برای دوستانی که تمایل به ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارند ، داشتن رزومه قوی مهمترین کلید موفقیت آنهاست. در این مطلب اهمیت چاپ مقاله ISI برای تقویت رزومه دکتری را مورد بررسی قرار می دهیم.
همانطور که می دانید ، پژوهش در مورد مسائل مختلف علمی و ثبت یافته های جدید در قالب یک مقاله ، یکی از ارزشمندترین اقدامات دانشمندان و پژوهشگران علوم مختلف است. این افراد با نگارش مقالات علمی و چاپ آن در ژورنال های معتبر بین المللی علاوه بر اینکه پژوهش های خود را در آرشیو مجلات ثبت می کنند ، می توانند مسیر دانشمندان دیگر را برای کشف یافته های جدید هموار سازند. در کشور ما نیز محققان و دانشجویان برای اینکه بتوانند رزومه خود را تقویت کنند ، از پایان نامه خود دفاع کنند یا فارغ التحصیل رشته تخصصی خود شوند ، نیاز دارند تا مقاله یا مقالاتی را در مجلات معتبر چاپ کنند. یکی از نمایه های بسیار معتبر علمی ، مربوط به مجلات نمایه شده در پایگاه ISI است.
مجلات ISI ، به دلیل اعتبار بالای پژوهشی ، مورد توجه اکثر اساتید و دانشگاه های کشور هستند و معمولا معیار علم سنجی و ارزیابی افراد ، داشتن مقالات چاپ شده در این مجلات است. اما دریافت پذیرش از این مجلات ، به دلیل داوری زمان بر و سختگیرانه ، دانشجویان و محققان را با مشکل بزرگی مواجه ساخته است. این مجلات معمولا هر مقاله ای را پذیرش نمی دهند و روی کیفیت مقالات ، بسیار حساس هستند. مقاله ای که به سردبیر نشریه سابمیت می گردد ، باید استاندارد های لازمه را داشته باشد. این استاندارد ها عبارتند از : داشتن موضوع جدید یا موضوعی که قبلا کمتر به آن پرداخته شده باشد ، ترجمه تخصصی مقاله ، محتوای قوی در کنار داده های بدست آمده از تحقیقات میدانی ، استفاده از منابع بروز و رفرنس دهی مقاله به متون جدید النشر در کنار انتخاب درست مجله ، می تواند موفقیت هر مقاله ای را تضمین کند.
برای موفقیت در آزمون دکتری ، داوطلبان ، بعد از موفقیت در آزمون کتبی ، باید خود را آماده آزمون مصاحبه کنند. مصاحبه دکتری آزمونی است که در آن ، اساتید ، به عنوان داوران ، در مورد توانایی های شما مبنی بر پذیرش یا عدم پذیرش افراد برای ورود به مقطع دکترای تخصصی تصمیم بگیرند و در این بین ، نتیجه این تصمیم گیری ، ارتباط مستقیم با رزومه فرد مصاحبه شونده دارد. همان طور که می دانید ، در آزمون مصاحبه دکتری ، داوطلبان از جنبه های مختلف آموزشی و پژوهشی مورد ارزیابی قرار می گیرند که در بخش بعد به آن خواهیم پرداخت.
امتیازات آموزشی ، در مجموع ، به معدل ، کیفیت دانشگاه و طول دوره مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ، مربوط میشود. همچنین داشتن مدرک معتبر زبان و برگزیدگان المپیاد های بین المللی نیز امتیاز دارند که در مجموع 30 امتیاز آموزشی دانشجو را تشکیل می دهند.
امتیازات پژوهشی بر اساس میزان فعالیت داوطلبان در زمینه های مختلف علمی ، از جمله چاپ مقالات علمی پژوهشی داخلی ، خارجی و کنفرانسی معتبر ، ترجمه یا تالیف کتاب ، گواهی ثبت اختراع و کیفیت پایان نامه دوره کارشناسی ارشد ، به افراد داده میشود.
در این بین ، خود جلسه آزمون مصاحبه هم 30 امتیاز دارد که داوران با توجه به کیفیت جلسه و نوع تسلط رفتاری و علمی داوطلب ، امتیازات مورد نظر را به او اعطا می کنند و در مجموع از 100 امتیاز ، امتیاز کلی فرد مشخص می گردد.
با توجه به اعتبار مجلات ISI ، داشتن مقالات چاپ شده در این نشریات ، می تواند روی نظر داوران تاثیر مثبتی گذاشته و برای داوطلب ، امتیاز بالایی ر ادر نظر بگیرند. همانطور که می دانید ، هر مقاله پژوهشی ، در مصاحبه دکتری دارای 7 امتیاز است و کسانی که چندین مقاله چاپ شده دارند ، می توانند تا 22 امتیاز پژوهشی دریافت کنند.
یکی از بهترین راه های تسریع در پذیرش و چاپ مقاله ، استفاده از موسسات پژوهشی است. این موسسات با توجه به روابط و تعاملاتی که با سردبیران مجلات مختلف دارند ، می توانند در وقت و هزینه شما صرفه جویی کنند. در این بین ، یکی از بهترین موسسات فعال در زمینه های پژوهشی ، موسسه سینا است. این موسسه توانسته است با سیاست کاری مناسب و برنامه ریزی دقیق ، با تمام مجلات معتبر و بین المللی همکاری مناسبی داشته باشد و با تضمین بالا مقالات شما را در مجلات معتبر ISI به چاپ برساند.