سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

آشنایی با نحوه نگارش مقاله

انتشار 17 بهمن 1396
مطالعه 2 دقیقه

اگر تحقیقی انجام شود و نتایجی که با آن به دست آورید در جامعه علمی و آکادمیک منتشر نشود، فلسفه و هدف کار علمی از دست می رود. شما باید بتوانید نتایج کاری خود را گزارش کنید و به همین سبب نیازمند نوشتن مقاله هستید. موسسه سینا در مقاله حاضر به آموزش مقاله نویسی می پردازد و سعی دارد دید کلی در این زمینه به شما بدهد.

آشنایی با نحوه نگارش مقاله

آموزش مراحل مقاله نویسی   

شما یک محقق هستید و عضو جامعه بزرگ علمی می باشید. به عبارتی می توان گفت جزو وظایف علمی شماست که نتایج کاری خود را با جامعه علمی در میان بگذارید. زمانی تحقیق و پژوهش شما معنادار می شود که دیگر دانشمندان و به طور کلی جامعه علمی پژوهش و تحقیق شما و نتایج بدست آمده از آن را بخوانند. به این علت باید بتوانید مقاله از تحقیقی که انجام داده اید بنویسید و در مجلات به چاپ برسانید.

در قدم اول مقاله نویسی باید یک برنامه ریزی منظم و خوب برای تنظیم مقاله داشته باشید. موضوع اصلی مقاله، هدفی که می خواهید به دست آورید و شناخت مخاطبین کار خود، از مواردی است که باید در این برنامه ریزی به حساب آورید. در یک مقاله خوب و علمی واژه ها به صورت سیستماتیک و با یک نظم منطقی در جای خود قرار می گیرند. داشتن و شناختن هدف پژوهش و اطمینان از کار خود از لازمه های نگارش یک مقاله خوب و معتبر است.

باید عنوان مناسب و درستی که در بردارنده موضوع و کار شماست انتخاب کنید و از اینجا شروع به نوشتن مقاله خود کنید. یادتان باشد که آمارها، ثابت کرده است که مخاطبین در وهله اول ابتدا نام مقاله را می خوانند و اگر جذب مطلب شما شدند به چکیده رجوع می کنند. در نتیجه باید بتوانید چکیده ای قوی بنویسید تا مخاطبان شما که اکثرا اهل فن و فرهیخته هستند به خواندن کل پژوهش شما ترغیب شوند. در چکیده خود باید در مورد موضوع، هدف از انجام کار، روش های کلی انجام پژوهش و نتایج پژوهش صحبت کنید و این کار را مختصر، ساده و شیوا انجام دهید.

بعد از انتخاب موضوعی مناسب و چکیده ای کار آمد نوبت به بررسی تاریخچه تحقیق می رسد که در قالب مقدمه آورده می شود و در آن به معرفی تحقیق های انجام گرفته در زمینه کاری مقاله صحبت می کنید و در آن بیان می کنید که پژوهش شما در کجای این تاریخ علمی قرار دارد و قرار است چه دست آوردی را به این تاریخچه اضافه کند.

بعد از نوشتن موارد فوق نوبت به توضیح روش و انجام پژوهش می شود که به تفصیل در مورد روند کار، آزمایش های انجام شده و ... صحبت می کنید به گونه ای که پژوهشگران دیگر با خواندن آن بتوانند کار شما را به راحتی دنبال کند. در بخش نتیجه گیری نیز باید نتایجی را که در تحقیق و پژوهش انجام گرفته، بیان کنید و نمودارها و جداول را به دقت برای معرفی داده ها بیاورید.

در نهایت منایع و مآخذی را که در روند نوشتن مقاله از آن ها استفاده کرده اید، بیاورید. یادتان باشد که تمامی مطالبی که در مقاله از آن ها صحبت می کنید باید پایه علمی داشته باشد و برای هر آزمایش و کاری که در پژوهش خود انجام داده اید باید بتوانید در صورت لزوم به داوران توضیح دهید.

با اعتماد به نفس و اطمینان از زحمت خود و پژوهش ارزشمندی که انجام داده اید شروع به نوشتن مقاله کنید و با برنامه و هدفمند جلو بروید تا بتوانید مقاله ای قوی ارایه دهید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام