بنیاد ملی نخبگان کشور با هدف برنامهریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان، جذب، حفظ و به کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس سند چشم انداز کشور در افق 1404 شکل گرفته است.
علاوه بر این، ایجاد هماهنگی میان سازمانها و نهادهای مرتبط با نخبگان و نظارت بر فعالیتهای مربوط به آنان در جهت اجرای سیاستها و برنامههای مصوب و کمک به فراهم کردن تسهیلات به تحقیقات جهانی و انتقال فناوریهای جدید به کشور در راستای تحقق اهداف توسعه علمی و متوازن کشور بخش دیگری از وظایف این مؤسسه دولتی است.
لازم به ذکر است که به منظور توسعه فرهنگ قرآن و معارف عترت علیهمالسّلام و با هدف شناسایی اجتماعات نخبگانی در زمینه فعالیتهای قرآنی و در اجرای اقدام ملّی 1ـ1ـ5 از سند راهبردیکشور در امور نخبگان، این آیین نامه تصویب میشود:
برای رعایت اختصار، تعاریف زیر در اینآییننامه رعایت میشود:
الف. بنیاد: منظور بنیاد ملّی نخبگان است.
ب. گفتمان قرآنی: منظور مجموعه فعالیتهایی در زمینههای حفظ، قرائت، تفسیر، تربیت منابع انسانی، آموزش، پژوهش، تبلیغ، فرهنگسازی و ترویج قرآن و معارف اهل بیت علیهمالسّلام استکه به منظور شناخت و شناساندن قرآن و معارف عترت علیهمالسّلام، تقویت ایمان و انس به قرآن درآحاد جامعه صورت میپذیرد.
ج. شورای شناسایی: منظور شورای شناسایی برگزیدگان قرآنی (مادّه 3) است.
د. رویدادهای قرآنی: منظور هریک از مسابقهها و جشنوارههای معتبر در حوزه گفتمان قرآنی استکه به تأیید کمیسیون دائمی هیئتامنای بنیاد رسیده باشد.
لازم به ذکر است که انتخاب قرآن در حوزه های مربوط به گفتمان قرآن با توجه به شاخص های زیر در دو دسته تعریف می شود: "تعالی قرآن" و "قرآن کریم":
A. آثار قرآن و موفقیت در حوادث قرآنی عبارتند از: رقابت ملی و بین المللی برای حفظ، تفسیر و تفسیر قرآن و شناخت پیامبر اسلام
B.ایجاد آثار اصلی در آیه قرآن
C. فعالیت های پژوهشی، آموزشی، تبلیغی، تبلیغی و کارآفرینی در زمینه گفتمان قرآنی
D داشتن مدرک تحصیلی در رابطه با قرآن و تعالیم قرآن کریم
نکته: معیارهای انتخاب برای قرآن مطابق با مقررات این مقاله مطابق با دستورالعمل تعیین شده است که باید توسط شورای بررسی تصویب شود.
به منظور تطبیق ویژگی متقاضیان با شرایط مندرج در قانون، "شورای تشخیص انتخابات قرآنی" از ترکیب زیر تشکیل شده است:
تبصره 1: اعضای این ماده با تصمیم رئیس بنیاد تعیین می شود.
نکته 2: مقامات موضوع "ب" به "د" باید با موضوع گفتمان قرآن مرتبط باشند.
تبصره 3: اعضای بخش "و" از میان متخصصین قرآن و دانشمندان قرآن انتخاب شده توسط بنیاد برای یک دوره دو ساله انتخاب می شوند و انتخاب و مجددی آنها قابل قبول است.
تبصره 4: محدوده وظایف، اختیارات و رسیدگی های شورا بر اساس نامه نامه ای است که توسط بنیاد تصویب شده است.
تبصره 5: دبیرخانه شورا در سازمان تشکیل می شود. وظیفه تنظیم و ارسال دعوت نامه ها، ثبت دقیقه ها، تصویب قطعنامه ها و پیگیری اجرای آنها است.
برای تسهیل فعالیت نخبگانی برگزیدگان قرآنی، بنیاد با همکاری نهادهای ذیربط، تسهیلاتی را در قالب «جایزه رشد مستعدان برتر قرآنی» و «جایزه اثرگذاری و الگوسازی سرآمدان قرآنی» اعطا میکند.
تبصره: شرح تفصیلی و اعتبار هر یک از جایزهها بر اساس بودجه سالانه بنیاد و مطابق شیوهنامهای استکه به تصویب بنیاد میرسد.
باید بدانید که این آیین نامه مشتمل بر یک مقدمه، پنج مادّه و هفت تبصره در تاریخ 30/2/1394 به تصویب کمیسیون دائمی و مطابق مصوبه جلسه پنجم هیئت امنا (تبصره 1 مادّه 3 آییننامه کمیسیون دائمی)، در تاریخ 13/3/1394 به تصویب هیئت امنای بنیاد ملّی نخبگان رسید و جایگزین «آییننامه شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان فعالیتهای قرآنی» (موضوع مصوبه جلسه پنجاهونهم کمیسیون دائمی هیئتامنای بنیاد ملّی نخبگان در تاریخ 5/4/1392)، میشود و از تاریخ 1/5/1394 لازمالاجراست.