مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم گفت: تعدادی دانشگاه ها به دلیل فعالیت در حوزه آموزشی و تمرکز بر آن، از حوزه پژوهشی و ارتباط با صنعت غافل شده اند.
به نقل از محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره عملکرد دانشگاه ها در انعقاد قراردادهای ارتباط با صنعت اظهار کرد: ۱۵ دانشگاه بزرگ از جمله دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، شهید بهشتی، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی در زمینه انعقاد قرارداد با صنعت عملکرد خوب و تاثیرگذاری داشته اند اما حدود ۴۰-۵۰ دانشگاه عملکردشان ضعیف تر بوده است.
وی افزود: البته نمی شود برای همه دانشگاه ها نسخه واحدی پیچید اما تعدادی از دانشگاه ها به دلیل فعالیت در حوزه آموزشی و تمرکز بر آن از حوزه پژوهشی و ارتباط با صنعت غافل شده اند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با تاکید بر اینکه به ازای هر ۳ هیات علمی در دانشگاه باید یک قرارداد ارتباط با صنعت منعقد شود، خاطرنشان کرد: برقراری ارتباط منسجم و سازمان یافته بین صنایع و دانشگاهها حاکی از نیازهای اساسی کشور است و باید به آن توجه ویژه ای شود.
این مقام مسول وزارت علوم از تدوین آیین نامه مدیریت استانی آموزش عالی در زمینه ارتباط با صنعت، انعقاد قرارداد و پروژه های پژوهشی خبر داد و گفت: در حال حاضر این آیین نامه به همه دانشگاه ها ابلاغ شده است؛ هدف از تدوین این آیین نامه این است که در زمینه ارتباط با صنایع اختیار بیشتری داشته باشند و در این راستا منتظر تصمیم کشوری و از سوی وزارت علوم نباشند. در واقع ما می خواهیم دانشگاه های استانی تفویض اختیار بیشتری در حوزه های مذکور داشته باشند.
سیف همچنین آخرین آمار فرصت مطالعاتی اساتید در صنایع داخلی در سال ۹۹ تاکنون را ۱۱۴ مورد عنوان کرد و گفت: البته این آمار در حال افزایش است، چون موضوعات جدیدی از سوی دستگاهها در حال مطرح شدن است.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم گفت: در شرایط کنونی برای حضور اساتید در صنعت این امکان وجود دارد که با موافقت دانشگاه یا مرکز پژوهشی، فرد هفتهای یک یا دو روز، به صورت پاره وقت فرصت مطالعاتی خود را پشت سر بگذارد.