معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی نظام اداری سازمان اداری استخدامی کشور گفت: بر اساس آمار 40 درصد دانش آموختگان کارشناسی مهندسی رایانه بیکار هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا عطاردی ظهر امروز در همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و مراکز آبهای دانشگاهها، مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری که در دانشگاه الزهرا برگزار شد، گفت: در کشور ما ناترازی هایی وجود دارد به عنوان مثال ما در منابع و مصارف در بودجه سالانه دچار ناترازی هستیم یا در منابع مالی بانکها نیز ناترازی داریم، این ناترازی در عرضه و تقاضای نیروی انسانی در حوزه هوشمندسازی وجود دارد ما همچنین ناترازی تشکیلاتی داریم.
وی ادامه داد: چند مساله داریم که به نظام آموزش عالی باز می گردد. آمار سال 99 نشان میدهد 40 درصد دانش آموختگان مقطع کارشناسی مهندسی یارانه بیکار هستند و وضعیت دانش آموختگان کارشناسی ارشد این رشته کمی بهتر است که حدود 34،35 درصد میشود. این درحالی است که بیکاری دانش آموختگان فناوری اطلاعات در کل اروپا 7 درصد است این نشان میدهد ما نیازمند اصلاحات در این بخش هستیم.
معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی نظام اداری سازمان اداری استخدامی کشور ادامه داد: مساله بعدی که با آن مواجه هستیم کشش و تقاضا در رشتههای فناوری اطلاعات و حقوق است. این رشته در داخل و خارج بازار بسیار خوبی دارد که به دلیل ماهیت این رشته هاست و میتوان در این رشته دورکاری کرد، بر همین اساس بخشی از افراد آماده بازار کار دیگر تمایلی ندارند در بازار داخلی فعالیت کنند چرا که بدون حضور در دستگاهها درآمد بهتری را کسب میکنند.
عطاردی با ارائه گزارشی اعلام کرد: گزارشی که ارائه میکنم برنامههایی است که بعد از تصویب برنامه هفتم به آن سمت حرکت خواهیم کرد.
وی گفت: ما در سه بخش جذب، نگهداشت، ساختار و تشکیلات نیازمند تحول هستیم.
عطاردی افزود: در جذب نگاه سنتی کافی نیست اخیراً که آزمون آموزگاری برگزار شد 500 هزار نفر شرکت کرده بودند در حالی که ما بیش از 17،18 هزار نفر نیاز نداشتیم. اگر برای IT چنین آزمونی برگزار شود مطمئناً شرکت کننده آن بسیار کم خواهد بود آن هم به دلیل عرضه و تقاضاست که باید در اینجا تدبیر کنیم.
وی گفت: بر این اساس برای اولین بار شیوه آزمون در این حوزه را در سازمان اداری استخدامی کشور تغییر دادیم و اولین آزمون اختصاصی این حوزه را در بخش هوشمندسازی برگزار خواهیم کرد.
معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی نظام اداری سازمان اداری استخدامی کشور ادامه داد: معضل بعدی منابع آزمون بود که خیلی مرتبط به حوزههای فناوری نبود برای همین ضریبها را تغییر دادیم و جذب کارشناس در این حوزه را از محدودیت چند رشته خارج کردیم.
وی به مساله جذب کارشناسان فناوری اشاره کرد و گفت: جذب از دو مسیر میتواند صورت گیرد اولاً اینکه منتظر باشید تا دانشگاهها با سهمیه ای که دارند نیروها را جذب کنند یا اینکه از مسیر نخبگی جذب شوند چراکه سال گذشته یک توافق نامه را با بنیاد ملی نخبگان منعقد کردیم که دانشگاهها علاوه بر ظرفیتی که دارند از مسیر نخبگی بتوانند کارشناسان خود را جذب کنند.
عطاردی ادامه داد: در حال حاضر مجموعه پستهای نظام اداری کشور 43 درصد خالی است که عمده این پستها کارشناسی است چرا که ارتقا به صورت عمودی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید به اقتضائات بازار توجه کنیم، بازار این حوزه بسیار جذاب است این در حالی است ما دچار محدودیت قانون هستیم و باید در برنامه هفتم این مسیر باز شود و در این بازار تحول ایجاد کنیم.
عطاردی افزود: برای نگهداشت نیروهای این حوزه یکی از پیشنهاداتی که ارائه شده این است که 50 درصد فوق العاده ویژه به نیروهای فناوری اطلاعات پرداخت شود مساله ساختار تشکیلات آنها مساله دیگری است چرا که به نوعی با به هم ریختگی در تشکیلات حوزه هوشمندسازی مواجه هستیم تا زمانی که تشکیلات و ساختار ما اینگونه باشد جریان داده درست نمیشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ما موافق هستیم در دانشگاهها در ذیل بخش ریاست دانشگاه مرکز هوشمندسازی آن دستگاه شکل گیرد. موافق تشکیل چنین ساختاری هستیم.