موسسه انتشاراتی سینا: در نوشتن بخش Discusion مقاله ، به تفسیر نتایج ، بحث و نتیجه گیری میپردازیم.برای درک بهتر ، نکات مهم در نوشتن بخش Discusion مقاله را در این بخش مورد بررسی قرار میدهیم.
در نوشتن بخش Discusion مقاله ، به بحث و تجزیه و تحلیل نتایج ، بحث و نتیجه گیری و ارتباط یافته های پژوهش با تحقیقات و تئوری های نگارش شده پیشین ، میپردازیم. این قسمت در واقع برعکس بخش مقدمه انجام میشود.بدین صورت که در بخش Discusion مقاله از جزئیات نتیجه پژوهش شروع میکنیم و به سمت بالا و کلیات ، حرکت می کنیم.
ساختار بخش بحث و نتیجه گیری Discusion
1.نویسنده ی مقاله میتواند این بخش را با بیان دوباره هدف پژوهش ، آغاز کند.به مثال زیر دقت کنید:
"این پژوهش به منظور بررسی ارتباط بین سرد شدن ناگهانی توده هوای برخی نقاط زمین و تغییرات اقلیمی در کوه پایه های شمالی رشته کوه آلپ ، انجام شده است"
2.بهتر است یافته های پژوهشی خود را بصورت خلاصه و به شکل جداگانه ذکر کنیم. به مثال زیر توجه کنید:
"اولین یافته ها از پژوهش حاضر ، این است که سرمایش ناگهانی در این مناطق باعث اختلال زیست محیطی در این نقاط شده است"
3.نتایج بدست آمده را با نتایج آزمایشات و تحقیقات پیشین مقایسه کنید و حتما ذکر کنید که آیا ، نتایج جدید با پژوهش های پیشین همسو است یا نه.
4.یافته های بدست آمده را مورد تحلیل و کندو کاو قرار دهید. چرا چنین نتایجی بدست آمده است.در این کار می توانید از مدل ها و نظریات مختلف بهره ببرید.
5. تمام یافته های حاصله از پژوهش را در قسمت نتیجه گیری خلاصه کنید.
6.حتما محدودیت های پژوهش خود را تبین کرده و برای پژوهش های آینده راه کاری ارائه دهید.
نکات مهم در نوشتن بخش Discusion مقاله
1.در شروع ، با نگاه کلی به ماهیت نتایج بدست آمده ، بحث را آغاز کنید. میتوان قبل از آن ، یک بار دیگر هدف اصلی از انجام پژوهش را ذکر کرد.
2.این بخش ساختاری فنی تر نسبت به بخش های دیگر دارد.از بحث در خصوص نتایج و تفسیر حول آنها آغاز شده و با یک نتیجه گیری کلی از یافته ها ، پایان می یابد
3.در قسمت نتیجه گیری ، سعی شود نتایج بدست امده در بدنه ی دانش موجود بگنجد و در پایان ، پیشنهاداتی که برای پژوهش های آتی میدهید ، قابل انجام باشند و به زبان ساده تر ، خیالی و غیر قابل انجام نباشند.
4.ساختار نگارش در این قسمت ، ماندد یک قیف است که از قسمت باریک آن یعنی بحث و تفسیر در خصوص نتایج بدست آمده به سمت قسمت عرض یا همان بستر سازی برای ارائه نظریه حول نتیجه گیری بدست آمده ، پیش میرویم.
5.راه ها و پیشنهادات ارائه شده در قسمت نتیجه گیری را به نکاتی که در قسمت مقدمه بیان کرده اید ، ربط دهید.
6.نتایج بدست آمده را حتی با تغییر کلمات ، دوباره در این قسمت بیان نکنید.
7.یافته های خود را با یافته های پیشین ، تفسیر کنید.
8.نتایج همسو و غیر همسو مطالعات خود را با مطالعات دیگران بیان کنید.
9.به محدودیت های مطالعاتی خود در این قسمت اشاره کنید.به مواردی اشاره کنید که در ارتباط با یافته های پژوهش است.گرفتاری های نویسنده شامل این قسمت نمیشود.
10.هر پیشنهادی که برای حل مشکلات و محدودیت ها ارائه میدهید ، باید قابل انجام باشد.
11.حتما مشخص کنید که یافته های پژوهشی شما در چه بخش هایی میتواند ثمربخش باشد.
12.از قضاوت های شخصی و به دور از علم و آوردن تفسیر های ورای داده ها ، خودداری کنید.
13.از تعمیم نظریات فاقد شواهد مدلل ، خودداری کنید.