مجلات بین المللی دارای نمایه و ایندکس متفاوتی هستند که اعتبار و درجه هر مجله را مشخص می نماید.
اعتبار و درجه مجلات بین المللی بستگی به نمایه و ایندکس مورد نظر مجله دارد. به طور کلی چهار موسسه معتبر بین المللی که وظیفه ایندکس مجلات را به عهده دارند عبارتند از موسسه تامسون رویترز (ISI Thomson Reuters) معرف مجلات ISI، موسسه الزیور Elsevier معرف نمایه کننده مجلات اسکوپوس (Scopus)، پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC)، موسسه NCBI نمایه کننده مجلات Pubmed و Medline در گروه پزشکی. بطور کلی این نمایه ها دارای تفاوت های اساسی در کسب امتیاز در مصاحبه دکتری، اخذ نمره مقاله از پایان نامه، اپلای در دانشگاه های معتبر کشورهای خارجی دارند. برای اطلاع از تفاوت ISI با ISC ، تفاوت ISI با Scopus ، تفاوت ISI با Pubmed، تفاوت Scopus با Pubmed و غیره به شرح هر یک از این موسسات می پردازیم.
موسسه اطلاعات علمی یا ISI توسط موسسه تامسون رویترز خریداری شده و از آن پس به موسسه ISI Thomson معروف شده است. این موسسه زیر مجموعه های متفاوتی دارد مانند ISI Web of Science (WOS)، ISI Web of Knowledge، گزارشات استنادی ژورنال ها (JCR). بصورت کلی تمامی مقالات و مجلاتی که در پایگاه های isi نمایه می شوند به مقالات ISI مشهور هستند. به طور کلی موسسه ISI مجلات را به دو دسته WOS و غیر WOS تقسیم بندی کرده است. مجلات WOS دارای دسته های Social Sciences Citation Index، Arts & Humanities Citation Index، Science Citation Index Expanded و اخیرا Emerging Sources Citation Index هم به آن اضافه شده است. مجلات دارای ضریب تاثیر یا impact factor را مجلات JCR و مجلات بدون ضریب تاثیر را ISI لیست و یا ISI Listed می نامند.
برای بررسی و اطمینان از ایندکس مجله در موسسه تامسون رویترز می توانید به لینک زیر مراجعه نمایند:
http://ip-science.thomsonreuters.com
اسکوپوس وابسته به موسسه الزویر Elsevier است که به عنوان یکی از نمایه های معتبر بین المللی به شمار می رود، و در بسیاری از مواقع برای رتبه بندی رشد علوم کشور و یا رتبه بندی دانشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. پایگاه Scopus اطلاعات مربوط به بیش از پنج هزار ناشر علمی معتبر را در در خود دارد. این پایگاه یک پایگاه قوی برای انتخاب موضوعات به روز پایان نامه، انتخاب مقاله بیس جدید برای پایان نامه یا عناوین جدید پژوهشی به شمار می رود. البته استفاده از این پایگاه نیاز به داشتن اشتراک و پرداخت هزینه می باشد.
جهت اطمینان از ایندکس و نمایه یک مجله در اسکوپوس Scopus می توانید به وب سایت وزارت علوم مراجعه نمایید و یا به سایت وابسته به Scopus مراجعه نمایید:
http://www.msrt.ir/fa/rppc/pages/files/validpublications.aspx
http://www.scimagojr.com
موسسه NCBI ایندکس کننده مجلات Pubmed و یا Medline می باشند. پایگاه های پابمد و مدلاین یکی از مهمترین پایگاه ها برای اطلاعات پژوهشی و تحقیقات رشته های پزشکی و زیست شناسی به شمار می روند. این پایگاه ها بصورت کاملا رایگان برای تمامی محققین گروه پزشکی و علوم پایه پزشکی در دسترس هستند.
جهت اطمینان از ایندکس مجلات در مجلات پابمد و مدلاین می توانید از طریق سایت زیر اقدام نمایید:
پایگاه استنادی جهان اسلام یا ISC یک سامانه اطلاع رسانی علمی و پژوهشی به شمار می رود و به دنبال تحلیل مجلات و ژورنال های علمی کشورهای اسلامی بر مبنای علم سنجی معتبر اسلامی است. بطور کلی پایگاه ISC یکی از پایگاه های مهم پژوهشی برای ارزیابی عملکرد پژوهشی کشورهای اسلامی به شمار میرود.
برای بررسی ایندکس ژورنال های ISC می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
http://mjl.isc.gov.ir/Default.aspx?lan=fa
http://mjl.isc.gov.ir/Searchresult.aspx?Cond=0