سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

چاپ کتاب در تیراژ دلخواه با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد

انتشار 19 خرداد 1397
مطالعه 6 دقیقه

موسسه انتشاراتی سینا با دارا بودن بیش از پنج سال سابقه کار در زمینه چاپ و نشر کتاب، می تواند تمام مراحل اداری چاپ کتاب را در کمترین زمان ممکن برای شما انجام دهد.

چاپ کتاب در تیراژ دلخواه با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد

مراحل چاپ کتاب

1.  آماده سازی محتوای کتاب

در این مرحله نویسنده یا مترجم باید محتوای کتاب را آماده کند. این محتوا می‌تواند شامل یک مطلب علمی، شعر، داستان، دست نوشته، خاطرات و یا یک کتاب درسی باشد. همچنین کتاب مورد نظر می‌تواند به صورت تالیف یا ترجمه باشد. در هر صورت نویسنده باید محتوای کتاب را به صورت دست نویس یا تایپ شده به ناشر تحویل دهد.

2.  آماده سازی اولیه کتاب

در این مرحله کارهایی مانند بررسی اشتباهات تایپی، املایی و نگارشی،  صفحه‌آرایی و ویراستاری و ... انجام می‌شود. فایل کامل کتاب باید در این مرحله آماده شود ، که این فایل باید تا حد امکان کامل و عاری ایرادات علمی و نگارشی باشد.

3.  دریافت شابک (ISBN)

شابک مخفف عبارت شماره استاندارد بین المللی کتاب یا به انگلیسی International Standard Book Number است. شابک یک کد ۱۰ الی ۱۳ رقمی است که به هرکتاب منسوب می‌شود. باید توجه نمود که با تجدید چاپ یک کتاب شابک آن تغییر نمی‌کند. همچنین از سال ۲۰۰۷ به بعد شابک از ۱۰ رقم به ۱۳ رقم افزایش یافت تا بتوان کتاب‌های بیشتری را چاپ کرد. در ایران دریافت شابک از خانه کتاب انجام می‌گیرد. به این صورت که ناشر شابک‌هایی که از خانه کتاب دریافت کرده است را به یک کتاب نسبت می‌دهد و سپس فرم مربوطه را پر کرده و به خانه کتاب ارسال می‌کند. (بیشتر بخوانید: چاپ کتاب با تیراژ پایین)

4.  دریافت فیپا

فیپا که مخفف فهرست نويسی پيش از انتشار است شامل اطلاعاتی است که در پشت صفحه عنوان کتاب چاپ می‌شود. اداره كل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و كتابخانه ملی مسئول مستقيم صدور فيپا در ایران است و برای اخذ فیپا باید از طریق این سازمان اقدام کرد. برای دریافت فیپا، کتاب به کتابخانه ملی ارسال می‌شود که شامل شابک، پرینت کتاب و فایل آن در سی دی و در نهایت فرم تکمیل شده درخواست فهرست نویسی است.  (مراحل کار فیپا را در قسمت قبلی به طور کامل توضیح داده ایم ).

5.  دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

بعد از طی مراحل  آماده سازی و تهیه فایل اولیه ، نویسنده باید به دنبال یک موسسه و ناشر مناسب  و قابل اعتماد ، جهت پیگیری مراحل اداری و اخذ مجوزات مختلف باشد.

در این مرحله با توجه به نوع و موضوع کتاب که تخصصی، علمی، کودکان، دینی و مذهبی و …باشد، فایل کتاب برای مراجع و اشخاص ذیصلاح ارسال می گردد و ویرایشات و یا تائید نهایی کتاب صورت می پذیرد. (این مرحله زمانبرترین مرحله در روند مراحل چاپ کتاب می باشد که ممکن است برای برخی کتب به چندین ماه نیز به طول بیانجامد)

همچنین پرینت کتاب به همراه فایل آن در قالب سی دی و اطلاعات مربوط به فیپا و شابک و همچنین طرح رنگی جلد برای صدور مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال می‌گردد. به طور معمول مجوز وزارت ارشاد یک هفته الی ۴ ماه بعد از تحویل کتاب صادر می‌شود که بستگی به موضوع کتاب دارد. کتاب‌های علمی و دانشگاهی معمولاً در کمترین زمان بررسی می‌شوند اما کتاب‌های شعر یا با موضوعات حساس ممکن است چند ماه پس از ارسال مجوز را دریافت نمایند. همچنین گاهی اوقات ممکن است برای دریافت مجوز نیاز به تغییرات و اصلاحاتی در محتوای کتاب باشد.

6.  چاپ و صحافی

بعد از اتمام مراحل فوق کتاب برای چاپ به چاپ‌خانه ارسال می‌شود. برای کتاب‌های دارای تیراژ بالای ۱۰۰۰ جلد معمولاً از چاپ افست استفاده می‌شود و برای کتاب‌های زیر ۱۰۰۰ نسخه معمولاً چاپ دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از آماده شدن کتاب چاپ شده، صحافی آن نیز انجام می‌گیرد. با توجه به اینکه این مرحله در اختیار خود ناشر قرار دارد معمولاً به سرعت انحام می‌گیرد (بیشتر بخوانید: تفاوت‌های دو روش چاپ افست و چاپ دیجیتال).

7.  ارسال کتاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعلام وصول

در آخرین مرحله پس از چاپ کتاب، باید تعدادی مشخص از نسخه‌های کتاب جهت دریافت اعلام وصول به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل گردد. به عبارتی پس از اینکه کتاب به چاپ رسید، ناشر باید ۱۰ نسخه از آن به وزارت ارشاد ارسال کند و با دریافت اعلام وصول، عملاً فرایند چاپ کتاب به اتمام رسیده است.

فیپا چیست؟

فیپا یا فهرست نویسی پیش از چاپ ، عبارت است از فهرست نویسی توصیفی و تحلیلی کتاب، پیش از نشر آن که در صفحه ی شناسنامه کتاب درج می گردد. در واقع تهیه ی اطلاعات کتاب شناختی برای شناسایی و بازیابی یک کتاب بر مبنای ضوابط و استاندارد های بین المللی ، قبل از انتشار آن کتاب است.
این طرح به شکل غیر رسمی از سال 1870 در آمریکا پیشنهاد شد و برای اولین بار توسط کتابخانه ی کنگره ی امریکا ، در سال 1901 آغاز شد. در حال حاضر اکثر کشور ها از این طرح استقبال کرده اند.
در ایران نیز در اسفند سال 1374 طرح اجرایی فیپا توسط کتابخانه ی ملی به هیئت دولت ارائه شد که تصویب نامه ی آن در تاریخ 1375/8/12 به کتابخانه ی ملی ابلاغ شد و مسئولیت اجرایی آن به این نهاد داده شد و در سال 1377 کتابخانه ی ملی با همکاری وزارت ارشاد اسلامی اجرای طرح را به طور رسمی آغاز کرد.
اکنون بیش از 90 درصد کتب منتشر شده، با این اطلاعات منتشر می شوند. سالانه حدود یک میلیارد تومان صرفه جویی ، حاصل اجرای این طرح تخمین شده است. با ارسال فایل کتاب به کتابخانه ی ملی فیپا اخذ می شود.

مراحل کار فیپا

  1. تحویل کتاب و مدارک لازم
  2. تکمیل فرم پرسشنامه
  3. بررسی و کنترل فرم توسط کتابخانه
  4. ثبت اطلاعات کتاب شناختی در دفتر مخصوص
  5. انجام عملیات فهرست نویسی
  6. ورود اطلاعات به رایانه
  7. تهیه برگه فهرست نویسی
  8. تحویل کتاب همراه با کارت فهرست نویسی به ناشر

ناشر نمونه ای از کتاب را که می تواند به صورت متن تایپ شده بدون جلد باشد با صفحه عنوان کامل و دقیق به دفتر فیپا تحویل می دهد. همه تغییرات باید در صفحه عنوان اعمال شده و شماره شابک نیز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت شده باشد.
در صورتی که کتاب ، ترجمه شده است تصویر صفحه عنوان به زبان اصلی نیز همراه با کتاب باید تحویل شود. نمونه اوزالید (چاپ شده )کتاب نیز پذیرفته می شود و اگر کتاب تجدید چاپ و بدون ویرایش باشد ارائه چاپهای قبلی نیز بلامانع است . پس از تکمیل فرم پرسشنامه توسط ناشر و ثبت اطلاعات مورد نیاز فرم توسط دفتر فیپا کنترل می شود.
بعد از رفع ایرادات و یادداشت اطلاعات کتاب شناختی لازم در دفتر مخصوص کتاب برای فهرست نویسی و امور مرتبط به بخش فهرست نویسی ارسال می شود.
پس از دریافت کاربرگه فهرست نویسی و تایپ اطلاعات ، کارت تایپ فهرست نویسی از بخش مذکور تحویل گرفته می شود و پس از کنترل نهایی همراه با نمونه کتاب دریافت شده به ناشر تحویل داده می شود.

در موارد زیر کتاب نیاز به فهرست نویسی مجدد خواهد داشت:

  1. تغییر عنوان
  2. تغییر نام مترجم ، اضافه شدن یا کم شدن
  3. تغییر نام ناشر، اضافه شدن یا کم شدن
  4. حذف و یا اضافه شدن  فروست (سری)
  5. اضافه یا کم شدن تعداد صفحات کتاب
  6. ویرایش کتاب
  7. تغییر قطع کتاب

* علاوه بر موارد فوق، هر عنوانی که تجدید چاپ می شود باید مجدداً در برگه فهرست کتابخانه ملی ضبط شود.

تخصص ما، پشتوانه اعتماد شماست.

موسسه انتشاراتی سینا با دارا بودن بیش از پنج سال سابقه کار  در زمینه چاپ و نشر کتاب ، می تواند تمام مراحل اداری دریافت شابک ، فیپا ، مجوز ارشاد و اعلام وصول را در کمترین زمان ممکن برای شما دریافت نماید. برای ثبت سفارش خود می توانید، از طریق سایت اصلی موسسه سینا و یا آدرس ایمیل کارشناسان اقدام نمایید.

خدمات موسسه انتشاراتی سینا

  1. تهیه کارت اعتباری بین المللی مستر کارت
  2. پرداخت شهریه دانشگاه های خارج از کشور توسط پی پال
  3. واریز حوالجات ارزی به اقصی نقاط دنیا
  4. ویرایش تخصصی متون و مقالات
  5. ویرایش نیتیو مقالات
  6. چاپ مقالات علمی پژوهشی در مجلات معتبر ISI ,isc ,scopus ,pubmed

جهت ثبت سفارش اینجا کلیک کنید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام