سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

پذیرش چاپ مقاله isi , scopus, isc و مجلات داخلی ( تمام نکات چاپ مقاله )

انتشار 23 مرداد 1399
مطالعه 10 دقیقه

چاپ مقاله در مجلات معتبر برای تقویت رزومه دانشجویان برای مصاحبه دکتری، ارتقا رزومه اساتید، و برای دفاع دانشجویان ارشد و دکتری الزامی می باشد. به طور کلی چاپ مقاله نشان از دانش و صلاحیت نویسنده دارد که این صلاحیت در زمینه های مختلف مانند ارتقا رزومه علمی، پیدا کردن شغل مناسب، موفقیت در ازمون های استخدامی ، و... مفید خواهد بود.

پذیرش چاپ مقاله isi , scopus, isc و مجلات داخلی ( تمام نکات چاپ مقاله )

اهمیت چاپ مقاله و امتیاز های آن

نویسندگان و محققان مقالات دوست دارند حاصل زحماتشان در یک مجله معتبر چاپ شود تا علاوه بر این که راهنمایی برای مطالعه ایندگان باشد، در رزومه علمی و کاریشان نیز نقش مهمی ایفا کرده و وزنه سنگینی در آن باشد.

از مزایا و اهمیت چاپ مقاله میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • دانشجویان مقطع دکتری برای دفاع از پایان خود نیاز به پذیرش مقاله دارند؛
  • اعضای هیأت علمی دانشگاه ها با داشتن مقالات علمی پژوهشی منتشر شده در نشریات معتبر، امکان ارتقا درجه پیدا می کنند؛
  • مقالات علمی معتبر برای استخدام متقاضیان هیأت علمی نقش مهمی دارد؛
  • چاپ مقالات علمی پژوهشی معتبر، نویسنده را در دسته بندی نخبگان قرار می دهد و نخبگان از خدماتی مانند دریافت وام های دانش بنیان و معافیت سربازی و… بهره مند می شوند؛
  • برای اپلای به دانشگاه های خارجی ، متقاضیان نیاز به چاپ مقاله خود در مجلات معتبر بین المللی دارند؛
  • برای پذیرش در مقطع دکتری، داوطلبان نیاز به اخذ امتیاز مقاله دارند که 22 امتیاز از 40 امتیاز پژوهشی را شامل می شود؛
  • امکان جذب سرمایه گذار و استخدام در شرکت های بزرگ با چاپ مقاله در مجلات معتبر وجود دارد؛
  • و… .

انواع مقالات:

مقالات ژورنالی به 3 دسته تقسیم می شوند:

  • مقالات داخلی؛
  • مقالات خارجی؛
  • مقالات دنیای اسلام.

مقالات داخلی

مقالات داخلی، مقالاتی هستند که در نشریات داخل کشور به چاپ می رسند که خود به چند دسته تقسیم میشوند.

مقالات علمی-ترویجی:

هدف این دسته از مقالات، ترویج دانش درباره یک موضوع ویژه علمی است.

وظیفه اصلی نویسنده این مقالات آشنا کردن مخاطبان با یک حیطه علمی و موضوعی تخصصی خواهد بود و الزاما نیازی نیست نویسنده نکات جدیدی را مطرح کند بلکه می تواند به بررسی مقالات دیگران و استفاده از نتایج آنها بپردازد. در واقع با مقالات علمی-ترویجی نویسنده می تواند به بیان شفاف تری از موضوعاتی که قبلا مطرح شده اند،بپردازد و توجه مخاطبان را به کارهای قبلی معطوف کند. مقالات علمی-ترویجی در قالب مقالات مروری، تحلیلی و ترجمه ای تقسیم بندی می شوند.

مقالات علمی-تخصصی:

مقالات علمی-تخصصی درباره حوزه های تخصصی هستند. معمولا مقالات این دسته بندی وابسته به نهادها و سازمان های خاص می باشند و نویسنده یک مقاله در حوزه ای تخصصی، نتیجه کار و اثرش را برای سازمان ها و نهادهای ویژه که با موضوعش در ارتباط هستند، ارسال می کند.هدف از انتشار این مقالات، ارتقای دانش در یک حیطه تخصصی است و دارای مجوز و تاییدیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیستند.

مقالات علمی-پژوهشی:

مقالات علمی-پژوهشی در میان مقالات داخلی بالاترین ارزش و امتیاز را دارند. این مقالات باید به ارائه پژوهش و عنوان نو و تازه بپردازند. یعنی باید موضوع این مقالات تازه باشد و کسی قبلا به آن نپرداخته باشد و ضمنا با مطالعه ای نظام مند و ساختاریافته دست به انتشار راه کارها و نتایجی تازه در یک حوزه علمی و تخصصی بزنید.نقش و وظیفه این مقالات، ارائه نتایج پژوهش و ابداعی است که از سوی نویسنده صورت گرفته و باید موضوع و راهکاری نو را ارائه دهد. مخاطبان مقالات علمی-پژوهشی افراد متخصص ( اساتید، پژوهشگران و دانشجویان می باشد) در حوزه علمی و تخصصی می باشند.

مقالات خارجی

مقالات خارجی به سه دسته کلی تقسیم میشوند : آی.اِس.آی(ISI)، آی اس سی (ISC) و اسکوپوس (Scopus).

مقالات آی.اس.آی(ISI):

در سال ۱۹۶۰ میلادی، موسسه ای علمی برای نشر مقالات علمی از سوی فردی به نام یوجین گارفیلد راه اندازی شد که بعدها یعنی در سال ۱۹۹۲ از سوی موسسه علمی موسوم به موسسه تامسون خریداری شد.

ISI پایگاهی جامع از مقالات علمی است که داده های مرتبط با مقالات استاندارد و مهم را که از سوی دانشگاه ها و مراکز علمی معتبر تولید شده اند عنوان یک پایگاه داده ذخیره می کند.این پایگاه، رتبه علمی مقالات را در اختیار عموم قرار می دهد و تعداد ارجاعاتی را که به آنها می شود هم اعلام می کند. برای دسترسی به مقالات در پایگاه ISI، پایگاه وب آو ساینس. آی.اس.آی (web of science ISI) وجود دارد.

مقالات اسکوپوس (Scopus):

مقالات اسکوپوس، مقالاتی هستند که از سوی موسسه الزیویر به چاپ می رسند. این پایگاه بسیار متنوع است و رشته های علمی مختلفی را تحت پوشش خود قرار می دهد.

مقالات جهان اسلام (ISC):

مقالات جهان اسلام هم دسته بندی نوعی از مقالات است که در مجموعه ISC منتشر می شوند. این مجموعه در ایران واقع شده و هدف آن، ارتقای دانش در سطح بین المللی برای دانشمندان و محققان مسلمان است.استانداردهای دقیقی برای پذیرش مقالات و مجلات در این پایگاه به کار گرفته می شود. حدود ۸۰۰ مجله در ISC ثبت شده اند و محققان کشورهای اسلامی می توانند با نگارش مقالات برای مجلات حاضر در این پایگاه به ارتقای رتبه علمی و جایگاه تخصصی شان کمک کنند.بعد از ISI و اسکوپوس، ISC در رتبه سوم پایگاه هایی قرار می گیرد که مجلات علمی معتبر را رتبه بندی و معرفی می کنند.

انواع مجلات

یکی از معیارهای طبقه بندی مجلات نوع دسترسی آن ها است که به دو دسته اوپن اکسس یا دسترسی باز و کلوز اکسس یا دسترسی بسته تقسیم می شوند.

مجلات کلوز اکسس (Close Access)

مجلاتی که اجازه دسترسی آزاد به مقالات آنها وجود نداردو در نتیجه خوانندگان باید برای دسترسی داشتن به مقالات این مجلات هزینه ای را برای مجلات پرداخت کنند.در این مجلات، بین مولفین مقاله و مجله قرارداد کپی رایت امضا می شود و مجله حقوق اشتراک گذاری و تکثیر محتوای مقاله را به عهده می گیرد.

مجلات اوپن اکسس (Open Access)

مجلاتی هستند که دسترسی به مقالات آن ها به صورت آنلاین و بدون پرداخت هزینه می باشد و خوانندگان به راحتی می توانند مقاله مورد نظرشان را دانلود نمایند. در این مجلات معمولا هزینه چاپ و انتشار مقاله از نویسندگان گرفته می شود. یعنی برعکس مجلات کلوز اکسس این بار مولفین باید برای اینکه مقاله شان در اختیار خوانندگان قرار بگیرد پول پرداخت کنند و این مجلات برای خوانندگان رایگان هستند.

یکی از سوالاتی که برای مولفین هنگام چاپ مقاله در مجلات اوپن اکسس بوجود می آید این است که چه زمانی باید وجه را پرداخت کنند؟

به دلیل روال مخربی که برخی از پژوهشگران طی کرده اند، مثلا مقاله خود را برای چند مجله ارسال کرده اند و در نهایت در یکی از آن ها اقدام به چاپ مقاله کرده اند بنابراین سایر مجلات زمان و داوری که صرف مقاله کرده بودند بی ثمر مانده، مجلات برای اجتناب از چنین مشکلاتی تصمیم گرفتند برای پژوهشگران برخی از کشورها هزینه های چاپ را قبل از ارسال نامه پذیرش دریافت کنند.

هر مجله میتواند دو شماره انلاین و یا هاردکپی داشته باشد بدین معنی که یا مقالات را روی وب سایت منتشر می کنندیا آن ها را به صورت هاردکپی در کتابچه ای پرینت می کنند. در این صورت مقالات به صورت کامل روی وب سایت مجله منتشر داده نمیششود و اغلب چکیده مقاله در برخی از پایگاه ها و یا وب سایت مجله منتشر می شود. همین مساله اهمیت چکیده نویسی هنگام نگارش مقاله را نشان میدهد.

نحوه نگارش مقاله

دو روش کلی برای نگارش مقالات وجود دارد. مقالات یا با استفاده از داده های کیفی نگارش می شود و که به نوع تحقیقات به کاررفته در آنها تحقیقات میدانی گفته می شود. و یا از روش های کمی استفاده می شود که به آنها تحقیقات کتابخانه ای گفته می شود.این دو مقالات در بخش هایی از اجزای خود مشابه هستند و در بخش هایی با هم تفاوت هایی دارند.در زیر به مواردی که در این دو نوع مقاله مشابه می باشد، می پردازیم:

  • موضوع یا عنوان مقاله؛
  • نام نویسندگان و اطلاعات درباره موسسه و مراکزی که نویسندگان به آن وابسته اند؛
  • چکیده؛
  • واژگان کلیدی.

سایر بخش های تحقیقات میدانی به صورت زیر می باشد:

  • مقدمه: در این قسمت به شکلی اجمالی به بیان کلیات تحقیق و پیشینه تحقیق باید پرداخت. در واقع در این بخش باید بگویید که این تحقیق در راستای تحقیقات گذشته صورت گرفته است و متغیرهای تحقیق را معرفی شوند.
  • روش: در این قسمت باید چگونگی انجام پژوهش و تحقیقات بیان شوند. در واقع، لازم است تا مراحل اجرای پژوهش، روش های تحلیل و تمام مواردی که در مسیر تحقیق آزموده شده ،برای مخاطب معرفی شوند.
  • نتایج: در بخش باید یافته ها بیان شده و در قالب نمودار و جدول بیان شوند.

سایر بخش های تحقیقات کتابخانه ای به صورت زیر می باشد:

  • مقدمه:در این بخش باید مخاطب را در جریان ضرورت انجام پژوهش گذاشت یعنی باید بیان مسأله مطرح شود و نشان داد که مقاله به دنبال چه دستاوردی است.
  • طرح بحث یا همان متن:لازم است تا به شکلی منسجم و منطقی با رعایت مستند بودن حقایق متن و با داشتن انسجام و ارتباط میان عناوین فرعی مقاله به شرح بیشتر تحقیق پرداخت.
  • نتیجه گیری: در این بخش باید به یک نتیجه منطقی و مستدل رسید و پیشنهاداتی برای تحقیقاتی در آینده را مطرح کرد.
  • ارجاعات: یک تحقیق پژوهشی، زمانی می تواند ارزشمند و مهم باشد که ارجاعاتی مستدل و صحیح ارائه کند. استناد به منابع و مراجعی تخیلی و غیرمعتبر تمام مقاله را زیرسوال خواهد برد.

استخراج مقالات از پایان نامه

پایان نامه ها قابلیت تبدیل شدن به مقالات را دارند. برای اینکه دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری مجوز دفاع از پایان نامه شان را داشته باشند باید مقاله ای را از آن استخراج و در مجلات معتبر به چاپ برسانند.

نکاتی برای استخارج مقاله

  • برای وشتن چکیده مقاله باید از چکیده پاان نامه استفاده کرد .چکیده باید کوتاه و در حد ۳۰۰ کلمه و حتی کمتر باشد.
  • مقدمه مقاله باید بسیار مختصر و مفیدتر از مقدمه پایان نامه تان باشد. در مقدمه مقاله باید از ارزش تحقیق و مقاله دفاع کرد.
  • ارائه روش و متد پژوهش از بخش های مهم در مقاله می باشد. جامعه و نمونه مورد نظر ، روش انجام کار و روش های تحلیل داده و ابزارهای به کاررفته را در این بخش باید توضیح داد.
  • نتایج تحقیقات در قسمت پایانی اورده می شود. هر چقدر متمرکزتر و مختصر و مفیدتر مقالات استخراج شوند امکان بیشتری وجود خواهد داشت که از نتایج مبسوط پایان نامه ، مقالات بیشتری استخراج کرد.

ترجمه مقالات

برای ارسال مقاله به مجلات بین المللی باید مقاله به زبان انگلیسی باشد. ترجمه مقالات تاثیر بالایی در پذیرش و یا رد مقالات از سوی داور های مجلات دارند. اگر بهترین نتایج و دستاوردهای تحقیقاتی را داشته باشید ولی با ترجمه نادرست نتوانید منظورتان را برسانید، باعث می شود اثرتان از سوی داوران مجلات پذیرفته نشود.

ارسال مقاله به مجله

بعد از نگارش مقالات باید ژورنالی مناسب انتخاب و اقدام به ارسال مقاله کرد. قبل از ارسال مقاله به مجله باید فرمت و دستورالعمل هایی که مجله برای چاپ مقالات در نظر می گیرند کاملا در مقاله رعایت شوند. ارسال یا به اصطلاح سابمیت مقاله، گام بعدی است که باید انجام داد. بعد از ارسال باید بنا به مدت زمانی که از طرف مجله برای بررسی و داوری مقالات اعلام شده، منتظر ماند تا مقاله پذیرفته یا ریجکت (رد شدن) شود.گاهی مقاله پذیرفته می شود اما به نظر داوران نیاز به بازبینی ها و اصطلاحاتی دارد که باید روی آن انجام شود.

مدت زمان چاپ مقاله

معمولا مدت زمان چاپ مقاله در نامه پذیرش ارسالی از سوی مجله به اطلاع نویسنده رسانده می شود . اما تاخیر در امر چاپ مقاله نیز یک پدیده طبیعی است. اگر شما نامه پذیرش یک مقاله را در دست دارید به معنی تایید و چاپ شدن مقاله تان است بنابراین نیازی نیست نگران چاپ شدن مقاله ­تان دقیقا در زمان مقرر باشید. اگر تاخیر بیش از حد انتظارتان بود حتما از طریق ایمیل به سردبیر مجله اطلاع دهید.

موسسه سینا

موسسه سینا با بیش از 5 سال سابغه فعالیتی در زمینه استخراج مقاله از پایان نامه ، ترجمه و ویرایش مقاله، ارسال به مجلات ، و اخذ پذیرش و چاپ آن فعالیت دارد، لذا می تواند گزینه ی مناسبی برای ارائه مشاوره و خدمات چاپ مقاله تان باشد.

برای ثبت درخواست خود مبنی بر چاپ مقاله تان میتوانید با کارشناسان موسسه سینا تماس حاصل نمایید یا در پایین صفحه با ارائه مشخصات کامل تان ثبت سفارش نمایید تا کارشناسان مشاوره و خدمات لازم را ارائه نمایند.

تصویر
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام