با توجه به اهمیت چاپ مقالات در مجلات معتبر، تعداد مجلات جعلی که به چاپ مقالات میپردازند افزایش یافته است. لذا آشنایی با راههای تشخیص ISI بودن مجلات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مجلات ISI که در مؤسسه تامسون رویترز نمایه میشوند از نظر اعتبار و کیفیت یکسان نیستند. این مجلات خود به دو دسته ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم میشوند. مجلاتی که دارای ایمپکت فاکتور هستند، از اعتبار بالاتری نسبت به مجلات بدون ایمپکت برخوردار هستند. با توجه به اهمیت چاپ مقاله در مجلات معتبر ISI، تعداد مجلات ISI ای که مقالات را چاپ میکنند بسیار است. در این میان تعداد مجلاتی که با نامهای جعلی خود را جزء مجلات ISI معرفی میکنند نیز کم نیست. پس تشخیص ISI بودن مجلات از اهمیت زیادی برخوردار است.
از آنجاییکه این مجلات در مؤسسه اطلاعات تامسون رویترز نمایه میشوند لذا این مؤسسه هر سال لیستی را در وب سایت خود قرار میدهد که در آن تمام مجلات معتبری که در آن نمایه شدهاند را در قالب یک فایل اکسل ارائه میدهد.
تشخیص ISI بودن یا نبودن مجلات برای پژوهشگران، خصوصاً افرادی که برای اولین بار میخواهند مقاله خود را چاپ کنند، کمی دشوار است. به همین دلیل آشنایی با راههای تشخیص ISI بودن مقاله اهمیت زیادی دارد. برای این کار روشهای بسیاری وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
یکی از این روشها استفاده از موتور جستجوی گوگل است. در این روش از نام مجله یا شماره شناسه بینالمللی ISSN آن میتوان استفاده کرد. بدین ترتیب که ابتدا باید داخل یک کاما نام مجله مورد نظر و سپس نام سایت تامسون رویترز را وارد کرد:
"Journal Name" site:thomsonreuters.com
و یا میتوان به جای نام مجله، از شماره شناسه بینالمللی 8 رقمی ISSN آن استفاده کرد. بطوریکه باید بعد از 4 رقم اول یک علامت – گذاشت. نکته قابل توجه این است که بین علامت - نباید هیچ فضای خالی وجود داشته باشد:
"ISSN: Number" site:thomsonreuters.com
در اینصورت صفحه مورد نظری که نتیجه دلخواه در آن وجود دارد، همان صفحهای است که در ابتدا ظاهر شده است. اگر نام و مشخصات مجله در آن صفحه وجود داشت، پس میتوان نتیجه گرفت که مجله مورد نظر در لیست مجلات ISI قرار دارد. در غیراینصورت مجله مورد نظر جزء مجلات ISI نخواهد بود.
یکی دیگر از این روشها بخش جستجوی سایت تامسون رویترز میباشد. در این روش ابتدا باید از بخش Master Journal List، نوع جستجو را انتخاب کرد. جستجو به سه صورت و بر اساس ISSN، Title Word یا Full Journal Title صورت میگیرد. در اینجا برای مثال در بخش Search Type جستجو را بر اساس شماره ISSN انتخاب کنید و پس از وارد کردن این شماره در بخش Search Terms، گزینه SEARCH را انتخاب نمایید.
در صورتیکه مجله مورد نظر در لیست مجلات ISI قرار داشته باشد، مشخصات آن در نتیجه این جستجو نمایان خواهد شد. اما اگر مجله مورد نظر در این لیست وجود نداشت پیغام " No matches found for the query" ظاهر خواهد شد.
نکته پایانی و قابل توجه در مورد این روشها این است که تمامی این روشها در نهایت باید به سایت مؤسسه تامسون رویترز ختم شوند.
قبل از انتخاب مجله ISI معتبر برای چاپ مقاله، بهتر است ابتدا از ISI بودن آن مطمئن شد. مؤسسه سینا در این زمینه علاوه بر اینکه مجلات معتبر را به پژوهشگران معرفی میکند، به آنها در زمینه چاپ مقالات نیز کمک میکند. لذا با برقراری ارتباط با کارشناسان این مؤسسه، میتوانید از خدمات آن استفاده کنید.
ارتباط با مؤسسه سینا:
تلفن ثابت: ⌕
تلفن همراه: ۰۹۱۴۹۷۲۴۵۲۲
ایمیل: pup.sina@gmail.com