چاپ مقاله در نشریات علمی پژوهشی داخلی، یکی از الزامات شرکت در آزمون جامع دکترا می باشد.
یک مقاله علمی زمانی دارای ارزش و اعتبار خواهد بود که توسط جامعه علمی خوانده شود و در معرض دید علاقه مندان و جهانیان قرار گیرد. هنگامی این اتفاق به شیوه ای درست و معتبر صورت می گیرد که مقاله شما در نشریه و یا مجله ای معتبر چاپ شود. مجلات مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها برای چاپ مقاله خود استفاده کنید. مجلات خارجی که سطح علمی بالایی دارند، آنهایی هستند که می توانند برای انتشار مقاله شما مفید باشند. مجلات علمی معتبر بر اساس پایگاه اطلاعاتی که در آن نمایه می شود به 4 گروه کلی تقسیم می شوند:
این گروه از مجلات معتبرترین و پرطرفدارترین مجلات در جهان می باشند که امتیاز پژوهشی بالایی نسبت به بقیه مجلات دارند. مجلات ISI بر اساس اینکه دارای ضریب تاثیر یا ایمپکت فکتور باشند، به 2 گروه مجلات ISI LISTED ( بدون ایمپکت فکتور) و مجلات JCR ( ایمپکت دار) تقسیم می شوند. گروه دوم یعنی مجلات JCR از ارزش و امتیاز بالایی برخوردارند و کمتر مقالاتی موفق به چاپ در این مجلات می شوند. زیرا داوری این مجلات بسیار تخصصی بوده و تنها مقالاتی که دارای موضوعات ناب باشند و محتوای بدون ایراد ساختاری و گرامری داشته باشند مورد پذیرش قرار می گیرند. اما مجلات ISI LISTED به این اندازه سخت گیر نبوده و با توجه به تعداد بالای این مجلات در مقایسه با مجلات JCR تعداد پذیرش مقالات در آنها بسیار زیاد است. از طرفی بازه داوری این مجلات نسبت به مجلات JCR کمتر است.
گروه دیگری از مجلات وجود دارند که از لحاظ اعتبار و رتبه هم سطح مجلات isi هستند اما در پایگاه دیگری تحت عنوان اسکوپوس نمایه می شوند. این پایگاه اطلاعاتی بسیار قوی تر از پایگاه ISI عمل می کند و متعلق به کشور هلند می باشد. رتبه بندی مجلات این پایگاه بر اساس واحدی بنام Q انجام میگیرد و مجلات اسکوپوس بر اساس آن در 4 گروه Q1, Q2, Q3, Q4 قرار می گیرند. مجلات Q1 از لحاظ رتبه و اعتبار با مجلات ISI ایمکت دار مقایسه می شود. این مجلات همچنین می توانند در لیست مجلات iSI ایمپکت دار نیز قرار بگیرند. یعنی یک مجله همزمان هم بعنوان مجله SCOPUS باشد و هم ISI ایمپکت دار.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC نمایه کننده مجلاتی می باشد که در کشورهای اسلامی منتشر می شوند. از لحاظ امتیاز پژوهشی، این گروه از مجلات در رتبه سوم قرار دارند. این پایگاه با هدف ایجاد پل ارتباطی علمی بین محققین کشورهای اسلامی ایجاد شده است و امروزه نزدیک به 57 کشور در آن عضو هستند. اعتبار مجلات ISC نزدیک به مجلات ISI می باشد. زیرا معیارهای سنجش این مجلات مشابه معیارهای سنجش مجلات ISI می باشد. این مجلات برای دانشجویانی که می خواهند در کمترین زمان ممکن پذیرش مقاله خود را دریافت نمایند بسیار مناسب است.
گروه دیگری از مجلات که در میان محققین رشته های پزشکی محبوبیت زیادی دارند، مجلات پابمد هستند. این مجلات تخصصی برای رشته های پزشکی و پیراپرشکی می باشند. این پایگاه تمامی مجلاتی که در زمینه پزشکی فعالیت می کنند را در خود نمایه می کند. بیشتر مقالات این پایگاه دارای دسترسی رایگان برای کاربران می باشند. مجلات پابمد pubmed بیشتر برای دانشجویان و محققان گروه علوم پزشکی که تمایل دارند مقالات خود را در بازه زمانی کوتاه به چاپ برسانند مناسب است. چاپ مقاله در مجلات پابمد pubmed به دانشجویانی که تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارند و یا میخواهند در مصاحبه دکتری دانشگاه های علوم پزشکی، دکتری پژوهش محور دانشگاه های علوم پزشکی شرکت نمایند، پیشنهاد می شود.
مجلات علمی پژوهشی داخلی
گاهی مجلات را بر اساس اینکه در داخل کشور یا در کشورهای دیگر منتشر می شوند، به دو گروه تقسیم می کنند و تحت عنوان مجلات داخلی و مجلات خارجی نام گذاری می کنند. مجلاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم بر اساس پایگاه اطلاعاتی که در آن نمایه می شوند، دسته بندی شده بودند. اما در این نوع دسته بندی، مجلات داخلی و خارجی می توانند هم مجلات ISI را شامل شوند و هم مجلات دیگر را. اما تعداد مجلات ISI ایمپکت دار در داخل کشور بسیار کمتر از کشورهای دیگر است. مجلاتی که در داخل کشور بسیار مورد توجه قرار میگیرند، مجلات علمی پژوهشی هستند که از لحاظ داوری و پذیرش مقاله بسیار سختگیرانه عمل می کنند. درست است که این مجلات در مقایسه با مجلات ISI و SCOPUS در جهان اعتبار ندارند اما در داخل کشور از ارزش و اعتبار بالایی برخوردارند؛ به گونه ای که تمامی دانشجویان مقطع دکتری برای دفاع از تز دکترای خود بایستی حداقل یک مقاله چاپ شده در مجلات علمی پژوهشی داخلی داشته باشند. با توجه به اینکه اکثریت مجلات علمی پژوهشی مورد تائید وزارت علوم و دانشگاه آزاد می باشد، در نتیجه می تواند گزینه خوبی برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در ایران را دارند باشد.
هزینه چاپ مقاله در نشریات علمی پژوهشی داخلی در مقایسه با نشریات خارجی بالا می باشد و می تواند بین 700 هزار تومان تا 2 میلیون تومان متغییر باشد.
اگر به دنبال چاپ مقاله علمی پژوهشی داخلی در کمترین زمان و هزینه می باشید، موسسه سینا انتخابی شایسته برای شماست. فرصت را غنیمت شمارید. به شما تضمین می دهیم موسسه سینا تنها موسسه در ایران است که مقاله علمی پژوهشی داخلی را در کمترین زمان و با حداقل هزینه به چاپ می رساند.