درمورد رشته هوانوردی-ناوبری هوایی عنوان رشته دانشگاه پذیرنده شرایط عمومی و اختصاصی ورود به رشته و سرفصل دروس مطالعه فرمایید
امروزه امنیت مهم ترین و اصلی ترین رکن همه پروازهای مسافربری و جنگی و... است .زيرا ايمني نه تنها باعث جلوگيري از ضايعات ناشي از خسارت يا آسيب ميگردد بلکه همچنين ميتواند در اقناع اذهان عمومي و بهبود سوددهي شرکتهاي هواپيمايي تجاري و مسافري مؤثر باشد. بنابراين شرکتهاي حاضر در صنعت هواپيمايي دريافتهاند که سرمايهگذاري بر روي ايمني در تمامي سطوح شرکت، يک سياست اصولي و منطقي است.به همین منظورفرد فارغ التحصیل رشته ناوبری هوایی وظیفه امنیت پروازرابرعهدادارد این فرد را میتوان خلبان دوم نیز نامیدفردي که قبل از پرواز مسؤوليت تهيه و طراحي نقشه مسير پرواز را برعهده دارد و تعيين ميکند که هواپيما بايد در چه ارتفاعي، با چه سرعتي و در چه هوايي پرواز نمايد و اگر هواپيما رادار داشته باشد، ناوبر در پشت رادار مينشيند و ابرهاي مختلف را شناسايي ميکند.دانشجوی ناوبری هوایی باید در دروس ریاضیات و زبان قوی بوده و از سرعت عمل، مهارت و قدرت تجزیه و تحلیل خوبی برخوردار باشد تا بتواند در مواقع بحرانی، وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.
انشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری یک دانشگاه نظامی است و دانشجویان رشته مهندسیناوبری هوایی با درجه ستوان دومی فارغالتحصیل میشوند و چون به استخدام ارتش جمهوری اسلامی درمیآیند، از نظر آینده شغلی مشکلی نخواهند داشت. این افراد کار خود را از پایینترین رده فرماندهی (فرماندهی گروه) آغاز میکنند و با گذراندن دورههای حین خدمت، به ترتیب سلسله مراتب فرماندهی شامل فرمانده دسته، فرمانده گردان، فرمانده هنگ، فرمانده تیپ و فرمانده لشکر را طی میکنند و در صورت داشتن تواناییها و قابلیتهای لازم حتی میتوانند به فرماندهی کل نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برسند همانطور که شهید بزرگوار سرلشکر ستاری به این رده از فرماندهی رسید.دانشجویان این دانشگاه در طول دوره آموزش به غیر از تعطیلات تابستانی، تعطیلات بین دو ترم و تعطیلات عمومی، در دانشگاه شبانهروزی هستند و کلیه هزینههای آنها اعم از خوراک، پوشاک، کمک آموزشی و زیست آنها برعهده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و در طول مدت تحصیل نیز ماهیانه مبلغی به عنوان کمک هزینه تحصیلی دریافت میکنند و بالاخره به فارغالتحصیلان این دانشگاه در طول خدمت در نیروی هوایی، مسکنی مناسب و مطابق ضوابط نیروی هوایی واگذار میشود همچنین فارغالتحصیلان در طول خدمت میتوانند با توجه به شرایط و نیاز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از بورسهای تحصیلی در مقاطع بالاتر از کارشناسی استفاده کنند.
درسهاي اين رشته در طول تحصيل :
دروس پايه :
رياضي، فيزيک، آمار و احتمالات، معادلات ديفرانسيل.
دروس اصلي :
مباني کامپيوتر، آشنايي با ليزر، مباني برق، مباني الکترونيک، ديناميک عمومي، استاتيک، ارتعاشات عمومي.
دروس تخصصي :
فيزيولوژي هوايي، اصول پرواز، اصول ايمني پرواز، زبان تخصصي، موتور هواپيما، قوانين هوانوردي، سيستمالکترونيکي، هواپيما، هواشناسي، جنگ الکترونيک، پرواز مقدماتي، پرواز پايه، پرواز پيشرفته، رهگيري هوايي، سيمولاتور پرواز، سرويس هوانوردي، سيستم کمک ناوبري، سيستم کنترل.
درکشور مااین رشته فقط در دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری واقع در تهران تدری میشود.
برای تحصیل در این رشته باید آزمون گروه آزمایشی ریاضی و فنی را با موفقیت پشت سر بگذارید و علاوه بر آن در معاینات پزشکی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری قبول شوید. خصوصیات ظاهری مورد نیاز عبارت است از:حداکثر سن 22 سال (در صورت انجام خدمت سربازی، حداکثر سن 24 سال میشود) و حداقل قد 160 سانتیمتر باید برابر با استانداردهای بهداری نهاجا از سلامت جسمانی برخوردار باشد. برای مثال دید هر یک از چشمها نباید کمتر از 7 از 10 باشد. باید در مصاحبه عقیدتی و حفاظتی این دانشگاه هم پذیرفته شوند. همچنین در کمیته علمی این دانشکده هم باید پذیرفته شوند. این کمیته سه ویژگی، توان علمی (تسلط بر زبان انگلیسی، ریاضیات و فیزیک)، آمادگی فیزیکی (نداشتن لکنت زبان) و آمادگی روحی و روانی (توان مدیریت از پایینترین رده تا بالاترین سلسله مراتب فرماندهی) را مد نظر قرار می دهد.این رشته فقط داوطلبان مرد را میپذیرد و داوطلبان باید کد این رشته را جزو یکی از 9 انتخاب اول فرم انتخاب رشته وارد کنند و در صورت پذیرفته شدن، نمیتوانند به مؤسسات آموزش عالی دیگر کشور انتقال یابند.