رییس مرکز جذب اعضای هیاتعلمی وزارت علوم از تعیین تکلیف همه پروندههای جذب اعضای هیاتعلمی دانشگاهها در سالهای 1399 و 1400 خبر داد و گفت: براساس دو فراخوان امسال حدود سه هزار و 300 نفر جذب میشوند.
به گزارش ساعدنیوز به نقل از ایرنا، یکی از محورهای کاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توجه به امور نخبگان و یکی از اقدامات برای تحقق آن، جذب نخبگان و دانشآموختههای دانشگاهها به عنوان اعضای هیاتعلمی است که در قالب فراخوان جذب انجام میشود.
برهمین اساس وزارت علوم برای جذب اعضای هیات علمی هر ساله دوبار فراخوان میدهد. امسال نیز این فراخوان در شهریور و بهمن اعلام شد. واجدان شرایط و علاقمندان تا 18 بهمن وقت دارند با مراجعه به سامانه مهر رضوی مرکز جذب اعضای هیات علمی به نشانی applicant.markazjazb.ir تقاضای خود را به همراه بارگذاری مدارک مربوطه ثبت کنند.
البته روند جذب اعضای هیات علمی معمولا طولانی است و بین یک سال و نیم تا 2 سال به طول میانجامد. این روند با مراجعه به درگاه یادشده و اعلام درخواست به دانشگاه مدنظر آغاز میشود و بعد از بررسی درخواست در گروه مربوطه و بررسی شرایط علمی و عمومی ارجاع آن به دانشکده برای مصاحبه، افرادی که امتیاز بیشتری کسب کردهاند به هیات اجرایی جذب دانشگاه معرفی و بعد از آن به هیات مرکزی جذب اعضای هیات علمی ارجاع میشوند که هیاتهایی مستقل و متشکل از اعضای هیاتعلمی همان دانشگاه هستند.
همه پرونده این افراد در هیات جذب بررسی و در صورت تایید، دانشگاه حکم فرد مورد نظر را صادر میکند. البته این افراد نیز مانند بقیه کارکنان دولت مراحل مختلف پیمانی، رسمی آزمایشی و رسمی را باید طی کنند که شامل دورههای پنج ساله و کسب نمرههای علمی و احراز شرایط عمومی مختلف است.
پروندههای فراخوان 1402 کامل نشده است
محمدخلج امیرحسینی رییس مرکز جذب اعضای هیاتعلمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در مورد پرونده سالهای قبل اظهار داشت: فراخوان 1399 و 1400 کامل تعیین تکلیف شده است و اکنون باید پروندههای رسیده برای فراخوان سال 1401 و دو فراخوان 1402 را پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: فراخوان شهریور گذشته هنوز در مراحل اولیه است و پروندههای کامل از دانشگاه به مرکز جذب نرسیده است. در این فراخوان دو هزار و 300 نفر ظرفیت داشتیم که هنوز دانشگاهها به تعداد قابل توجهی پروندههای کامل شده متقاضیان را به مرکز جذب نفرستادهاند.
استاد دانشگاه علم و صنعت یادآور شد: بر همین اساس از دانشگاهها خواستهایم تا پایان سال پروندههای دانشگاه خود را بفرستند تا بتوانیم زودتر وضعیت این افراد را مشخص کنیم.
امیرحسینی در مورد ظرفیت جذب اعضای هیات علمی در دومین فراخوان 1402 نیز توضیح داد: در این فراخوان نزدیک به 900 نفر ظرفیت داریم و با ظرفیت حدود دو هزار و 300 نفری که در فراخوان شهریور داشتیم، در مجموع امسال بین سه هزار و 200 نفر ظرفیت جذب اعضای هیات علمی داریم که از سازمان اداری و استخدامی برای آنها کد استخدامی گرفته شده است تا بعد از طی روال اداری بهسرعت جذب شوند.
مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم وظیفه اعلام فراخوان و اجرای روند جذب اعضای هیات علمی را برعهده دارد. این مرکز همچنین ساماندهی و تسریع انجام امور مرتبط با اعضای هیات علمی (نیاز سنجی، جذب، بکار گیری با انجام فراخوان)، برنامهریزی و هماهنگی لازم جهت آموزش های مورد نیاز توانمند سازی اعضای هیاتعلمی، پایش و ارزشیابی مستمر عملکرد اعضای هیات علمی و انجام امور کارشناسی مرتبط با ترفیع، ارتقای تغییر وضعیت تمامی اعضای هیات علمی و انعقاد قرارداد (با اعضای هیات پیمانی) را انجام می دهد.
بررسی سوابق آموزشیحرفه ای و ارزشیابی مدارک متقاضیان عضویت هیات علمی، انجام امور اداری متقاضیان گذراندن طرح و تعهدات و سربازی در دانشگاه به عنوان عضو هیاتعلمی، کارشناسی امور حق التدریس اساتید مدعو و سایر مدرسان، دعوت از اساتید مدعو، کارشناسی و انجام امور اجرایی تعیین اساتید نمونه براساس آییننامههای مربوطه، کارشناسی و انجام امور بورسیه های داخل و خارج دانشگاه، کارشناسی و انجام سایر مکاتبات اعضای هیاتعلمی با مجاری ذیربط (وزارت متبوع، مدیران دانشگاه و دانشکده ها، هیات اجرایی جذب، هیات ممیزی و غیره)، انجام امور اداری مربوط به ترفیع، تبدیل وضعیت و ارتقای اعضای هیات علمی، انجام امور مربوط به اعضای هیاتهای ممتحنه و ارزشیابی و بوردهای تخصصی علوم پایه و بالینی از دیگر وظایف این مرکز است.
هیأت عالی جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مسئول نظارت بر عملکرد هیأتهای مرکزی جذب و هیأتهای اجرایی جذب در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بوده و مرجع رسیدگی به شکایات دریافتی از عملکرد هیأتهای اجرایی در زمینه تخلفات، تندروی، مسامحهکاری و اعمال تبعیض در بررسی پروندهها است.