انواع مجلات علمی بر اساس رتبه و اعتبار وجود دارند که پژوهشگران می توانند مقالات خود را بر اساس محتوای و تناسب موضوع در آنها به چاپ برسانند.
ISI، بزرگ ترین و معتبرترین موسسه اطلاعات علمی در جهان است و در حال حاضر به دلیل استانداردهای علمی و ارزیابی رتبه اول را در جهان دارد. با توجه به تغییرات سریع و بزرگ در زمینه های مختلف علم، این سایت تعهدی قوی در به روز رسانی منابع علمی دارد. اگر مجله ای استاندارد های تایید شده توسط این پایگاه را نداشته باشد، سریعا از لیست مجلات isi حذف می شود. مجلات نمایه شده در پایگاه isi بر اساس داشتن ضریب تاثیر به دو گروه مجلات ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم می شوند. مجلات ایمپکت دار به دلیل داشتن ضریب تاثیر اعتبار بالایی داشته و تحت عنوان مجلات jcr نامیده می شوند. این مجلات داوری بسیار سخت گیری دارند و تنها مجلاتی را پذیرش می کنند که محتوای بسیار خوب و موضوع نابی داشته باشد. اما مجلات بدون ایمپکت نسبت به مجلات jcr پذیرش راحت تری به مقالات می دهند و بازه داوری کوتاه تری نسبت به آنها دارند. اما این بدان معنی نیست که هر مقاله ارسالی به مجلات isi بدون ایمپکت، چاپ می شود. زیرا در صورت ضعف در داوری مجلات و انتشار مقالات کم کیفیت، این مجلات از لیست نشریات isi حذف می شوند.
پایگاه اطلاعاتی دیگری که مورد توجه محققین می باشد و در رتبه سوم بعد از مجلات isi و scopus دارند، مجلات isc می باشد. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) سیستم اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای سنجشی معتبر است. مرکز فعالیت این موسسه در شیراز می باشد و بعنوان پل ارتباطی علمی بین کشورهای اسلامی می باشد. مقالات پذیرفته شده در این مجلات به زبان های انگلیسی، فارسی، عربی، فرانسه و ترکی به چاپ می رسند. گروهی از مجلات این پایگاه مربوط به کشور ایران است که در زیر نظر موسسات تحقیقاتی و یا دانشگاه ها فعالیت می کنند و گروه دیگر مجلات کشورهای دیگر هستند. نجلات داخلی مقالات فارسی را پذیرش و چاپ می کنند و مقالات خارجی مقالات انگلیسی و غیره را می پذیرند. این پایگاه با معرفی بیش از ۹۰۰ پایگاه علمی مورد تائید در داخل و خارج کشور، فرصت مناسب را برای پژوهشگران فراهم کرده است تا بتوانند در زمانهای کوتاه تری نسبت به چاپ مقالات خود اقدام کنند.
مقالات علمی پژوهش یک نوشته علمی است که حاصل یک کار پژوهشی جدید می باشد که تاکنون انجام نگرفته است. در واقع رایج ترین نوع مقالات هستند که توسط دانشجویان و محققین نوشته می شوند. تمام پژوهش های انجام شده در مقاطع ارشد و دکتری که در قالب مقاله نوشته می شوند بعنوان مقالات علمی پژوهشی هستند. این مقالات ارزش علمی زیادی برای محققین دارند و از طرفی امتیازات پژوهشی این مقالات بسیار زیاد است.
مقالات علمی ترویجی یک گزارش تحلیلی و نقدی از کارهای پژوهشی گذشته است که بدون طرح فرضیه جدید و نتیجه جدید، تنها به بررسی مطالعات قبلی در یک موضوع خاص می پردازد. این مقالات معمولا توسط محققینی نوشته می شود که چندین سال در زمینه یک موضوع خاص تحققی کرده و مقالات پژوهشی منتشر کرده است . این مقالات به دلیل اینکه دارای ماهیت آموزشی بوده و نتایج جدیدی از یک موضوع ناب را ارائه نمی کنند، امتیاز پژوهشی کمتری از مقالات علمی پژوهشی دارند. این مقالات بیشتر توسط افرادی خوانده می شوند که قصد دارند در یک موضوع خاص، اطلاعات جامع دریافت نمایند.
اکسپت و چاپ مقاله در مجلات ایمپکت دار به دلیل داشتن داوری های طولانی و سخت گیر، نسبت به مجلات دیگر کار آسانی نیست. در واقع هیچ موسسه یا فردی نمی تواند به شما تضمینی در خصوص چاپ مقاله در این مجلاات بدهد. زیرا مجلات JCR با هیچ موسسه ای همکاری ندارند و رایزنی موسسات تنها زمانی می تواند موثر باشد که مقاله از لحاظ محتوایی تا 70 درصد از سوی مجله پذیرفته شده باشد. اما این به معنای عدم پذیرش مقاله از سوی این مجلات نیست. اگر مقاله شما از لحاظ محتوایی در حد متوسط هست ، توصیه ما به شما انتخاب مجلات ISI بدون ایمپکت می باشد. اما اگر محتوای مقاله در حد خوبی است می توانید یک مجله ایمپکت دار با ایمپکت پایین را انتخاب کنید که مطمدن هستید مقاله شما را پذیرش می کند. مجلات با ایمپکت بالای یک برای مقالات علمی پربار ، با محتوای خیلی خوب و نیتیو مناسب است.
اکسپت مقاله ISC بصورت تضمینی در برخی نشریات انگلیسی و یا فارسی ممکن می باشد. اگر چنانچه مقاله ای از سطح علمی خوبی برخوردار باشد، کارشناسان موسسه سینا بت رایزنی های لازم می تواند اکسپ مقاله ISC بصورت تضمینی دریافت کند. عموما چاپ مقاله در نشریات داخلی از جمله نشریات علمی- ترویجی و علمی- پژوهشی روند طولانیتری را نسبت به ISC طی میکنند که این روند ممکن است تا ۱ سال هم به طول بینجامد و بسیاری از افراد با این مسئله مشکل دارند. در حالی که ISC با معرفی بیش از ۸۰۰ مجله در داخل و خارج از کشور به پژوهشگران این فرصت را میدهد تا از این امکانات استفاده کنند و مقالات خود را در مجلات ISC به عرصه چاپ برسانند. از دیگر مزایای چاپ مقالات ISC میتوان به هزینه پایینتر آن نسبت به مقالات ISI اشاره کرد و دیگر اینکه احتمال پذیرش اینگونه مقالات در مقطع دکترا بیشتر است و احتمال چاپ آنها نیز نسبت به مقالات ISI بیشتر است. چاپ چنین مقالاتی میتواند منجر به ایجاد یک مزیت شغلی شود که این موضوع برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حائز اهمیت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فرایند چاپ مقاله در مجلات ISI و ISC داخلی و خارجی، با مشاورین ما در موسسه سینا در ارتباط باشید. شما دانشجویان و اساتید گرانقدر می توانید از طریف ایمیل موسسه یا ثبت سفارش سایت سینا ، سفارش چاپ مقاله خود را برای کارشناسان ما ارسال فرمایید تا در اولین فرصت پاسخوی شما باشند.