در واقع همه افرادی که اقدام به نگارش مقاله نموده اند دوست دارند تا مقاله خود را به چاپ برسانند.اما هیچگاه فراموش نکنید پروسه چاپ مقاله به راحتی قابل انجام نبوده و برای به چاپ رسیدن نتایج یک تحقیق در قالب مقاله لازم است تا ماه ها برای آن زمان صرف کنید تا در نهایت مقاله خود را در یک مجله معتبر به چاپ برسانید.
نگارش مقاله برای چاپ در مجلات آکادمیک کاری بسیار رقابتی است. حتی اگر توانسته باشید بر مانع اول غلبه کنید و ایده بسیار ارزشمندی را پرورانده باشید هنوز این سوال باقی است که اکنون چگونه می توانید آن را به روشی در قالب یک مقاله خلاصه کنید که باعث جلب توجه داوران و پذیرش سریع مقاله شود. که در ادامه به برخی از چالش ها که موجب سرعت گرفتن روند پذیرش و چاپ مقاله می شود اشاره خواهیم کرد.
اکسپت (accept) کلمه ای انگلیسی به معنی پذیرش است. اکسپت مقاله به این معنی است که یک مقاله پس از ارسال به یک نشریه مورد داوری قرار گرفته و اگر معیارهای مد نظر آن نشریه را داشته باشد پذیرش و چاپ میشود و در غیر این صورت مجله قادر به پذیرش مقاله مورد نظر نخواهد بود. هر نشریه پس از طی یک سری مراحل تصمیم نهایی خود را در مورد پذیرش یا رد یک مقاله به نویسنده ابلاغ میکند. مقاله اگر مراحل چاپ را با کیفیت و دقت پشت سر گذارد یقینا در مرحله داوری فورا پذیرفته و چاپ خواهد شد.
یکی از راهها برای انتشار تحقیقات، چاپ مقاله است. چاپ مقاله به انتشار دانش و پیشرفت علم کمک شایانی میکند. علاوه بر توسعه علم، چاپ مقاله برای نویسنده امتیازاتی دارد و چنین امتیازاتی سبب شده است که خیلی از دانشجویان و اساتید به دنبال چاپ مقاله در ژورنالهای معتبر داخلی و خارجی باشند. در ادامه به این مزایای اشاره شده است:
دانشجویان مقطع دکتری برای دفاع از تِز خود نیاز به پذیرش یک مقاله علمی-پژوهشی دارند.
اعضای هیأت علمی دانشگاهها با داشتن مقالات منتشرشده در نشریات داخلی و یا خارجی، امکان ارتقا درجه پیدا میکنند.
داشتن مقالات علمی معتبر در استخدام متقاضیان برای هیأت علمی نقش مهمی دارد.
چاپ مقالات معتبر، نگارنده را در دستهبندی نخبگان قرار میدهد و نخبگان از خدماتی مانند دریافت وامهای دانشبنیان و معافیت سربازی و… بهرهمند میشوند.
دانشگاههای خارجی برای پذیرش افراد به رزومه آنها و مقالات معتبری که به چاپ رساندهاند هم دقت زیادی دارند.
برای پذیرش در مصاحبه دکتری و قبولی در این مقطع، مقالات علمی میتوانند نظر هیأت داوران اساتید را نسبت به دانشجو مثبت کنند و برای او امتیازی در فرایند پذیرش محسوب شوند.
باوجود ارائه نتایج پژوهشهای خود در نشریات معتبر و بینالمللی، امکان جذب سرمایهگذار و استخدام در شرکتهای بزرگ به وجود میآید.
برای اینکه بتوانیم مقاله را در کمترین زمان به چاپ برسانیم باید مقاله علمی با کیفیت بالایی نگارش نماییم و اصول نگارشی را کاملا رعایت کنیم. در این مطلب به نکاتی که باعث اخذ پذیرش سریع مقاله می شود، میپردازیم.
بسیاری از نویسندگان سعی میکنند بیشترین تمرکز خود را روی توالی زمانی انجام آزمایشات و اقدام بگذارند و مقاله خود را بر اساس این توالی زمانی جلو برند. عنصری که در این میان نا پدید میشود پیشرفت منطقی فعالیتهای شماست. اینکه چگونه مثلاً یک یا چند آزمایش توانست رفتاری را اصلاح کند و یا رفتاری را به وجود آورد؟ چه توجیه منطقی برای این تغییرات دارید؟ چگونه آنها را تفسیر میکنید؟ توالی زمانی انجام، استفاده از روش پژوهش قوی و دقت آزمایشها بسیار مهم است اما نباید پیشرفت منطقی و عقلانی در یک مقاله را فدای تعداد و زمان انجام آزمایش ها کرد و بیشترین توجه را به آنها انجام داد.
بهترین روش برای نگارش مقاله آن است که فایلی را باز کنید، تمامی عناوین و زیرعناوین اصلی را در آن بنویسید و سعی کنید هر روز بخشی از آن را نگارش کنید. مثلاً هر روز سعی کنید 500 کلمه را در زیر هر عنوان بنویسید. سعی کنید بخش به بخش ساختارهای اصلی مقاله را بنویسید. مثلاً اگر میخواهید بیان مساله بنویسید. بیان مساله معمولاً 1000 تا 1500 کلمه است. سعی کنید 500 کلمه را نوشته و مابقی را در روز دیگری ادامه دهید. اگر فکر میکنید رشته افکار پاره خواهد شد ایدهای که هم اکنون برای ادامه دادن نگارش دارید را در درون آن فایل بنویسید و فردا از همان ایده نگارش را شروع کنید و ادامه دهید.در واقع فاکتور مهمی که وجود دارد این است که جریان نگارش را با توقفهای نابجا مختل نکنید. اینکه شما اصطلاح تخصصی یک واژه را نمیدانید هر چیزی که به ذهنتان در همان لحظه میآید را بنویسید. بعد از اتمام مقاله، بهترین زمان برای ویرایش مقاله است. ادیت بعد از نگارش کامل باعث میشود که جریان نگارش شما توقف نشود و نوشته یکدست و عالی باشد.
بخش روش پژوهش در مقاله از بخشهای مهم و تاثیر گذار است. روش پژوهش قوم نگاری ظاهراً اینروزها تبدیل به یک روش پژوهش محبوب شده است (در تاریخ نگارش این مطلب) و بسیاری از مقالات ارسال شده مدعی آن هستند که از آن روش در انجام پژوهش استفاده نمودهاند. با این حال، نمیتوان هر مصاحبه و مشاهده مستقیمی را قومنگاری تلقی کرد. مصاحبه از یک زوج در یک کافه را نمیتوان روش پژوهشی قومنگاری قلمداد نمود. درباره ماهیت و هدف جمعآوری دادههایتان و همینطور درباره نظریه پس زمینه مورد پژوهشتان شفاف باشید. اگر ایجاد بینش تئوریکی میتواند ابزار مناسبی جهت تحلیلهای شما باشد میتوانید از آن استفاده کنید.
اگر کسی از شما بخواهد درباره ایده اصلی مقاله صحبت کنید، آیا برایتان مقدور است که با زبان محاورهای و ادبیات رایج گفتمانی ایده خود را به صورت واضح و شفاف توضیح دهید؟ این ایده اصلی باید در بخش چکیده مقاله و اولین پاراگراف مقدمه مقاله بیان شود. بسیاری از مولفین از ارایه ایده اصلی خود به صورت واضح در درون مقاله عاجزند و خواننده یا ادیتور را مجبور میکنند برای اینکه بفهمند چه میگوید کل مقاله را بخوانند. خواندن کل مقاله برای ادیتورها اصلاً معقول و معمول نیست. بنابرای بهتر است ایده اصلی مقاله در هریک از بخشهای آن روان و جاری باشد و نظریه پشت آن و ابزار تجربی بررسی آن در بخشهای متعدد مقاله به صورت عناصر به هم پیوسته ذکر شود.
بسیاری از نویسندگان باتجربه برای مثال پایاننامه دوره دکترای خود را در تبدیل به بیش از یک مقاله میکنند. اگر واقعاً پایاننامه شما قابلیت چاپ بیش از یک مقاله را دارد سعی کنید این کار را انجام دهید. لزومی ندارد مقالهای با حجم 6000 لغت برای مجله ارسال کنید. آن را با مشورت یک فرد متخصص به بخشهای مختلف تقسیم کنید و از هر بخش یک مقاله مجزا و منطقی تولید کنید.
داوران معمولاً به کاورلتر به عنوان یک بخش معرف مولفان نگاه میکنند و تصورشان بر این است که مولفان در درون کاورلتر مهمترین و جذابترین موارد موجود در مقاله را نگارش نمایند و توضیح دهند که چرا این مجله برای چاپ مقاله خود انتخاب نمودهاند. در حقیقت ماهیت چکیده با ماهیت وجودی کاورلتر یکسان نیست از این رو کپی کردن چکیده در کاور لتر برای مولفان اصلا توصیه نمی شود.
یکی از رایجترین دلایل ریجکت مقاله در فرآیند داوری همتا آن است که داوران نمیتوانند قانع شوند که مولفان چرا این مقاله را نوشتهاند و در اصل این پژوهش را انجام دادهاند. باید ضرورت انجام تحقیق و چرایی آن به صورت شفاف برای داوران مشخص شود و آنها را قانع کند.
یکی از مشکلاتی که سردبیران مجله با آن روبرو هستند، مقالاتی است که بسیار بد نگارش شدهاند. زمانی که زبان اول نویسنده انگلیسی نیست ممکن از مقاله خود را به صورت واضع نتواند نگارش نماید در این صورت حتما باید از یک فردی که بر این کار تسلط دارد استفاده شود زیرا خواندن مقاله ای که به صورت صریح نگارش و یا ترجمه نشده باشد برای داوران سخت خواهد بود.
از آنجا که اغلب مولفان نمیخواهند 10 دقیقه وقت خود را به خواندن دستورالعمل مجلات صرف کنند این مساله باعث از بین رفتن زمان مولفان و ادیتورها می شود. سعی کنید راهنمای نویسندگان مجله را مطالعه کرد و بعد نسبت به سابمیت اقدام نمایید زیرا مجلات مقالاتی که در قالب مجله نباشد را سریع ریجکت می کنند.
به اسکوپ مجله نگاه کنید. هرچند مجلات اسکوپ خود را به وضوح نگارش میکنند اما روزانه شاهد ارسال صدها مقاله بیربط هستند. انتخاب مجله مناسب برای مقاله یکی از اقدامات اصلی در فرآیند چاپ مقاله است. یکی از روش هایی که می توانید با آن اسکوپ مجله را شناسایی نمایید مراجعه به آخرین شماره چاپ شده آن مجله و بررسی این است که آیا اصلا مقالهای شبیه به مقاله شما چاپ شده است یا خیر.
از آنجا که زمان چاپ مقاله در ژورنال های مختلف متفاوت می باشد باید قبل از ارسال مقاله به مجله مورد نظر، به خوبی مجله را بررسی کرده و از زمان داوری و چاپ مقاله به صورت تقریبی اطلاع داشته باشید.
زمانی که میخواهید در مرحله انجام اصلاحات مقاله را مجدداً سابمیت کنید، فایل دیگری را آماده کنید و تمامی اصلاحات و کامنت های داوران را در درون آن بنویسید. سپس، برحسب هریک از کامنتها مشخص سازید در راستای آن کامنت چه تغییراتی را اعمال نمودهاید. به محض دریافت کامنت های داوران سریعاً اقدام به پاسخگویی و ارسال مقاله نکنید. به دقت آنها را چندین بار بخوانید،با دیگران در میان بگذارید و نظر آنها را نیز دریافت نمایید.
درصد بسیار بالایی از پژوهشگران که اصلاحات کلی و اساسی از مقاله خود دریافت میکنند کلاً انجام اصلاحات را کنار میگذارند. در واقع وقتی داوران به مقاله شما اصلاحات وارد میسازند به منزله آن است که آنها پذیرش ضمنی از کلیت مقاله و موضوع و ایده شما دارند.
اینکه شما برخی از نظرات داوران مجله را قبول نکنید امری پذیرفته شده است. گاهاً داوران یک سری اطلاعات اضافی یا تغییراتی از مولفان درخواست میکنند که انجام آن به دید مولفان امکانپذیر نیست. شما میتوانید به صورت مودبانه نامهای نگارش کنید و علت مخالفت خود با کامنتهای داوران را ذکر کنید.
هزینه چاپ مقاله در مجلات خارجی و داخلی قیمت های متنوعی دارد. برخی از مجلات داخلی و خارجی کاملا رایگان هستند و برای ثبت مقاله در آن نیازی به پرداخت هزینه نیست. اما برخی دیگر نیز وجود دارند که هزینه های متفاوتی برای چاپ مقاله دریافت می کنند. که در زیر به طور کلی به نکاتی که موجب کاهش هزینه در مجلات می شود اشاره شده است:
چاپ مقاله در مجلات رایگان (ژورنالهای بدون ایمپکت و نشریات JCR)
استخراج مقاله از پایاننامه
چاپ مقاله مشارکتی (درج نام نویسنده در مقاله آماده چاپ)
کمک گرفتن از موسسات پژوهشی معتبر و حرفهای (جهت کاهش هزینه و جلوگیری از هدر رفتن زمان)
همان طور که میدانید مجلات به دو دسته داخلی ( داخل کشور ایران) و خارجی (بین المللی) طبقه بندی می شوند. مجلات داخلی به علت محدودیت تعداد و تقاضای بالا ، دارای زمان داوری طولانی می باشند و احتمال پذیرش به علت درخواست بالا برای این مجلات ، کم می باشد.
درمقابل مجلات خارجی مورد تایید وزارت علوم هستند که دارای زمان داوری کوتاه تری می باشند. و ثابت شده است احتمال پذیرش در مجلات خارجی بیشتر از مجلات داخلی می باشد. طبق شیوه نامه دانشگاه آزاد و دولتی برای دفاع دکتری و ارشد، مجلات خارجی میتوان برای اخذ پذیرش و چاپ مقاله برای مجلات خارجی اقدام کرد.
سینا ترجمه ارائه دهنده خدمات مختلف برای پژوهشگران میباشد. این موسسه سالانه هزاران پذیرش در مقالات داخلی و خارجی دارد، با داشتن سالها تجربه در حیطه انتشار مقالات و چاپ مقالات، سعی دارد تا به پژوهشگران، دانشجویان و اساتید خدمات پژوهشی ارایه نماید. این خدمات در حیطه استخراج مقاله از پایان نامه ،ترجمه مقاله ، پارافریز مقاله ،فرمت بندی مقاله و در نهایت سابمیت مقاله و پذیرش و چاپ میباشد.
متقاضیان دریافت هر یک از خدمات پژوهشی نامبرده میتوانند با مراجعه به سایت سینا ترجمه سفارش هر یک از خدمات خود را ثبت نمایند، و یا از طریق تماس و ایمیل و یا هر یک از شبکه های مجازی (واتساپ، اینستاگرام،تلگرام) درخواست خود را ارسال نمایند. همکاران ما بعد از بررسی دقیق درخواست شما، در کوتاهترین زمان ممکنه پاسخ درخواست شما را ارایه خواهند نمود.
بستگی به مجله انتخابی دارد ولی معمولا 3-2 مه زمانبر می باشد.
استخراج مقاله از پایاننامه دانشجویی راهی برای چاپ مقاله ارزان است. همچنین در پذیرش دانشجو در مقاطع بالاتر و حتی در دانشگاههای معتبر خارج از کشور تاثیر بهسزایی دارد.
پس از دریافت ایمیل پذیرش مقالهتان باید درباره حق کپیرایت تصمیم بگیرید؛ اگر این حق را به انتشارات بدهید، مقاله شما برای دانلود مخاطبان پولی خواهد بود، اما اگر حق کپیرایت را از انتشارات بخرید، خوانندگان میتوانند آن را رایگان دانلود کنند؛ قطعا به مقالات رایگان بیشتر ارجاع میشود و اعتبار علمی آن افزایش مییابد.