالا به آن اشاره شد وقت آن است که شما مقاله خود را جهت چاپ به یک مجله مناسب، ارسال و یا بهاصطلاح دیگر سابمیت نمایید. ازاینرو برای سابمیت یک مقاله به یک مجله یکسری مراحل را که در ادامه مطلب به آنها اشارهشده است ر ا باید طی نمایید.
با توجه به اینکه فرایند پذیرش و چاپ مقاله بسیار زمانبر است در انتخاب مجله دقت کنید چون در صورت رد شدن مقاله ممکن است موضوع تازگی خود را از دست بدهد و عملاً ارسال آن به یک مجله دیگر مفید نباشد.
نکات مهم در انتخاب مجله مناسب
هدف از چاپ مقاله
حوزه کاری مجله چیست؟
زمان داوری، چقدر است؟
زمان چاپ چقدر است؟
مجله در چه سطحی قرار دارد؟
نرخ پذیرش مجله چقدر است؟
هزینه پذیرش مجله چقدر است؟
محدودیت های مجله چیست؟
مجلات نیز میخواهند که مقالاتی را که در مجله چاپ میکنند یکدست و یکپارچه به نظر برسد به همین دلیل یک چهارچوب و ساختار خاصی را مشخص می کنند که داوران هر مجله این فرمت و ساختار را بررسی و مقالات خارج از این چهارچوب را ریجکت می کنند. بنا به اهمیت فرمت بندی مقاله به فرمت مجله ارسالی در ادامه مطلب به نحوه پیدا کردن فرمت مجله درخواستی اشاره شده است.
برای یافتن فرمت مقاله باید ابتدا عنوان یا ISSN مجله موردنظر خود را در گوگل جستجو کنید؛ و بعدازاینکه وارد وبسایت مجله شدید اطلاعات اولیه از قبیل نام مجله، توضیحات و ایمپکت فکتور (impact factor)، تعداد شمارهها و جلدهای چاپشده تا اینجا و تعداد مقالات برای شما نشان داده میشود. سپس اگر به دنبال اطلاعات جزئیتر هستید میبایست دنبال گزینه Author Guidelines باشید و با کلیک روی این گزینه اطلاعات جزئیتر که شامل قالب و فرمت مقاله و ... برای شما نمایش داده خواهد شد؛ که بامطالعه دقیق این بخش بهراحتی میتوانید مقاله را فرمت بندی و آماده سابمیت کنید.
کاور لتر نوشتهای است که معمولاً هنگام سابمیت مقاله باید به همراه مقاله آن را در مجله موردنظر ثبت کنید درواقع کاور لتر اولین نوشته است که ویراستار آن را مطالعه و بررسی میکند و بر اساس همین نامه هست که ویراستار درباره مقاله شما تصمیم و نسبت به انتخاب داور اقدام میکند. لذا تهیه کاور لتر نقش مهمی در روند بررسی مقاله شما ایفا میکند؛ بنابراین برای نوشتن آن باید چندین نکته را رعایت کرد.
نکاتی که در نگارش کاورلتر باید به آنها توجه کرد:
کاور لتر چکیده مقاله نیست. پس نباید چکیده را در کاور لتر کپی نمایید.
در اولین پاراگراف، عنوان مقاله ، نویسندگان، گروه و یا گروه تحقیقاتی و علاقه کاری خود را معرفی میکنید و سپس به بیان اینکه این مقاله در مجله دیگری ثبتنشده میپردازید. همچنین بهتر است علت انتخاب این مجله برای سابمیت مقاله خود را نیز بیان کنید.
پس از معرفی، خیلی خلاصه اهداف تحقیق و نتایج کار خود را بیان کنید. از پرداختن به جزئیات مقاله بپرهیزید. یادتان باشد که این نامه باید دربردارنده جملاتی باشد که باعث تشویق ویراستار جهت بررسی مقاله شما و ارجاع آن به داورهای مناسب شود؛ بنابراین سعی کنید در نگارش این نامه درایت کافی به خرج دهید.
پس از بیان نکات ذکرشده، در یک پاراگراف جداگانه به بیان کانتربیوشن تحقیق (بهصورت تیتر وار)، بیان کاربردهای عملی مقاله خود و اینکه مقاله فعلی شما چگونه میتواند باعث پیشرفت تحقیقات آتی شود بپردازید. مثلاً اگر نتایج کار شما میتواند جهت درمان یک بیماری مهم مورداستفاده قرارگیرد حتماً در این نامه به بیان آن بپردازید تا ویراستار نسبت به بررسی مقاله شما باانگیزه بیشتری برخورد نماید.
آخرین نکته رعایت نکات ظریف نوشتاری و گرامری است. حتماً قبل از سابمیت، کاور لتر رو به یک متخصص بدید تا ازلحاظ گرامری آن را بررسی کند.
اکثر مجلات از یک سیستم مکانیزه برای دریافت مقالات استفاده میکنند. در این حالت، نخست شما در وبسایت مجله ثبتنام و نام کاربری و کلمه عبور دریافت میکنید. سپس به صفحه پروفایل خود وارد و گامهای زیر را یکبهیک طی میکنید:
عنوان مقاله و چکیده را در قسمت تعیینشده وارد نمایید.زیرا مجلات اغلب چکیده را بهصورت ساختاریافته و جداگانه از کاربران دریافت میکنند.
نام مؤلفین را به ترتیب اسامی ثبت کنید و وابستگی (Affiliation) آنها یعنی سازمانی که در آن مشغول به کار هستند را کاملا مشخص کنید.
نویسنده مسئول را مشخص کنید. زیرا اطلاعات بهحساب نویسنده مسئول ارسال خواهد شد و ادامه مراحل تنها برای نویسنده مسئول امکانپذیر خواهد بود.
در این مرحله از ثبتنام موافقت با تمامی قوانین مجله از جمله عدم چاپ مقاله در سایر مجلات یا کپیبرداری از نتایج دیگران و سایر مواردی که به آن ها اشاره شده است را مطالعه کرده و سپس تأیید نمایید.
نامه انگیزشی را در قسمت مخصوص آن بنویسید. نامه انگیزشی مشتمل بر معرفی نویسندگان و موضوع مقاله بوده و به بیان اهمیت و منحصربه فرد بودن تحقیق انجام گرفته شده توسط شما می پردازد.
در این مرحله باید تمامی فایل ها از جمله متن، فایل جداول و یا تصاویر را به صورت جداگانه آپلود نمایید؛ و همچنین توجه شود که نباید نام یا اطلاعات نویسندگان را در فایل های آپلود شده درج کنید.
دو گزینه pdf و html نمایش داده خواهند شد که با انتخاب هر کدام، فایل مقاله ارسالی به همان فرمت به شما نشان داده خواهد شد؛ که پس از تایید یکی از گزینه ها، گزینه Submit فعال می شود که با کلیک ، مقاله به دفتر مجله ارسال می گردد.
یک کد یا Manuscript number دریافت میکنید که در صورتی هر نوع مکاتبه و انجام اصلاحات روی مقاله میتوانید از این کد استفاده کنید. هر عملیاتی که از سوی مجله روی مقاله انجام میگیرد، در پروفایل نویسنده مسئول می توانید مشاهده نمایید.
پس از ارسال مقاله به مجله درخواستی، مقاله شما به چند داور Reviewer فرستاده میشود. نتایج داوری حداقل چند ماه بعد به دست ادیتور میرسد. نظرات داوران به همراه تصمیم ادیتور در یک ایمیل به اطلاع شما رسانده میشود.
بر اساس دیدگاههای داوران ممکن است ادیتور، مقاله شمارا در جا رد کند (Reject) یا آن را بهشرط اعمال اصلاحات اساسی (Major revision) یا اصلاحات جزئی (Minor revision) مورد بازبینی دوباره قرار دهد.
فرایند اصلاح و داوری ممکن است بارها تکرار شود. درصورتیکه انجام اصلاحات جزئی از شما خواستهشده باشد معمولاً مقاله دوباره به داوران فرستاده نمیشود و فقط خود ادیتور تصمیم نهایی را میگیرد.
ریجکت مقاله (Paper rejection) در مرحله داوری از تجربیات تلخی است که از آن گریزی نیست؛ که ریجکت مقاله می تواند به دوشکل صورت گیرد که در زیر به آن ها اشاره شده است.
وقتی مقالات جهت پذیرش و چاپ به یک مجله معتبر پژوهشی جهت بررسی ارائه میشوند، در بیشتر مواقع حتی ممکن است پیش از بررسی توسط سردبیر ارشد و ارسال برای مرحله داوری همتا (Peer Review) ریجکت شود جالب است بدانید که حدود 30 تا 50 درصد مقالات، قبل از رسیدن به داوری همتا ریجکت میشوند؛ که برای مقالاتی که قبل از مرحله داوری همتا ریجکت میشوند کامنت و توضیحی در مورد علت مقاله ریجکت شده داده نمیشود. ولی معمولاً دلایل ریجکت در این مرحله از بررسی می تواند شامل موارد زیر باشد:
متن فاقد بخشهای اصلی بوده و فرمت مقالهنویسی مجله رعایت نشده باشد.
مقاله ایرادات زبانی و نگارشی داشته باشد.
مقاله حاوی عناصر مشکوک به سرقت ادبی باشد.
مقاله همزمان به چند مجله علمی ارسالشده باشد.
scope مجله با موضوعی مقاله متناسب نیست.
در این مرحله معمولاً داوران مجلات روی جزئیات علمی مقاله تمرکز میکنند. و با جزئیات کامل به بررسی هر یک از بخش های مقاله نگارش شده می پردازند. ریجکت مقاله در این مرحله معمولاً به همراه کامنتهایی است که نشان دهد مقاله از چه نظر ریجکت شده است. با ریجکت در این مرحله از داوری جای امیدواری هست و شما میتوانید پس از دریافت نامه داوری، نسبت به رفع ایرادات اقدام و مقاله را برای چاپ، مجدداً سابمیت نمایید. معمولاً دلایل ریجکت در این مرحله می توانند متفاوت باشد که در ادامه سعی شده به یک سری از این دلایل رایج اشاره شود:
به دلیل ناکافی بودن مشاهدات علمی.
نقص در بخش تجزیه تحلیل و دادهپردازی مقاله.
ضعیف بودن مقاله در بخش نتیجهگیری.
ضعیف بودن مقاله در بخش بحث.
مقاله بسط کوچکی از یک مقاله دیگر از همان نویسندگان است. یعنی مقاله ارسال شده با مقالات قبلی نویسندگان شباهت زیادی دارد.
گذراندن تمامی مراحل بالا بهمنظور چاپ مقاله در یک مجله معتبر است که این خود اثباتی برای اهمیت چاپ مقاله است؛ که در ادامه مطلب به روند چاپ مقاله و مدتزمانی که برای چاپ مقاله موردنیاز است خواهیم پرداخت.
بعد از ارسال نامه پذیرش از سوی مجله، افرادی از خود آن مجله مقاله شمارا از نظر نگارشی ویرایش میکنند و آن را به فرمت ژورنال درمیآورند (بهطور رایگان) و نسخه چرکنویس (proof) برایتان ارسال می کنند تا اگر نظری دارید اعلام کنید. همچنین در حین آمادهسازی مقاله ممکن است سوالاتی برای ویراستار پیشآمده باشد که در نسخه پیشنویس ارسالی آنها را از شما بپرسد و شما باید با دقت به این پرسشها پاسخ دهید.
بهمنظور چاپ مقاله باید فرم انتقال حق چاپ (Transfer Form Copy right) را که از سوی مجله برای نویسنده ارسال میشود را تکمیل و امضا کرده و به ژورنال ارسال نمایید؛ درواقع شما با پر کردن این فرم برخی حقوق اثر را از دست میدهید و برخی دیگر را به دست میآورید. با این کار مجله اجازه خواهد داشت که از مقاله شما استفاده تجاری کند ولی معمولاً حق استفاده غیرتجاری از اثر برایتان باقی میماند.
و درنهایت پیش از تولید نسخه چاپی مقاله معمولاً نسخه الکترونیکی آن بر روی وبسایت مجله گذاشته میشود و یک نسخه نیز به نویسندگان ارسال میشود.
سینا ترجمه به منظور سهولت و شفاف سازی کامل از فرآیند کلی پذیرش و چاپ مقاله سعی کرده است که روند کاملی از پذیرش و چاپ مقاله را طی یک شکل طراحی نماید تا شما در عرض چند دقیقه مراحل کلی را مشاهده نمایید.
اکسپت و چاپ مقاله مانند هر فرآیند علمی دیگر نیاز به زمان دارد. یک مقاله پس از ارسال برای نشریه باید مراحل زیادی را طی کند تا اکسپت و چاپ شود. این مراحل نیازمند زمان هستند که نشریات مختلف زمانهای متفاوتی را صرف داوری مقاله و تصمیم برای چاپ آن میکند؛ که در ادامه مطلب مدتزمان اکسپت مقاله در نشریات مختلف را بررسی خواهیم کرد.
زمان اکسپت مقاله و چاپ بهصورت تقریبی برای مجلات مختلف به شرح زیر میباشد:
نشریات علمی تخصصی: 2 الی 4 هفته
نشریات علمی پژوهشی داخلی: 6 الی 12 ماه
نشریات خارجی دارای ضریب تأثیر (بدون امکان داوری سریع): 6 ماه تا یک سال
نشریات خارجی دارای ضریب تأثیر (با امکان داوری سریع): دو هفته تا 3 ماه
مجلات معتبر دارای نمایه ISI، SCOPUS، ISC: دو هفته الی 4 ماه
همچنین برخی از مجلات در ازای دریافت وجه زمان داوری خود را به حداقل میرسانند و مقاله شمارا در طول یک الی دو هفته داوری میکنند و اگر مناسب با حیطه و استانداردهای نشریه باشد آن را به چاپ میرسانند.
امروزه ملاک ارزشیابی تحقیقات دانشجویان در مصاحبههای علمی یا اپلای برای دانشگاههای خارجی مجلهای است که فرد مقاله خود را در آن به چاپ رسانده است. در ایران نیز بیشترین امتیاز به پژوهشگرانی تعلق میگیرد که توانستهاند مقاله خود را در مجلات و ژورنالهای معتبر با ضریب تأثیر مثبت و مؤثر به چاپ رسانده باشند. بدین منظور مؤسسات و سایتهایی تشکیل شده اند که می توانند با بهرهمندی از متخصصان برتر کشور هرگونه خدمات پژوهشی ازجمله چاپ مقاله، ویرایش، ترجمه، پارافریز و سابمیت را بدون هیچگونه محدودیتی انجام دهند. اما شاید اعتماد کردن به این نوع سایتها کمی دشوار باشد؛ بنابراین برای شناسایی بهترین موسسه چاپ مقاله ویژگیهایی وجود دارد که در زیر به آنها اشارهشده است.
شناخت نیاز مشتری و مشاوره رایگان جهت انتخاب مجله
شفاف سازی هزینه انجام کار و عوامل تاثیر گذار بر آن
معتبر بودن بودن و مورد اعتماد بودن سایت
ارائه اصلاحات لازم قبل از ارسال به مجله
انجام پیگیریهای لازم جهت چاپ مقاله
پشتیبانی و ارائه خدمات 24 ساعته
موسسات معتبر با بهرهگیری از محققان کشور، می توانند صفر تا صد خدمات سابمیت و چاپ را طبق مراحلی که در زیر به آن اشاره شده است ارائه دهند:
استخراج مقاله از پایاننامه جهت پذیرش و چاپ نهایی در مجلات داخلی و خارجی isi، پاب مد، isc، Scopus،... .
ترجمه تخصصی و Native مقاله جهت چاپ در مجلات داخلی و خارجی isi، پاب مد، isc، Scopus،... .
ویرایش علمی و تخصصی و گرامری مقاله قبل از ارسال مقاله به مجلههای نمایه شده داخلی و خارجی isi، پاب مد، isc، Scopus،...
انتخاب مجله تخصصی داخلی و خارجی isi، پاب مد، isc، Scopus با توجه به رشته متقاضی و موردقبول وزارت علوم، دانشگاه آزاد، پیام نور و وزارت بهداشت.
فرمت بندی مقاله به فرمت مجلات داخلی و خارجی معتبر isi، پاب مد، isc، Scopus،... .
سابمیت مقاله به مجلات داخلی و خارجی isi، پاب مد، isc، Scopus و تمام پیگیریهای لازم جهت چاپ مقاله
اقدام برای چاپ مقاله در موسسات معتبر می تواند زمان پذیرش و چاپ مقاله شما را کاهش دهد. یکی از موسساتی که در این زمینه همواره حرف اول را می زند سینا ترجمه است این موسسه با بیش از 7 سال سابقه و فعالیت در حوزهی پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی، ترجمه مقاله و کتب بهصورت کاملاً تخصصی، ویرایش نیتیو و همچنین استخراج مقاله از پایاننامه و تبدیل پایاننامه به کتاب بهعنوان برندی مطمئن در اذهان اصحاب دانشگاهی مبدل شده است. دلیل موفقیت و سبقت گرفتن این موسسه نسبت به سایر مؤسسات دیگر ارائه خدمات مناسب به مشتریان، ایجاد تجربه کاری مناسب، سرعت عمل و دیگر مشخصاتی که در زیر به آن ها اشاره شده است.
یکی دیگر از دلایل انتخاب موسسات مطرح برای چاپ مقالات معرفی مجلات برتر می باشد. معرفی مجلات در این موسسات به بهترین شکل و در کوتاه ترین زمان ممکن میسر می شود و مجلات پیشنهادی دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد که در زیر به آن ها اشاره شده است:
مجلات پیشنهادی مرتبط با موضوع و اهداف مقاله و رشته تحصیلی شما میباشند.
مجلات پیشنهادی عمدتاً اروپایی و آمریکایی میباشند.
مجلات پیشنهادی دارای نمایه و ضرایب معتبر و قابل استناد میباشند.
مجلات پیشنهادی دارای هزینه چاپ معقول و منصفانه یا کلاً رایگان میباشند.
مجلات پیشنهادی جزء نشریات معتبر و خارج از لیست سیاه وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و دانشگاه پیام نور میباشند.
مجلات پیشنهادی دارای مدتزمان پذیرش کوتاه میباشند.
مجلات پیشنهادی دارای مدتزمان چاپ کوتاه میباشند.
برای پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی میتوانید از طریق موسسه سینا ترجمه اقدام فرمایید زیرا این موسسه با همکاری یک کادر مجرب و متخصص برای پذیرش و چاپ تخصصی مقالات شما عزیزان تمام تلاش خود را خواهد کرد و از صفر تا صد مراحل چاپ در کنار شما خواهد بود. کلیه خدمات در این موسسه با بهترین کیفیت و بهصورت کاملاً تخصصی ارائه میشوند و ترتیب اقدام شامل موارد زیر میباشد:
تحویل فایل مقاله از طریق سایت سینا ترجمه و یا از طریق ایمیل و سایر راه های ارتباطی آنلاین
بررسی و ارزیابی مقاله توسط کارشناس خبره موسسه و تعیین مناسب ترین مجله
ترجمه تخصصی مقاله توسط مترجمین متخصص انجام و تا 1 سال دارای گارانتی است.
تشخیص تشابهات ادبی موجود در مقالات تخصصی و پارافریز و بازنویسی آن
ویراستاری مقاله و همچنین فرمت بندی مقاله طبق ساختار و فرمت قابل پذیرش برای مجله
سابمیت مقاله به مجله مورد نظر و انجام پیگیری های لازم برای پذیرش و چاپ
چاپ مقالات در مجلات مناسب و معتبر تاثیر مستقیم در پذیرش مصاحبه دکتری و ارتقا درجه علمی اساتید دارد بدین منظور متخصصان سینا ترجمه با گرد آوری اساتید و نخبگان برتر کشور آماده است تا صفر تا صد مراحل چاپ در کنار شما باشد و با ملاحظه تمامی درخواست های مجله، مقاله شما را برای پذیرش و چاپ آماده سازی کرده و الزامات فنی چاپ مقاله را بررسی کرده و مقاله شما را طبق دستورالعمل مجله قرار دهد. در واقع متخصصان سینا ترجمه تمامی اقدامات لازم از جمله ترجمه و ویراستاری، انتخاب مجله مناسب، ساخت حساب کاربری، تهیه کاورلتر، پیگیری فرآیند پذیرش، مکاتبه با داوران و پرداخت هزینه های چاپ را مدیریت می کنند و در تمام این مسیر در کنار شما خواهند بود.
جهت ثبت سفارش پذیرش و چاپ مقاله در سینا ترجمه میتوانید از طریق لینک مربوطه که در زیر همین مطلب آورده شده است اقدام نمایید و یا از طریق تماس و یا ایمیل و همچنین از طریق شبکههای مجازی (واتساپ، اینستاگرام، تلگرام) با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
مقاله برای بررسی علمی به داوران صاحب نظر و مرتبط با موضوع مقاله ارسال میگردد که اغلب این افراد از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه های معتبر هستند.
برای مجلاتی که برای چاپ مقاله در آنها میبایست وجه چاپ پرداخت نمود بله. این مجلات عمدتاً مجلات اوپن اکسس هستند.
فاصله بین پذیرش مقاله و چاپ مقاله عمدتاً از سوی سردبیر بر روی نامه پذیرش قید میشود. این زمان ممکن است از چند روز تا حتی دو سال متغیر باشد
بله، زمانی که یک مقاله به صورت رسمی از یک مجله پذیرش شده باشد، به معنای آن است که آن مقاله در یکی از شمارههای آتی مجله قطعاً چاپ خواهد شد. ممکن است برخی دانشگاهها نامه پذیرش را مورد تایید قرار ندهند که این امر در بسیاری از کشورهای دنیا منسوخ است. در مجموع نامه پذیرش به منزله چاپ قطعی مقاله در مجله است.
هر مجله سلیقه خاص خود را در فرمت نامه پذیرش دارد. اینکه حتماً وابستگیهای سازمانی بر روی نامه پذیرش درج شود منطقی نیست.
خیر، نامههای پذیرش در فرمتهای مختلفی ارسال میشوند و بسته به نظر و سلیقه یک مجله میتواند شکلهای مختلفی داشته باشد. برای مثال، شکل و صفحهآرایی مقالات چاپ شده در مجلات مختلف مشابه یکدیگر نیست. نامه پذیرش نیز دقیقاً از همین روال تبعیت میکند.
تا زمانی که مقاله در وبسایت مجله آنلاین نشده باشد، نویسندگان مجله میتوانند مقاله خود را کنسل کنند و در مجله دیگری چاپ نمایند. البته احتمال دارد برخی مجلات با کنسل کردن مقاله مخالفت نمایند زیرا فرآیند داوری بر روی مقاله اعمالشده است و مجله متضرر خواهد شد.
معمولاً سردبیر نامه پذیرش را با نام مسئول مکاتبات ارسال میکند اما اسامی بقیه نویسندگان زمان چاپ مقاله بر روی مقاله درج میشود و جای نگرانی در این رابطه وجود ندارد.
مقالهای که پذیرش شده است بهاحتمال بسیار پایین در مراحل بعدی ریجکت میشود مگر اینکه سردبیر در مراحل بعدی متوجه مسئله خاصی در محتوای مقاله شده باشد.
بسته به نوع مجله، زمان پذیرش از 2 هفته تا یک سال می تواند متغیر باشد.
جواب خیر می باشد. نام داوران محفوظ است و هیچ شخص یا موسسه ای نمیتواند ادعا کند که با داوران مجله در ارتباط بوده و ارتباطات افراد با مجله صرفا از طریق ادیتور پیگیری می شود.