سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

چگونه عنوان مقاله خود را انتخاب کنیم؟

انتشار 28 خرداد 1397
مطالعه 2 دقیقه

انتخاب عنوان مناسب برای مقاله یکی از کلیدی ترین اقدامات در نوشتن مقاله است.در این متن راهکارهای انتخاب موضوع مناسب برای مقاله را مورد بحث و بررسی قرار میدهیم.

چگونه عنوان مقاله خود را انتخاب کنیم؟

عنوان مقاله اولین قسمتی است که در معرض دید داور قرار می‌گیرد و باید بتواند نظر خواننده و داور را جلب نماید.به همین دلیل نگارش پایان نامه و یا مقاله علمی امری دشوار و نشان دهنده تحقیقات و تلاش‌های دانشجو و پژوهشگر می‌باشد. آنچه در این میان از اهمیت زیادی برخوردار است انتخاب عنوان مقاله به شیوه‌ای مناسب و تأثیرگذار است.

نکات طلایی و ویژگی های یک عنوان خوب:

  • تا جای ممکن از عبارات اختصاری استفاده نشود.
  • کوتاه و مختصرو قابل فهم باشد.
  • به خوبی بتواند محتوای مقاله را معرفی کند.
  • به صورت سوالی نباشد.
  • بدور از قضاوت و القای مفاهیم باشد.
  • جذاب و جالب توجه باشد.
  • حاوی کلمات کلیدی مربوط به مطالعه باشد.

اصول اصلی برای انتخاب عنوان مقاله:

۱- عنوان خاص انتخاب کنید: عنوان پژوهشی شما باید محدود و خاص باشد. برای مثال به این دو عنوان توجه کنید: “نقش استفاده از مهارت زبان بدنی و حل مسأله در بهبود روابط اجتماعی” و عنوان دوم “عوامل موثر بر بهبود روابط اجتماعی”. همانگونه که مشخص است موضوع اول به خوبی محدود شده است اما موضوع دوم عمومی است.

۲- عنوان باید حاوی متغیرهای اصلی پژوهش باشد: اگر به مثال بالا توجه کنید مشاهده می‌شود که در عنوان اول  هر سه متغیر اصلی پژوهشی که یکی متغیر وابسته و دیگری متغیر مستقل است در عنوان مقاله آورده شده‌اند اما در عنوان دوم متغیرهای اصلی پژوهش وجود ندارد.

۳- از فرمول و علائم اختصاری اسفاده نکنید: شما نباید در عنوان مقاله از علائم اختصاری همانند MS و یا فرمول‌ها استفاده کنید. علایم اختصاری باید در عنوان به صورت کامل آوره شوند و در اولین جایی از متن که مورد استفاده قرار گرفته‌اند اختصار آن‌ها داخل پرانتز ذکر گردد. بنابراین این عنوان غلط است: “بررسی علایم بیماری MS در بیماران ایرانی” و این عنوان صحیح‌تر است “علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس در بیماران ایرانی”.

۴- عنوان کوتاه انتخاب کنید: در انتخاب عنوان مقاله توجه به کوتاه بودن آن ضروری است. معمولاً اگر عنوان پژوهش در حدود ۷ یا ۸ تا ۱۲ کلمه باشد بسیار مناسب است. همچنین عنوان دارای بیش از ۲۰ کلمه ضعیف به شمار می‌آید:

عنوان بسیار کوتاه: پوسیدگی دندان کودکان.

عنوان بسیار بلند: اثرات تغذیه نامناسب، فرهنگ مسواک نزدن، استفاده از نخ دندان و آموزش‌های نامناسب والدین بر پوسیدگی دندان‌های شیری کودکان مدارس ابتدایی!

عنوان استاندارد: عوامل فرهنگی و اجتماعی موثر بر پوسیدگی دندان کودکان.

۵- عنوان باید روشن و بدون ابهام باشد و همچنین جذابیت داشته باشد.

۶- از استفاده ی کلمات اضافی خودداری کنید: آوردن کلماتی که هیچ کمکی در فهم عنوان ندارند در ابتدای عنوان مناسب نیست. برای مثال کلمات “بررسی، مقایسه، مطالعه‌ای در زمینه، پژوهی در حیطه و …” در ابتدای عنوان اضافی هستند و حذف آن‌ها بهتر است. به این دو مثال توجه کنید: “بررسی اثربخشی درمان با داروی هالوپریدوال در بهبود علایم شناختی بیماران اسکیزوفرنیک” و عنوان دوم” اثر هالوپریدول در بهبود علایم شناختی بیماران اسکیزوفرنیک”. عنوان دوم به دلیل عدم استفاده از “بررسی اثربخشی” صحیح تراست.
 

۷- زمان و مکان مطالعه: اگر پژوهشی شما از نوع توصیفی است زمان و مکان مطالعه آورده می‌شود ولی برای سایر انواع پژوهش این کار ضرورتی ندارد. برای مثال اگر می‌خواهید میزان شیوع یک بیماری یا آگاهی مردم را مطالعه کنید مکان و زمان آورده شود. مثال صحیح: “میزان شیوع بیماری دیابت در میان روستائیان شهر تهران در سال ۱۳۹۳″.  مثال غلط: “اثربخشی درمان دارویی بر بهبود کارکرد کلیه در بیماران شهر تهران در سال ۱۳۹۳″.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام