بطحایی درباره زمان انتشار دفترچه آزمون استخدامی گفت:امیدارم بعد از تعطیلات دفترچه پخش و زمان آزمون مشخص شود. اما کار برای سازمان سنجش دشوار و زمانبر است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اجرای فاز دوم طرح رتبه بندی معلمان از مهر ماه گفت: البته اجرای این طرح لزوما به معنای افزایش حقوق همه معلمان نیست و اینطور تداعی نشود حقوق همه معلمان به یکباره جهش خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، سید محمد بطحایی در حاشیه مراسم سپاس معلم با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره زمان اجرای فاز دوم طرح رتبه بندی معلمان گفت: درباره رتبه بندی مجلس به دولت تکلیف کرده تا در برنامه ششم طرح رتبه بندی را آماده کند. مرحله دوم رتبه بندی را آماده ارائه به دولت کردیم اما منوط به تامین بودجه است.
وی افزود: پیش بینی میکنیم با مساعدت دولت از مهر هماهنگی های لازم را با مراجع ذیربط انجام و طرح را اجرا کنیم. البته رتبه بندی لزوما به معنای افزایش حقوق همه معلمان نیست و اینطور تداعی نشود حقوق همه معلمان به یکباره جهش خواهد داشت.
حذف آزمون مدارس سمپاد پایه هفتم درانتظار ابلاغ دستورالعمل
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حذف آزمونهای سمپاد کماکان در دستورکار است و مصر هستیم آزمونهای مکرر ابتدایی برچیده شوند، گفت: این طرح دارد مسیر خود را طی میکند و برای حذف آزمون مدارس سمپاد در پایه هفتم همچنان منتظر ابلاغ دستورالعمل و توشیح مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش از سوی رئیس جمهور هستیم.
وی اضافه کرد: در پایه هفتم مدارس نمونه و سمپاد اگر قرار باشد پذیرش داشته باشیم دیگر از طریق آزمون نخواهد بود و با روش های دیگری جذب داریم . صبوری کنید تا سه چهار روز دیگر تکلیف روشن میشود.
وزیر آموزش و پرورش درباره استفاده از پیام رسان های داخلی گفت: هرگونه استفاده از پیام رسان های خارجی در دستگاهها طبق دستور دولت منع شده است. تا کنون دو بخشنامه فرستادیم و پیگیری میکنیم در همه ارتباطات اداری از پیام رسانهای خارجی قطع شود و به سمت پیام رسان های داخلی برویم.
بطحایی افزود: اعتماد به پیام رسان های داخلی کم است و باید افزایش یابد. البته مسیر خوبی را طی میکند و به سرعت دارند با خارجی ها رقابت میکنند و انشالله بزودی انحصار پیام رسان های خارجی را خواهند شکست. تذکر شما درباره حضور کمرنگ بنده در پیام رسان های داخلی بجا است و باید استفاده از پیام رسان داخلی را بیشتر کنم.
وی درباره حمایت از کالای ایرانی نیز عنوان کرد: مشکلات ما در خصوص لوازم التحریر جدی است و امیدواریم تولیدکنندگان جدیتر وارد این عرصه شوند. برای فرهنگسازی و اشاعه فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی برنامه های مفصلی داریم که از مهر ماه اجرا میشود.
طراحی سامانهای برای رصد آسیبهای اجتماعی در مدارس
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به ایسنا درباره جلسه مقام معظم رهبری با مسؤلان درباره آسیب های اجتماعی که قراراست اواخر اردیبهشت برگزار شود نیز اظهار کرد: در حوزه مقابله با آسیب ها کار بسیار جدی را در حوزه معاونت سلامت انجام دادیم. امروز مهمترین برنامه در حوزه مقابله با آسیب ها طرح “نماد ” است که تا کنون خوب جلو آمده اما سرعت پیشرفتش کم بوده است. با آغاز سال تحصیلی شمولیت مدارس تحت پوشش طرح نماد را بیشتر میکنیم.
بطحایی افزود: سامانه ای برای رصد مستمر آسیب ها اماده کردیم و به مدیران گزارش میدهیم تا به موقع ورود کنند. بخشی از گزارش ما به رهبری ناظر بر همین سامانه درباره فراوانی اسیب ها در استان ها است.
تغییر تقویم آموزشی ضرورت است
به گزارش ایسنا، بطحایی در پاسخ به پرسشی درباره ایرادات قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: به صورت جدی فعلا این بحث مطرح نیست اما مجلس در طرحی که در دست اقدام دارد این امر را دنبال میکند تا بخش هایی از قانون فعلی بر اساس طرحی که در دست تهیه است تغییر کند و اصلاح شود و متناسب با شایستگی عملکرد کارکنان شود.
وزیر آموزش و پرورش درباره تغییر تقویم آموزشی گفت: تغییر تقویم ضرورتی است که تا کنون هم درباره آن تاخیرکردیم. شرایط اب و هوایی مختلف باعث میشود در تقویم آموزشی با مشکلاتی روبرو شویم. به دنبال ایجاد انعطافی هستیم اما شروع و پایان سال در قانون مشخص است.
بطحایی افزود: مجلس با کلیات موضوع موافق است. کار مشترکی با میراث فرهنگی در دست تهیه داریم تا بتوانیم در میانه سال تحصیلی فاصله ای دو هفته ای ایجاد کنیم و آغاز و پایان سال منعطف شود ولی تا کنون به نتیجه مشخصی نرسیدیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره علت تاخیر در معرفی و تایید رئیس دانشگاه فرهنگیان در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اظهار کرد: در آخرین جلسه کمیته بررسی صلاحیت روسای دانشگاهها در شورای عالی بر اساس پیشنهاد کتبی بنده و وزیر علوم صلاحیت آقای خنیفر مورد بررسی قرار گرفت و تصور میکنم یکی دو هفته آینده نتیجه مشخص شود.
وی درباره آموزش های ضمن خدمت نیز گفت: معلمین هم همانند سایر کارکنان دولت نیازمند توسعه مهارت ها هستند که به روال جاری در حال اجراست اما شاید به علت تنگناهای مالی به صورت کامل محقق نشده است. گذراندن آموزش لزوما به معنای کسب صلاحیت ها نیست و باید این دوره ها تکرار شود تا معلمان ما مجهز به مهارت های لازم برای اجرای ماموریت های خود شوند. بر اساس نرم افزار پیش بینی شده برنامه جامعی برای توسعه مهارت های حرفه ای معلمان دیده شده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ساماندهی نیروی انسانی سیاستی است که باید آن را دنبال کنیم گفت: ساماندهی نیروی انسانی در این دولت با شتاب بیشتری دنبال میشود. آموزش و پرورش یکی از بزرگترین دستگاههای اجرایی کشور است و گستره کارش به نحوی است که در اقصی نقاط کشور مدرسه دارد. بکارگیری بهینه معلمان ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در این باره دو سیاست مشخص داریم.
بطحایی افزود: در آموزش و پرورش به دلایل مختلف چون عدالت آموزشی باید مدارس کم جمعیت را تحمل کنیم و ادامه دهیم. نمیشود مدارس کم جمعیت را تعطیل کرد. تجمیع مدارس در برخی روستاها ممکن است منجر به ترک تحصیل دانش آموزان بشود. دو برنامه از سال آینده برای ساماندهی نیروی انسانی اجرا میکنیم اکنون در حال اجرای آزمایشی آن هستیم. یکی از آنها سامانه ای است که ساماندهی را مستمرا کنترل میکند.
منبع:خبرگزاری ایسنا