روش کار، بخشی از مقاله است که معمولاً بیشترین توجه به آن صورت میگیرد. در این بخش لازم است اطلاعات به صورت کاملا دقیق جمع آوری شده باشد تا پژوهشگر بتواند به اطلاعات جامعی دست پبدا کند.
بخش مواد و روش ها بیشتر مورد توجه داوران مجلات است. دلیل اهمیت زیاد بخش روش کار این است که سایر بخشهای مقاله قابل اصلاح هستند اما اگر اشتباهی از جانب محقق در فرایند پژوهش صورت گرفته باشد، این اشتباه قابل جبران نیست.
برای کمک به نوشتن و تهیه دست نوشته، چندین چک لیست یا دستورالعمل ها در وب سایت IJSPT وجود دارد.
در ابتدا یک پاراگراف کوتاه باید روش های کلی و طراحی مطالعه بیان شوند.
در این پاراگراف اول به طور کلی شرح معیارهای ورود و خروج که به خواننده کمک می کند تا جمعیت مورد استفاده را درک کند، نوشته می شود. پاراگراف هایی که به دنبال هم نوشته می شوند، باید جزئیات بیشتری از رویه هایی که برای مطالعه بکار رفته است، را توضیح دهند. شرح روشنی از نحوه جمع آوری داده ها نیز مفید است. به عنوان مثال داده های جمع آوری شده به صورت تصادفی بوده یا به صورت پیش بینی شده انجام گرفته است؟
اگرچه برای نویسندگان یک توجیه ضروری و منطقی برای روش، یک ایده خوب است، اما درج آن زیاد ضروری نیست. گاهی اوقات مطالعاتی در زمینه پشتیبانی از اجزای بخش های روش مانند قابلیت اطمینان آزمون و یا اعتبار سنجی نتایج ممکن است در بخش روش ها گنجانده شود.
قسمت نهایی بخش روش، شامل روش های آماری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل داده ها می باشد. این بدان معنا نیست که نتایج واقعی باید در بخش روش ها مورد بحث قرار گیرد، چرا که آنها بخش کامل خود را دارند. اکثر نشریات علمی برای پروژه هایی که شامل تحقیق بر روی انسان یا حیوانات می باشند، تأییدیه اخلاقی را ضروری می دانند. بخش روش باید شامل یک اظهارنظر باشد که محققان از هیئت نظارتی سازمان دریافت کرده اند.
هدف از بخش متد این است که به اندازه کافی جزئیات ارائه دهیم که افراد و محققین دیگر بتوانند آزمایش را تکرار کنند. بسیاری از خوانندگان این بخش را از دست می دهند، زیرا آنها از مقدمه روش های عمومی استفاده می کنند. با این حال، نوشتن دقیق این بخش به این دلیل است که نتایج شما باید از نظر علمی باز تولید شوند. در غیر این صورت مقاله شما یک مقاله علمی خوب نخواهد بود.
1.از بكار بردن كلمات مبهم خودداري كنيد.
2.استفاده از جدول و نمودار براي بيان هريك از اجزا مواد و روشها بلامانع است.
3.در اين بخش معمولاً از افعال مجهول استفاده ميشود ، گرچه در برخي موارد مي توان افعال معلوم نيز به كار برد.
4.به ياد داشته باشيد كه از ضمير اول شخص در اين بخش استفاده نكنيد.