در مصاحبه دکتری فرض بر این است که شرکت کننده، قرار است استاد دانشگاه شود، در نتیجه سوالاتی پیرامون انگیزه فرد از ادامه تحصیل مطرح می شود، باید دقت کرد افراد تاجرمسلک از نظر دانشگاه مطلوب به نظر نمی رسند. شما باید به نوعی اثبات کنید که روحیه معلمی ، روحیه محققی برای انجام تحقیقاتی در حد تز دکتری دارید.
افرادی که در تب و تاب مصاحبه هستند نباید از فراهم کردن مدارک مورد نیاز مصاحبه غافل شوند . دانشگاه برای جلسه مصاحبه دکتری مدارکی را از دعوت شدگان به مصاحبه میخواهد که همراه داشتن بعضی از آن ها الزامی است . مدارک شناسایی ، مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و کارشناسی ، مدارک زبان ، مدارک علمی پژوهشی و… ، مدارکی هستند که داوطلبان باید به همراه داشته باشند .
مدارک شناسایی شامل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه می باشد .
مدارک تحصیلی شامل مدرک کارشناسی ارشد یا گواهی معدل و ریز نمره دروس کارشناسی ارشد ، مدرک کارشناسی و ریز نمره دروس کارشناسی ، پایان نامه ارشد و صفحه نمره پایان نامه ارشد می باشد .
مدارک علمی پژوهشی شامل اصل مقالات پذیرفته شده در تمامی مجلات ، کنفرانس ها ، علمی پژوهشی ، isi و علمی ترویجی است .
مدرک زبان شامل مدرک آزمون تافل ، آزمون آیلتس ، آزمون تولیمو یا آزمون MSRT می باشد که البته داشتن آنها الزامی نیست ولی در صورت داشتن مدارک بهتر است به هیئت مصاحبه کننده ارائه شود و نمره مثبت منظور می شود .
گواهی سابقه تدریس در دانشگاه ها ، گواهی ثبت اختراع و عناوین علمی ، کتاب های تالیف و ترجمه شده ، توصیه نامه از دو تن از اساتید مقطع کارشناسی ارشد از جمله استاد راهنما ، رزومه کامل تحصیلی و شغلی ، انگیزه نامه تحصیلی ( SOP ) ( به منظور مشخص نمودن هدف داوطلب از ادامه تحصیل در مقطع دکتری ) نیز جز دیگری از مدارک هستند که داوطلبان در صورت دارا بودن باید در روز مصاحبه ارائه دهند .
باید ها و نبایدهای در مصاحبه دکتری
برای کسب اطلاعات بیشتر "چگونه در مصاحبه دکتری97 قبول شویم" را از همین سایت مطالعه نمایید.