سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

چگونه یک مقاله علمی بنویسیم ؟ 

انتشار 18 بهمن 1396
مطالعه 2 دقیقه

بسیاری از دانشجویان به دنبال نوشتن مقاله هستند و به طبع آن برای اینکه بتوانند مقاله ای علمی و مناسب بنویسند باید با چگونگی نوشتن آن آشنایی پیدا کنند. موسسه سینادر این مقاله در مورد اینکه چگونه یک مقاله علمی بنویسیم صحبت خواهد کرد و ابعاد آن را روشن می کند.

چگونه یک مقاله علمی بنویسیم ؟ 

آشنایی با چگونگی نگارش یک مقاله علمی  

اولین قدم این است که بدانیم یک مقاله علمی چه نوع مقاله ای است. یک مقاله علمی در نتیجه پژوهش و تحقیقی منطقی، علمی و ژرف به وجود می آید که توسط یک یا گروهی از فرهیختگان و اهل فن انجام می شود و در آن با استفاده از دانسته های علمی موجود به مجهول و سوالی که تاکنون جوابی برای آن پیدا نشده پاسخ می دهند و یا به تکامل و بسط دانسته ها و علم موجود می پردازند.

اما یک مقاله علمی بر پایه یک تحقیق جدید و علمی پایه ریزی می شود. یک تحقیق علمی هم با تفکر شروع می گردد. یک تحقیق و پژوهش علمی با طرح یک سوال شروع می شود. فرایند تفکر نیز تلاشی است برای پاسخ دادن به این سوال که تا موقع انجام تحقیق در جامعه علمی جوابی برایش وجود نداشته، انجام می شود.

دومین ویژگی مقاله نویسی علمی، منطقی بودن آن است. منطق به معنای درست اندیشیدن و صحیح استدلال آوردن است و مقاله علمی باید به شیوه ای منطقی و کاملا علمی نوشته شود. محقق و پژوهشگر باید اصول منطقی یک پژوهش و مقاله علمی را که شامل روش های آزمایشگاهی و یا نمونه برداری، تعریف موضوع، طبقه بندی اطلاعات، استنباط ها و نتیجه گیری های کاملا علمی و تحلیل درست محتوا می باشد را در مقاله خود را رعایت کند.

بعد از این موارد باید با ساختار مقاله علمی آشنا شوید تا بتوانید مقاله ای منطقی و قابل پذیرش بنویسید. ساختار یک مقاله علمی شامل نام مقاله، چکیده مقاله، مقدمه، روش انجام تحقیق، نتیجه گیری و در نهایت منابع و مآخذ آن است. برای هر کدام باید شیوه نوشتن و مطالبی را که نیاز است اشاره شود آورده شود.

اما رعایت انسجام و نظم در تنظیم بخش های مختلف یک مقاله علمی از اصول دیگری است که باید در نوشتن مقاله علمی آن را رعایت کنید. این که ترتیب بخش های مختلف مقاله را رعایت کنید و در عین حال تمامی بخش ها از لحاظ معنایی و ساختاری با یکدیگر مرتبط باشند و انسجام کلی مقاله حفظ شود در تنظیم مقاله علمی بسیار اهمیت دارد.

در نهایت برای نوشتن مقاله علمی نباید زیاده نویسی کنید. اساس مقاله علمی خلاصه بودن گفتار شماست. در نوشتن مقاله علمی فقط باید به اصل مطلب بپردازید و به اصلاح عامیانه تر به حاشیه نروید. باید بتوانید تحقیق و نتایج به دست آمده از آن را در خلاصه ترین حالت و در عین حال به تکمیل و صریح در مقاله علمی خود بنویسید به طوری که برای خواننده کار شما کاملا شفاف و واضح باشد.

برای نوشتن مقاله نیاز به هدف گذاری و صرف وقت و دقت دارید و برای دانستن اینکه چگونه یک مقاله علمی بنویسیم باید زمان بگذارید و با ابعاد گوناگون مقاله علمی آشنا شوید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام