از امتیازات چاپ مقاله در نشریات علمی پژوهشی داخلی، ارتقای مرتبه برای اعضای هیئت علمی، دفاع از تز دکتری و معافیت های سربازی و ... می باشد.
پژوهشگران و دانشجویانی که قصد چاپ مقاله در مجلات را دارند باید بدانند که کدام مجلات مورد تایید وزارت علوم می باشد و چاپ مقاله در این مجلات موجب کسب امتیاز می شود چون چاپ مقاله در مجلات بلک لیست وزارت علوم موجب سوختن مقاله علمی شما می شود و و امتیازی برای چاپ مقاله برای شما در نظر گرفته نمی شود.
مجلات و نشریات بر اساس زبان انتشار مقالات به دو دسته مجلات داخلی و خارجی تقسیم می شوند. مجلات خارجی شامل مجلات ISI, ISC, SCOPUS, PUBMED می باشند که از لحاظ رتبه و امتیاز با یکدیگر متفاوت هستند. نجلات داخلی نیز شامل مجلات علمی پژوهشی و مجلات ISC می باشند که مقالات را به زبان فارسی منتشر می کنند. البته برخی از مجلات داخلی نیز وجود دارند که مقالات امگلیسی را نیز منتشر می کنند.
با توجه به اینکه مجلات ISI بخصوص مجلات ISI ایمپکت دار، بالاترین امتیاز و رتبه را نسبت به دیگر مجلات دارند اما در داخل کشور، چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است. به گونه ای که دانشجویان دکتری برای دفاع از تز خود بایستی یک مقاله علمی پژوهشی داخلی داشته باشند. این گروه از مجلات از لحاظ امتیاز پژوهشی در جهان ، اهمیت پایینی دارد و برای اخذ بورسیه تحصیلی و یا تقویت رزومه تحصیلی برای ارسال به دانشگاه های خارجی مناسب نیستند. اما برای اساتید دانشگاه که به دنبال ارتقاء سطح خود هستند، امتیازات خوبی دارد.
بیشتر مجلات علمی پژوهشی داخلی زیر نظر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی فعالیت می کنند و مقالات این مجلات به زبان فارسی به چاپ می رسد.
پروسه داوری مجلات علمی پژوهشی داخلی، نسبت به مجلات خارجی بیشتر می باشد و حتی ممکن است تا 6 ماه و حتی بیشتر به طول انجامد. بنابراین برای کسانی که میخواهند مقاله خود را در بازه زمانی کوتاهی به چاپ برسانند، مناسب نیستند. داوری این مجلات نیز مانند مجلات دیگر بوده و مقاله ارسالی به این مجلات ابتدا توسط سردبیر بررسی شده و در صورت تائید، برای داوری ارسال می شود.
مقاله پس از داوری در یکی از مراحل زیر قرار میگیرید: