چاپ مقاله در مجلات و نشریات علمی یکی از راه های ارائه نتایج پژوهشی و تحقیقاتی به جامعه علمی می باشد تا محققین دیگر نیز از آن استفاده نمایند.
انتشار یک مقاله پژوهشی در مجلات و نشریات علمی، فعالیت مهمی در جامعه دانشگاهی و علمی محسوب می شود. چاپ مقاله این امکان را به شما می دهد تا از طریق مقاله خود با دیگر محققین در رشته خودتان ارتباط برقرار کنید، نام خود را به عنوان یک محقق مطرح کنید و ایده های پژوهشی خود را به دیگران معرفی نمایید. نگارش و چاپ یک مقاله آسان نیست، اما شما می توانید شانس خود را با ارسال یک دستنوشته علمی و پژوهشی به یک مجله علمی امتحان نمایید. اما مسئله مهم در چاپ مقاله، پیدا کردن یک مجله علمی مناسب با موضوع و سبک مقاله شما است. اگر اطلاعات کافی در خصوص مجلات و نشریات علمی ندارید، می توانید مقاله خود را در اختیار موسسه سینا قرار دهید تا شانس انتشار آن در مجلات معتبر دنیار را افزایش دهیم.
برای چاپ مقاله در یک مجله معتبر بایستی مراحل مختلفی را طی نمایید تا در نهایت بتوانید به هدف اصلی خود که چاپ مقاله است ، دست یابید. ما در این بخش شما را با مراحل ارسال و چاپ مقاله آشنا خواهیم کرد.
توصیه اول به شما محققان و دانشجویان این است که قیل از ارسال مقاله، برای آخرین بار مقاله خود را مرور نمایید و یا از یک همکار یا استاد بخواهید که مقاله پژوهشی شما را از لحاظ گرامر، اشتباهات املایی، خطاهای نگارشی و وضوح جملات ویرایش کنند. آنها باید محتوای مقاله شما را تأیید کنند. همانطور که در بخش "نکات کلیدی در نگارش مقالات علمي و جذاب" گفته شد، مقاله پژوهشی باید یک موضوعی مهم و جذاب را ارائه دهد. همچنین باید واضح و روشن نوشته شود تا خوانندگان بتوانند آن به راحتی دنبال کنند. مقاله نوشته شده بایستی متناسب با مخاطبان مجله انتخابی شما باشند. فراموش نکنید که مخاطبان شما محققان و دانشجویان هم رشته شما هستند. پس مقاله خود را باید به گونه ای بنویسید که برای آنها هم قابل درک باشد و هم ساده و پیش پا افتاده نباشد.
سپس به سایت مجله انتخابی خود بروید، و بخش اطلاعات نویسنده آن را مطالعه نمایید. حتما دستورالعمل مجله را خوب بخوانید تا قبل از ارسال مقاله تغییرات لازم را بر اساس دستورالعمل مجله اعمال نمایید. پس از خواندن این بخش، به قسمت سابمیت مقاله رفته و در صورتی که نیاز به ساخت اکانت دارد، برای خود یک حساب کاربری ایجاد نمایید تا پروفایل شخصی برای شما ایجاد شود. بعد از ایجاد پروفایل، مراحل خواسته شده را طی نموده تا سابمیت مقاله شما تکمیل شود. در نهایت یک صفحه به شما نمایش داده می شود که حاوی اطلاعات سابمیت مقاله شما می باشد.
از این مرحله به بعد بایستی صبور باشید تا نتایج داوری مقاله شما از سوی مجله اعلام شود. مجلات مختلف بازه داوری متفاوتی دارند که بسته به نوع مجله ( اینکه JCR باشد یا SCOPUS) می تواند بین 1 تا 4 ماه متغییر باشد. اگر مقاله شما از لحاظ موضوعی متناسب با مجله نباشد، مقاله شما در همان هفته اول از سوی ادیتور مجله رد می شد و برای داوری ارسال نمی گردد. اما اگر از لحاظ موضوعی و ساختار مقاله ، تائید شود، مقاله برای داوری تخصصی ارسال خواهد شد. بعد از طی پروسه داوری، سه احتمال برای مقاله شما وجود دارد:
در حالت اول که به ندرت اتفاق می افتد، مقاله بدون هیچ تغییری از سوی مجله پذیرفته شده و برای چاپ ارسال می شود. اما حالت دوم که بیشترین تعداد پذیرش های مقالات از این نوع می باشد، از نویسنده خواسته می شود که اصلاحات جزئی که از سوی داوران ارسال شده است را بر روی مقله خود اعمال کرده و آن را برای چاپ ارسال نمایند. لازم است تا تمامی اصلاحات خواسته شده با دقت مطالعه و در مقاله انجام گیرد. هرگز نسبت به ایرادات گرفته شده جبهه نگیرید. کسانی که مقالات شما را داوری می کنند افراد تحصیل کرده و با تجربه در زمینه موضوع شما می باشد. پس بدون هیچ اعتراضی ، مقاله خود را تصحیح و به مجله ارسال کنید.
در حالت سوم، مقاله شما دارای ایرادات اساسی مانند ترجمه نامناسب، ایرادات گرامری بوده و داوران از نویسنده می خواهند تا یک بازنگری اساس در مقاله خود انجام داده و آن را برای داوری مجدد برای مجله ارسال نمایند.
اما در صورتی که ایرادات مقاله بسیار فاحش باشد، یا تطابق عنوانی با مجله نداشته باشد و یا محتوای ضعیفی داشته باشد، از سوی مجله رد خواهد شد و شما بایستی مقاله خود را دوباره از اول بازنویسی کرده و برای مجله دیگری ارسال نمایید. هرگز از اینکه مقاله شما از سوی مجله ریجکت شده نامید نشوید. بسیاری از محققین بزرگ جهان، با وجود چاپ چندین مقاله، ممکن است که مقاله آنها هم ریجکت شود. پس با دقت ایرادات گرفته شده از سوی مجله را مطالعه کرده و مقاله خود را با کمک یک فردی که تجربه خوبی در نگارش و چاپ مقاله دارد، بازنویسی و ویرایش نمایید. هر پیام داور به شما، یک راهنما و کمک برای بهتر شدن مقاله شما می باشد.
بعد از ویرایش مقاله خود، حتما از استاد راهنما یا یک فرد متخصص در زمینه موضوعی شما بخواهید تا مقاله شما را مجددا بخواند و اگر نیاز به ویرایش مجدد داشت حتما آن ها مشخص نماید. از یک فردی که در زمینه ادبیات انگلیسی تحصیل کرده اند، بخواهید تا مقاله شما را از لحاظ گرامری بررسی نماید تا هیچ ایراد ترجمه و گرامری نداشته باشد.
حتما مقاله خود را مطابق با دستورالعمل مجله ویرایش نمایید. بسیاری از مقالات به دلیل عدم رعایت دستورالعمل مجله، از سوی ادیتور مجله رد می شوند.