بسیاری از پژوهشگران مخصوصاً پژوهشگرانی که در آغاز راه هستند و یا حتی پژوهشگران مجرب با این سوال مواجه میشوند که پروف مقاله یا Galley Proofs چیست؟
زمانیکه مولف مقالهای را به مجله جهت چاپ بعد از طی فرآیند داوری سابمیت میکند، چندین مرحله از زمان سابمیت تا چاپ وجود دارد که این مراحل نیازمند تعامل بین ادیتور مجله و کارکنان آن با مولف مقاله است. مقالاتی که داوری و ادیت میشوند و توسط تیم ادیتوری مجله فرمت بندی می شوند به عنوان آخرین مرحله پیش از چاپ به مولف ارسال میگردد. در حقیقت این آخرین شانس مولف است که تغییرات نهایی را انجام دهد. منظور از تغییرات نهایی، تغییرات مربوط به محتوای اصلی مقاله نیست؛ زیرا اگر اشکالی فنی در محتوای اصلی مقاله موجود باشد میبایست در فرآیند داوری آنها اصلاح شوند و این تغییرات دل بخواهی نیست. برای مثال، اگر مولف میخواهد تغییرات در آدرس ایمیل، ترتیب نویسندگان، اضافه نمودن نام یک مولف و یا حذف نام یک مولف و اطلاعات مربوط به وابستگیهای سازمانی دارد، انجام دهد
ناشران مختلف ممکن است مرحله ارسال گالری پروف را به روش های متفاوت انجام دهند اما در هر صورت ارسال گالری پروف آخرین مرحله قبل از چاپ میباشد. بسیاری از مجلات پروف را به صورت یک فایل پی دی اف برای نویسنده مسئول ارسال می کنند. در این مرحله، همانطور که قبلاً گفته شد صرفاً تغییراتی مورد نظر قرار میگیرد که برای نویسندگان حیاتی و مهم است. انتظار بر آن است که نویسنده مسئول تمامی اطلاعات مربوط به نویسندگان مقاله را بررسی نهایی کند و در صورتی که چیزی تغییر کند، آن را انجام داده و مجدداً ارسال نمایند. مولفان نمیتوانند محتوایی را به بدنه اصلی مقاله وارد نمایند زیرا محتوای اصلی مقاله مورد داوری قرار گرفته و تایید شده است. هرگونه اضافه کردن بر محتوای اصلی از نظر بسیاری از ادیتورها مردود است و شاید ادیتور در صورت بروز چنین اتفاقی مقاله را رد کند و یا برای داوری مجدداً مقاله را ارسال کند که کاملاً بستگی به نظر ادیتور دارد. پس مولفان بسیار دقت و توجه کنند که محتوای اصلی مقاله از عنوان گرفته تا آخرین رفرنسها نباید تغییر داده شود مگر اینکه ادیتور بر روی پروف آن را مشخص کرده باشد. اطلاعات مربوط به اسامی نویسندگان، وابستگی سازمانی آنها، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات وابسته به مولفان جز بدنه اصلی مقاله محسوب نمیشود.
در ادامه، ناشران برای ارسال مجدد گالری پروف یا پروف مقاله به مولفان محدوده زمانی تعیین می کنند که معمولاً این محدوده زمانی از ۲۴ ساعت الی ۷۲ ساعت متغیر است. از لحظهای که پروف مقاله به نویسنده مسئول ارسال میگردد زمان اعمال تغییرات شروع شده است و بسته به محدودیت زمانی تعیین شده، زمان اعمال تغییرات به پایان می رسد. بنابرانی، مولفان باید به ساعت ارسال ایمیل از سوی مجله توجه داشته باشند و زمان باقی مانده را بر اساس آن تنظیم کنند تا تاخیر اتفاق نیفتد. تمامی تغییرات می بایست بر روی فایل pdf ارسالی انجام گردند و ارسال تغییرات در فایل دیگر و یا محتوای ایمیل مورد قبول نیست. از آنجایی که فایل ارسالی عمدتاً پی دی اف می باشد، نویسندگان مقاله می بایست تغییرات احتمالی را به وسیله گذاشتن نوت انجام دهند.
هرگونه تاخیر در ارسال گالری پروف مقاله به مجله، باعث تاخیر در زمان چاپ آن خواهد شد. علاوه بر این، وقتی که پروف مجدداً به مجله ارسال میشود، به منزله آن است که تمامی تغییرات اعمال شده و مجله نیز همان نسخه را چاپ میکند. اعمال کاری در انجام تغییرات مدنظر باعث خواهد شد که مقاله به همان نحو و دارای اشکال چاپ شود. مثلاً اگر مولف میخواهد وابستگی سازمانی خود را تغییر دهد اما در زمان ارسال این پروف آن را انجام ندهد، وابستگی سازمانی به همان شکل اولیه چاپ خواهد شد که از نظر مولف دارای اشکال است. بعد از ارسال گالری پروف تقریباً احتمال اعمال تغییرات نزدیک به صفر است.
ارتباط با مؤسسه سینا:
تلفن ثابت: ⌕
تلفن همراه: ۰۹۱۴۹۷۲۴۵۲۲
ایمیل: pub.sina@gmail.com