سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

صفحه آرایی کتاب چیست؟

انتشار 21 تیر 1400
مطالعه 6 دقیقه

اگر شما هم مترجم یا نویسنده ی کتابی هستید و قصد چاپ کتاب خود را دارید حتما به دنبال صفحه آرایی جذابی برای کتاب خود هستید. با توجه به اینکه اولین چیزی که توجه خواننده را در نگاه اول به خود جلب میکند صفحه آرایی و زیبایی بصیری کتاب است. پس اهمیت صفحه ارایی کتاب قابلا مشهود است.

صفحه آرایی کتاب چیست؟

صفحه و ظاهر کتاب باید به قدری جذاب باشد که خواننده را در نگاه اول مشتاق به خواندن کند در ادامه قصد داریم مفهوم صفحه آرایی را توضیح داده و هزینه صفحه آرایی را اعلام نماییم.

هدف از صفحه آرایی کتاب چیست؟

صفحه آرایی کتاب همان انتخاب فونت، فاصله ی خطوط، اندازه ی کلمه ها، فاصله کلمات از حاشیه ها، طراحی گرافیکی صفحات و ... می باشد. صفحه آرایی از خدمان پیش از چاپ کتاب می باشد و هدف اصلی آن زیبا سازی متن و راحتی خواننده برای خواندن کتاب می باشد. برای مثال وقتی تصاویر با متن متناسب باشد، مخاطب فهم بیشتری از مطلب میتوان داشته باشد به همین خاطر هست که برای کتاب های کودکان که رده سنی کمی دارند، از تصویرسازی قوی و فونت بزرگ و خوانا استفاده می شود.

امروزه با پیشرفت علم و فناوری نرم افزار های زیادی جهت صفحه آرایی کتاب به وجود امده اند که کار صفحه آرایی کتاب را در سریع ترین زمان انجام میدهند.

یکی از بهتری ترین نرم افزارها Adobe indesign می باشد که با داشتن امکانات بسیار فراوانی دست طراح را برای خلاقیت باز گذاشته است. نرم افزار های دیگری مانندmicrosoft publisher و microsoft word هم صفحه آرایی کتاب را به صورت غیر حرفه ای انجام می دهد.

توسط نرم افزار Adobe indesign میتوان تنظیمات مربوط به استایل ها، مسترپیج برای درج در سرصفحه، پاصفحه، شماره صفحات را تنظیم کرد.

نحوه کار با نرم افزار Adobe indesign

در مرحله ی اول باید یک پرونده در نرم افزار ایجاد کنید. برای این کار از منوی فایل گزینه new را انتخاب کرده و سپس یک document جدید می سازید.

سپس گزینه ای برای شما باز می شود که باید در آن تعداد صفحات، قطع صفحات کتاب، تعداد ستون ها و فاصله ی بین سطرها، اندازه ی حاشیه ها از بالا و پایین را تنظیم نموده و روی ok کلیک کنید.

مرحله ی دوم

در این مرحله برای استایل ها پاراگراف ایجاد می کنید.

کاربرد استایل برای ایجاد تیترهای مختلف، پاورقی ها، متن اصلی، شرح زیر عکس و… می باشد. میتوانید از منوی paragraph style روی آیکون create new style کلیک کنید و یک پاراگراف استایل جدید بسازید.

برای مشخص کردن اندازه و نوع فونت و فاصله ی بین سطر ها از گزینه ی basic character formats تغییر داده میشوند. معمولا در صفحه آرایی کتاب بیشتر از فونت های ب میترا، ب نازنین، زر و لوتوس استفاده می شود و اندازه ی فونت بین 12 تا ۱۴pt اعمال می شود. قسمت Indents and Spacing تنظیماتی برای تعیین جهت پاراگرف، تراز کردن و تورفتگی های چپ و راست و سطر اول را در اختیار قرار می دهد.

تصویر

برای تعیین کردن این تنظیمات دستورالعمل های زیر را انجام دهید.

  1. Paragraph Direction : Right To Left
  2. Alignment : Right Justify
  3. First Line Indent = 5 mm

در نهایت OK را بزنید.

مرحله ی سوم

در این مرحله میتوانید صفحه ی مستر در indesign ایجاد نمایید.

صفحه مستر، دو صفحه مقابل هم است که عناصری مانند شماره صفحه ها سر صفحه ها و … که قرار است در همه صفحات کتاب تکرار شود در آن قرار داده می شود. شما می توانید چندین صفحه ی مستر داشته باشید و برای صفحات و بخش های مختلف کتاب از مستر های متفاوتی استفاده کنید. برای ساخت صفحه مستر مراحل زیر را انجام دهید.

  1. در پانل Pages روی نوشته A-Master دوبار کلید کنید تا صفحه مستر باز شود.
  2. برای درج شماره صفحه در InDesign ، در قسمت پایین صفحه یک باکس متن کوچک ایجاد کنید. از مسیرType>Insert Special Character>Markers>current Page Number کاکتر شماره صفحه را وارد باکس متن کنید. عنوان کتاب را هم مقابل شماره صفحه تایپ کنید. با گرفتن کلید Alt و درگ کردن، یک کپی از باکس متن در صفحه قابل ایجاد کنید.
  3. در پانل Page، روی یکی از صفحات دو بار کلیک کنید. خواهید دید که شماره صفحه ها و عنوان کتاب در همه صفحات تکرار می شود.

مرحله چهارم

در این مرحله متن خود را به نرم افزار indesign اضافه میکنید و استایل مورد نظر خود را اعمال می نمایید.

صفحات اول کتاب معمولا برای شناسنامه، عنوان کتاب، فهرست، تقویم و… می باشد. بنابراین صفحات کتاب باید به ترتیب زیر باشند :

صفحه اول : بسم الله

صفحه دوم: تقدیر

صفحه سوم: عنوان کتاب

صفحه چهارم: شناسنامه کتاب

صفحه پنجم: فهرست کتاب

توجه: در کتاب ها فارسی عموما متن کتاب از صفحه با شماره فرد شروع می شود. ابتدای هر فصل از کتاب نیز به همین ترتیب است.

برای وارد کردن متن و اعمال استایل ها به طریقه زیر عمل کنید:

  1. فایل وردی متن کتاب را باز کرده و آن را کپی کنید.
  2. به محیط ایندیزاین بروید و از پانل Pages به صفحه ۷ بروید. با ابزار متن یک باکس متن مابین Margin ها ایجاد کنید و با فشردن Ctrl+V یا Edit> Paste متن کپی شده را وارد باکس متن کنید.
  3. در قسمت پایین باکس متن علامت + قرمز رنگی ایجاد خواهید دید. وجود این علامت به این مفهوم است که بخشی از متن در باکس جا نشده است. با ابزار Selection Tool روی علامت + کلیک کنید تا شکل مکان نما تغییر کند. به صفحه بعد بروید و همزمان با فشرده نگهداشتن کلید Shift بالای محدوده Margin ها کلیک کنید. خواهید دید که به طور خودکار متن تا انتها در صفحات جای می گیرد.
  4. با ابزار Text مکان نما را داخل متن قرار دهید و با فشار دادن کلید Ctrl+A تمام متن را به حالت انتخاب درآورید. به پانل Paragraph Style بروید و بر روی استایل “متن” کلیک کنید تا به تمامی متن اعمال شود.
  5. به اول متن کتاب بروید. عنوان فصل اول را با ابزار Text tool به حالت انتخاب در آورده یا مکان نما را در داخل پاراگراف قرار دهید. در پانل Paragraph Style بر روی استایل “تیتر” کلیک کنید. تنظیمات استایل بر متن اعمال می شود.
  6. استایل “متن بدون تورفتگی” به پاراگراف اول متن اعمال کنید. توجه داشته باشید؛ پاراگراف اول متن همیشه بدون تورفتگی است.
  7. مکان نما را در انتهای سطر آخر از فصل های کتاب قرار دهید. از مسیر Type>Insert Break Character>Odd page Break را انتخاب کنید. کاراکترنامرئی به انتهای سطر اضافه شده که باعث می شود انتهای متن در هر صفحه ای قرار گیرد- چه زوج و چه فرد- ادامه متن، که تیتر فصل بعدی است در صفحه فرد قرار گیرد.

مرحله پنجم

در مرحله پنجم لازم هست تا فهرست مطالب در indesign وارد شود.

برای این کار میتوانید با مسیر Layout>Table Of Content… در پنجره Table Of content تنظیمات زیر را انجام دهید:

  • مقابل Title به جای Content به فارسی تایپ کنید فهرست و استایل را بر روی “تیتر” تنظیم کنید.
  • در قسمت Styles in Table of Contents و از قسمت Other Styles استایل “تیتر” را انتخاب کرده . دگمه Add را بزنید تا به قسمت Include Paragraph Styles اضافه شود.
  • در قسمت Style،Entry Style را روی استایل ” متن بدون تورفتگی” تنظیم کنید و Ok را بزنید.
  • در همان حالت باکس متنی ایجاد کنید تا فهرست به همراه شماره صفحات تیتر درج شود. توجه کنید هر پاراگرافی که استایل “متن” بر آن اعمال شده باشد شامل فهرست خواهد بود.
  • همه سرفصل های فهرست را در حالت انتخاب قرار داده و کلید Ctrl+Shift+T را فشار دهید پنجره Tabs باز شود. با تنظیم Tab روی نوار مدرج شماره صفحه ها بر روی یک خط قرار خواهند گرفت.

مرحله آخر

خروجی PDF برای چاپ را دریافت نمایید.

به مسیر File > Adobepdf presets> Press Quality رفته و فایل خود را در شاخه مورد نظر Save نمایید.

توجه داشته باشید تنظیمات این نوع خروجی pdf از ایندیزاین به طور پیش فرض مخصوص چاپ کتاب است. در روی Export کلیک کنید تا فایل pdf کتاب ایجاد گردد.

تصویر

هزینه صفحه آرایی کتاب

برای تعیین هزینه صفحه آرایی کتاب و قیمت صفحه آرایی کتاب خود میتوانید به کارشناسان موسسه سینا مراجعه نمایید. هزینه صفحه آرایی کتاب بر اساس تعداد صفحات محاسبه می گردد و در بازه زمانی 3 تا 5 روز کاری قابل انجام می باشد.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام